ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1: Πρόκριση στην παράταση με την υπογραφή του Μασούρα

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός INTIME

Ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε την πρόκριση στην παράταση με 3-1 απέναντι στον Παναιτωλικό (είχε ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς). Ήρωας ο Μασούρας, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 90+2', ενώ σκόραρε και στο 115'. Καρέλης (85') και Φαντιγκά τα υπόλοιπα γκολ.

Με σούπερ Μασούρα ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ματς που οδηγήθηκε στην παράταση, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού και προκρίθηκαν ξεπερνώντας την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Μασούρας φυσικά ήταν το μεγάλο πρόσωπο του Ολυμπιακού. Κράτησε τους ερυθρόλευκους ζωντανούς στο 90+2' στέλνοντας το ματς στην παράταση και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 115'. Οι Αγρινιώτες τα έδωσαν όλα.

Άγγιξαν την πρόκριση με γκολ του Καρέλη στο 85', ενώ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 89'. Εξαιρετικός ο Φαντιγκά, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ στο 6ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι το Παναθηναϊκός - Λαμία.

Γκολ ο Καρέλης στο 85', ο Μασούρας έστειλε το παιχνίδι στην παράταση

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος θέλοντας να τρέξει. Στο 47' απείλησε με σουτ του Νταγκό, που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Ο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει πράγματα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Μασούρα και Τικίνιο αντί των Φαντιγκά και Τικίνιο. Οι Αγρινιώτες είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Ντουάρτε εκτός περιοχής που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τζολάκης.

Το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, με σουτ του Νταγκό στο 63' και του Βρουσάι στο 65'. Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε τις κινήσεις του, περνώντας Μαντί Καμαρά και Ρόνι Λόπες και παίζοντας πλέον με 4-4-2. Ο νεοεισελθόντας Λόπες απείλησε στο 68', αλλά απέκρουσε ο Ανέστης.

Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι ανοιχτό, με τον Μεντόσα στο 73' να κάνει το γυριστό σουτ και την μπάλα να σταματάει στο σώμα του Κίτσου. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να είναι μπροστά και ο Μαρτίνς πέρασε και τον Κούντε, ώστε να θωρακίσει τον άξονά του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι ψηλά και βρήκαν και το γκολ. Ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 89' ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο και κατάφερε να κάνει το 2-1 και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μασούρας κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος, έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ασίστ ανήκε στον Ρόνι Λόπες, ο οποίος έκανε τη σέντρα από τα αριστέρα.

Ο Μασούρας ήρωας στην παράταση

Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα και προσπαθούσε στην παράταση να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 96', ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τικίνιο σηκώθηκε, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Βραζιλιάνος στράικερ είχε νέα χαμένη ευκαιρία στο 98'.

Στο 105' είχε νέα ευκαιρία ο Ολυμπιακός, με τον Βρουσάι να σουτάρει άουτ, έπειτα από πάσα του Κίτσου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και στο β' μέρος και βρήκαν τη λύση πάλι με ήρωα τον Μασούρα. Ο Ρόνι Λόπες τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος πήρε την μπάλα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Προβάδισμα από νωρίς με Φαντιγκά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Καρβάλιο και τον Κανέ να κάνει ντεμπούτο, τον Κίτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Φαντιγκά στα εξτρέμ. Αλλαγές από την πλευρά του είχε και ο Γιάννης Αναστασίου. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 3ο λεπτό ο Φαντιγκά έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζαν τις επιθέσεις τους, με σουτ του Κανέ στο 6ο λεπτό, ενώ στο ίδιο λεπτό ήρθε και το γκολ. Ο Φαντιγκά πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, έγινε αποδέκτης ο Καρβάλιο, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον Φαντιγκά που με πλασέ από τα δεξιά της περιοχής νίκησε τον Ανέστη κάνοντας το 1-0.

Στο 16ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή. Ο Αραμπί πήρε την κεφαλιά, με τους παίκτες του Παναιτωλικού πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα.

Έλεγχος από τον Ολυμπιακό στο α' μέρος

Ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Κρατούσε την μπάλα με τους Κανέ, Σουρλή να κάνουν τρομερή δουλειά στα χαφ, ενώ ενέργεια έβγαζαν ο Κίτσος, αλλά και ο σκόρερ Φαντιγκά. Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να παίξει στην κόντρα, χωρίς όμως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία.

Όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανέβουν, έχοντας χάσει το προβάδισμα πρόκρισης, ο Ολυμπιακός είχε και μία απάντηση. Απείλησαν με ένα σουτ του Νταγκό στο 41', ενώ ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία με κεφαλιά του Ονιεκούρου στο 44', έπειτα από σέντρα του Βρουσάι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα ωραίο σουτ του Καρβάλιο εκτός περιοχής, που πέρασε άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Παπαδόπουλος, Μπα, Βρουσάι, Κίτσος, Κανέ (66' Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98' Ανδρούτσος), Φαντιγκά (53' Μασούρας), Καρβάλιο (66' Λόπες), Ονιεκούρου (76' Κούντε), Ελ Αραμπί (53' Τικίνιο)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Περέιρα, Βργκοτς, Μαλής, Μπακαδήμας (57' Λάρσον), Νταγκό (90' Τσιγγάρας), Αντούνες (57' Φλόρες), Μεντόσα (82' Μπαρμπόσα), Μάρτενσον (105+1' Λούι), Ντουάρτε, Καρέλης (90' Χουχούμης).

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  1. Παναθηναϊκός - Λαμία
  2. ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Το ζευγάρι του τελικού

  • Νικητής ημιτελικού 1 - Νικητής ημιτελικού 2

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00 για τις σπουδαίες ρεβάνς του Κυπέλλου

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ