ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο καλός παίκτης μπαίνει στο γήπεδο και δείχνει αμέσως την ποιότητά του

Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό
Ο Μπιέλ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Πεπ Μπιέλ βρίσκεται λίγα εικοσιτετράωρα στην Ελλάδα, όμως στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ιωνικού φανέρωσε πως δεν καταλαβαίνει αυτά. Μπήκε και έδειξε την ποιότητα του. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Πεπ Μπιέλ δεν είχε συμπληρώσει καλά καλά τρία εικοσιτετράωρα στη χώρα μας, όταν μπήκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ιωνικό για το πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα στις 10 το βράδυ την Τετάρτη (31/8), την επομένη υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε στις 8μμ. (Πέμπτη 1/9) από την πειραϊκή ΠΑΕ, την Παρασκευή (2/9) έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη και το Σάββατο (3/9) ήταν βασικός έχοντας γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του.

Ποια κούραση και ποια περίοδο προσαρμογής; Ο καλός παίκτης δεν καταλαβαίνει από αυτά, μπαίνει στο γήπεδο και δείχνει αμέσως την ποιότητά του. Ακόμη και στις περιπτώσεις που σε κάποιον δεν βγει το παιχνίδι του στην πρεμιέρα του, μόνο από δύο – τρεις κινήσεις του στο γήπεδο καταλαβαίνει ο κόσμος την αξία του παίκτη και τι μπορεί να προσφέρει.

Ο Μπιέλ ήρθε στην Ελλάδα, πήρε αμέσως φανέλα βασικού και, λογικά, θα τη διατηρήσει. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ισπανός, αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα και στον αγώνα με τη Ναντ, στη Γαλλία, την προσεχή Πέμπτη (8/9) στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Μπιέλ και Ίνμπομ Χουάνγκ αλλάζουν τον Ολυμπιακό

Ο Μπιέλ και ο Ίνμπομ Χουάνγκ αλλάζουν θεαματικά τον Ολυμπιακό στον άξονα και παίρνουν και αρκετό βάρος από τις πλάτες του Εμβιλά. Με τον Γάλλο στο "6", τον Ίνμπομ στο "8" και τον Μπιέλ στο "10", δηλαδή, μία εξαιρετική και ποιοτική τριάδα ποδοσφαιριστών (και να σκεφτεί κάποιος ότι είναι διαθέσιμοι επίσης οι Μπουχαλάκης, Κούντε και Φορτούνης αντίστοιχα), αυτό που χρειάζεται πλέον ο Κάρλος Κορμπεράν είναι να βρει μία σταθερά στους εξτρέμ και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μπόουλερ και ο Μασούρας είναι τα φαβορί για τις πτέρυγες, χωρίς να υπολείπεται η λύση του Ροντρίγκες, ενώ χώρο στο ροτέισον έχουν ο Ντε λα Φουέντε, ο Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά και ο Βρουσάι. Όσο για την κορυφή της επίθεσης, θα μοιράζονται τον χρόνο ο Ουί Τζο Χουάνγκ και ο Αραμπί, ενώ σύντομα θα μπει στην εξίσωση και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά αποκτά πάλι ποιότητα, ταχύτητα, γρήγορη σκέψη, πίεση ψηλά, φαντασία στο παιχνίδι του και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πάλι καλό θέαμα. Αυτό που απομένει, είναι να αποκτηθεί ένας καλός ανασταλτικός χαφ που θα προσφέρει βοήθειες στον Εμβιλά.

Ανασταλτικά ο Ολυμπιακός χρειάζεται δουλειά

Ανασταλτικά, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά. Ο Κορμπεράν το γνωρίζει, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα βρει σύντομα την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται εν αναμονή της έλευσης του Μαρσέλο, της επιστροφής των τραυματιών Βρσάλικο και Παπασταθόπουλου, ενώ ο Ρέτσος τώρα έπαιξε το πρώτο του ματς -ως αλλαγή στο τελευταίο 25λεπτο- στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Τι κρατάει ο Κορμπεράν

Αυτά που κρατάει ο Κορμπεράν από τον αγώνα με τον Ιωνικό είναι: Πρώτο, η νίκη. Δεύτερο, τα τρία τέρματα και τις ευκαιρίες που δημιούργησε η πειραϊκή ομάδα. Τρίτο, το ντεμπούτο του Μπιέλ, ο οποίος ήρθε να δώσει αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό, δηλαδή περισσότερα γκολ και ασίστ. Τέταρτο, η εξαιρετική απόδοση του Ίνμπομ Χουάνγκ. Πέμπτο, η ασίστ και ορισμένες κινήσεις του Ουί Τζο Χουάνγκ.

Έκτο, γρήγορο το τέρμα του Μπουχαλάκη. Έβδομο, ορισμένες ατομικές ενέργειες του Ντε λα Φουέντε, όπως η διείσδυσή του από δεξιά και η πάσα-μισό γκολ που έβγαλε στον Ουί Τζο ο οποίος αστόχησε από κοντά. Όγδοο, η απόκρουση του Βατσλίκ στην κοντινή κεφαλιά του Μάντζη. Ένατο, την επιστροφή στα γκολ του Αραμπί. Δέκατο, το δοκάρι και το κερδισμένο πέναλτι του Ραντζέλοβιτς στο φινάλε του αγώνα.

Ενδέκατο, την πολύ καλή παρουσία του Ρέτσου. Και, δωδέκατο, αλλά εξίσου σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει αγωνιστικά από παιχνίδι σε παιχνίδι. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, πιέζει πιο ψηλά, κλέβει μπάλες, αναπτύσσεται ορθολογικά, βγάζει γρήγορες αντεπιθέσεις και έχει πια πολλούς παίκτες από τους οποίους μπορεί να πάρει τέρματα.

Υπάρχουν πράγματα προς διόρθωση

Βέβαια, υπάρχουν και αρκετά πράγματα προς διόρθωση. Η εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, εκεί όπου ο Ιωνικός μείωσε το σκορ με την εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα και λίγο μετά απείλησε με νέο τέρμα με τον Μάντζη, είναι κάτι που πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο του Κορμπεράν. Όπως και η έλλειψη δυνάμεων ορισμένων παικτών στο δεύτερο μέρος του αγώνα, που είχε ως συνέπεια ο Ιωνικός να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Ο Κορμπεράν έχει δύσκολο έργο, διότι πρέπει και συνδυάσει τη δημιουργία μιας νέας και καλής ομάδας -με μία ντουζίνα καινούργιους παίκτες- που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, με τις νίκες στο πρωτάθλημα και στο Europa League. Και όλα αυτά, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος τον αρχικό σχεδιασμό, ούτε την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής έχει ξεκινήσει πολύ καλά στον Ολυμπιακό, έχει λάβει σωστές αποφάσεις και με τις κινήσεις του και την δουλειά του δείχνει πως είναι στον σωστό δρόμο.

Δείτε την Game Night του Σαββάτου για τη νίκη της Εθνικής επί της Ιταλίας και για τη μεγάλη μεταγραφή του Μαρσέλο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ