ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο 20άρης Ελ Κααμπί που έβαλε πάλι πλάτη και ο Ολυμπιακός που πρέπει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του

Ο Ελ Κααμπί
Ο Ελ Κααμπί EUROKINISSI

Η δεύτερη σερί νίκη - ανατροπή του Ολυμπιακού, που θα πρέπει να βρει έναν λιγότερο ψυχοφθόρο τρόπο να παίρνει τα ματς και ο Ελ Κααμπί που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και κυνηγάει το ρεκόρ σκοραρίσματος του Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος πέτυχε νίκη – ανατροπή, με τον Ελ Κααμπί να χαρίζει πάλι τους τρεις βαθμούς και την πειραϊκή ομάδα να σκοράρει ξανά στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν δύσκολη τη ζωή τους, τόσο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκης όσο και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, καθώς δεν φρόντισαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μισάωρο των παιχνιδιών.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει αυτό να το αλλάξουν όσο είναι ακόμη καιρός. Δεν γίνεται κάθε φορά να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ο Ελ Κααμπί, ή να βρίσκεται ένας παίκτης μόνο σε κάθε αγώνα (πότε ο Φορτούνης και πότε ο Ποντένσε) και να καθαρίζει την μπουγάδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπει σε έναν κύκλο συνεχόμενων και δύσκολων στο εξής παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να βγουν και άλλοι ποδοσφαιριστές μπροστά προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Το φορμάρισμα του Ελ Κααμπί κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Μεντιλίμπαρ, όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βοηθηθεί και από άλλους παίκτες στο σκοράρισμα, πλην του Μαροκινού, του Φορτούνη και του Ποντένσε. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζεται να πάρουν τέρματα από τους καθαρούς εξτρέμ τους, αλλά και παίκτες που έρχονται από τις πίσω γραμμές.

Και, παράλληλα, θα πρέπει να είναι πιο συμπαγείς στην άμυνα. Η πειραϊκή ομάδα δέχτηκε γκολ στη δεύτερη καλή ευκαιρία του Αστέρα και στην πρώτη του Παναιτωλικού και αναγκάστηκε να "τρέχει" για την ανατροπή.

Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού χρειάζεται να είναι το ίδιο συγκεντρωμένοι, παθιασμένοι και αποφασιστικοί στο πρωτάθλημα, όπως στους αγώνες στην Ευρώπη και δη τους δύο τελευταίους απέναντι στη Φερεντσβάρος όπου κράτησαν το μηδέν στην εστία τους.

Οι Πειραιώτες, ναι μεν δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στο Αγρίνιο με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ωστόσο δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Ποντένσε (11΄, 18΄), Μασούρα (19΄), Καμπράλ (23΄, 28΄) και Ιμπόρα (30΄), αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Και στη συνέχεια το πλήρωσαν με τις κακές τοποθετήσεις στην άμυνα στο γκολ του Ντουάρτε (33΄). Όπως το είχαν πληρώσει την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον Αστέρα, πάλι στο α΄ ημίχρονο, από τον Γιαμπλόνσκι. Είναι ώρα λοιπόν να αλλάξει αυτό, κάνοντας τη σωστή ανάγνωση των δύο τελευταίων παιχνιδιών στο πρωτάθλημα.

Το θετικό για τον Μεντιλίμπαρ, που έχει πια το "5 στα 5", είναι ότι οι παίκτες του αντέδρασαν πάλι στο β΄ ημίχρονο, έφτασαν στη νίκη – ανατροπή, όπως και ότι οι αλλαγές του βοήθησαν για ακόμη μία φορά σε αυτό. Ο Ζέλσον Μαρτίνς μπήκε στο ματς στο 59΄ και από δικό του σουτ -και κόντρα του Τορεχόν- προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Έσε και ο Γιόβετιτς, που πέρασε στον αγώνα επίσης ως αλλαγή, ισχυροποίησαν τα χαφ και την επίθεση, βοήθησαν ώστε οι "ερυθρόλευκοι" να αυξήσουν την πίεση στην άμυνα του Παναιτωλικού και, ταυτόχρονα, ο Ελ Κααμπί βρήκε τους χώρους που ήθελε πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ έφτασε τα 20 γκολ σε 32 αγώνες στη σεζόν με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Μπακαμπού και κυνηγώντας πλέον τον συμπατριώτη του Ελ Αραμπί που είχε 27 τέρματα σε 51 παιχνίδια στην πρώτη του περίοδο στην πειραϊκή ομάδα. Πέρα από τον Ελ Κααμπί, καλή παρουσία στο Αγρίνιο είχαν ο Ποντένσε, ο Ζέλσον Μαρτίνς στα 24΄ που αγωνίστηκε -έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού- και ο Τσικίνιο.

Ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπιανκόν και θέλησε να δώσει ανάσες στους Φορτούνη, Όρτα, Κάρμο και Ρόντινεϊ, προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και σε αλλαγή συστήματος.

Ο Βάσκος έκανε εκτεταμένο rotation καθώς οι Κίνι, Ορτέγκα, Βέζο, Ρέτσος, Τσικίνιο, Ποντένσε, Μασούρας και Ελ Κααμπί πήραν τις θέσεις των Ρόντινεϊ, Ρίτσαρντς, Μπιανκόν, Κάρμο, Έσε, Φορτούνη, Όρτα και Ναβάρο.

Το πολλές αλλαγές δεν βοήθησε στην εικόνα του Ολυμπιακού, όμως από την άλλη ήταν επιβεβλημένο γιατί ακολουθούν πολλά δύσκολα παιχνίδια και δεν θα υπάρχει στο εξής αυτή η δυνατότητα για τόσες αλλαγές.

Θα πει κάποιος, ότι θα μπορούσε να ήταν στον πάγκο ο Φορτούνης στο Αγρίνιο και να βοηθούσε μισή ώρα ως αλλαγή υπό την έννοια ότι θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Βόλο που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι στα κόκκινα το τελευταίο διάστημα και ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει φρέσκο στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ