ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τετράδα που ήρθε από τον πάγκο και ο Μαρτίνς έκαναν τη διαφορά

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε INTIME

Είναι ευλογία για μία ομάδα και έναν προπονητή να διαθέτει δύο υψηλής κλάσης σέντερ φορ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Τικίνιο Σοάρες είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Το αποδεικνύουν τα πεπραγμένα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και η καριέρα που κουβαλούν.

Ο Τικίνιο δεν έχει τον χώρο και τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε μέχρι σήμερα στον Ολυμπιακό λόγω του Μαροκινού “σεσημασμένου” σκόρερ, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο πρώην άσος της Πόρτο έτυχε να έχει μπροστά του έναν παίκτη που μοιάζει σαν το παλιό καλό κρασί, που όσο ωριμάζει τόσο καλύτερο γίνεται. Οι δυο τους έχουν βάλει δύσκολα στον Πέδρο Μαρτίνς, διότι ο τελευταίος είναι αναγκασμένος να τους διατηρεί “ζεστούς” και σε καλή ψυχολογία.

Η ουσία είναι πως, μέσα από αυτό συναγωνισμό, βγαίνει κερδισμένος ο Ολυμπιακός. Πότε θα σκοράρει ο Ελ Αραμπί, πότε ο Τικίνιο, πότε θα έρθει το γκολ από τον Μασούρα ή τον Αγκιμπού Καμαρά. Σημασία έχει η δουλειά να γίνεται, η πειραϊκή ομάδα να παίρνει τις νίκες και τους βαθμούς και ο ερυθρόλευκος να μοιράζει τον χρόνο έτσι ώστε να παίρνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη.

Η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού εις βάρος της Φενέρμπαχτσε (1-2) στο Καραϊσκάκης ήταν απόρροια του κοουτσαρίσματος του Μαρτίνς και της βοήθειας από τον πάγκο. Συγκεκριμένα, της τετράδας των παικτών που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο β´ ημίχρονο και άλλαξαν την εικόνα της πειραϊκής ομάδας.

Ο Λόπες και ο Μπουχαλάκης έδωσαν επιθετική πνοή στους ερυθρόλευκους. Ο πρώτος έκανε το καλύτερό του ημίχρονο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν δραστήριος, μοίρασε πάσες, κινήθηκε στα πλάγια της επίθεσης αλλά και στον άξονα ανάμεσα στις γραμμές της Φενέρμπαχτσε και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Βραζιλιανοπορτογάλος ήταν σαφώς καλύτερος από τον Ονιεκούρου και η ποιότητά του είναι τέτοια που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αρκεί, να βελτιωθεί κι άλλο στη συνέχεια, να γίνει πιο ουσιαστικός και να έχει διάρκεια στην απόδοσή του.

Ο Μπουχαλάκης ισχυροποίησε τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, οργάνωσε από πίσω το παιχνίδι, πέρασε κάθετες πάσες, συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Εμβιλά, τον Λόπες και αργότερα τον Βαλμπουενά και βοήθησε ώστε οι ερυθρόλευκοι να κλείσουν στο μισό γήπεδο τη Φενέρμπαχτσε.

Επίσης, ο Βαλμπουενά με τις εκτελέσεις φάουλ, με τις κινήσεις του από την δεξιά πλευρά της επίθεσης, το πλάτος που έδωσε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, το πάθος και την εμπειρία του δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε η πειραϊκή ομάδα να στέλνει πιο συχνά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Και βέβαια, ο Τικίνιο που χρειάστηκε μόλις εννέα λεπτά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για να σκοράρει και να χαρίσει την πολύτιμη νίκη στους ερυθρόλευκους. Δεν ήταν ένα εύκολο γκολ. Ήταν η κίνηση του Βραζιλιάνου που το έκανε να δείχνει εύκολο. Ο έμπειρος σέντερ φορ ξεμαρκαρίστηκε, έκανε κίνηση ανάμεσα στους δύο στόπερ και πλάσαρε με το αριστερό πόδι στέλνοντας την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να προλάβει να αντιδράσει ο Οζέρ.

Σωστό “διάβασμα” από τον Μαρτίνς

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αποδοθούν εύσημα και στον Μαρτίνς, ο οποίος δικαιώθηκε για τις επιλογές του, αλλά και τις αλλαγές που έκανε στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσέγγισε σωστά το παιχνίδι, έδωσε χώρο αρχικά στην τουρκική ομάδα ψάχνοντας το γκολ στις αντεπιθέσεις και στο δεύτερο μέρος τόλμησε, ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Όπως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πολύ καλά τα είχε πάει ο 51χρονος προπονητής και στον προηγούμενο αγώνα, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Μαρτίνς πέτυχε και αυτόν τον στόχο που ήταν οι δύο νίκες μέσα στο πενθήμερο εναντίον της ΑΕΚ και της Φενέρμπαχτσε, έχει τον Ολυμπιακό στο +6 από την Ένωση και στο +7 από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και, κυρίως, με την πρόκριση στο τσεπάκι στα νοκ άουτ ματς του Europa League.

Ανέβηκε η απόδοση των Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, άλλαξε κι ο Ολυμπιακός

Αξίζει, πάντως, κάποιος να σταθεί και σε ένα άλλο γεγονός. Το τελευταίο διάστημα που ο Λαλά και ο Ρέαμπτσιουκ παρουσιάζουν πολύ καλό πρόσωπο, είναι διαφορετικός όλος ο Ολυμπιακός. Ο Γάλλος είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Μολδαβός είχε την ασίστ στο τέρμα του Τικίνιο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτά.

Οι δύο ποδοσφαιριστές παίρνουν τελευταία περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, νιώθουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, συνεισφέρουν πιο πολύ στη δημιουργία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και, παράλληλα, είναι πιο αποτελεσματικοί ανασταλτικά.

Πλέον, ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία ανάμεσα στην Άιντραχτ και την Αντβέρπ (2-2) έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει και την πρώτη θέση στον όμιλο την τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο που θα επιτρέψει να πάρει το εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στους “16” του Europa League.

Δείτε ξανά την Game night για τις ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ