ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Φορτούνη πήρε τον δρόμο που έπρεπε

Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ
Ο Κώστας Φορτούνης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρλος Κορμπεράν αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Κώστα Φορτούνη. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τη σχέση του διεθνούς μεσοεπιθετικού με τον Ολυμπιακό, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα πήρε τον δρόμο που έπρεπε.

Η ποδοσφαιρική ζωή του Κώστα Φορτούνη είναι συνυφασμένη με τον Ολυμπιακό. Στα τμήματα υποδομής των ερυθρόλευκων έλιωσε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά παπούτσια, πέρασε από όλες τις μικρές ομάδες των πειραιωτών, φτάνοντας μέχρι την πρώτη και έγινε αρχηγός και κάποια στιγμή φυσικός ηγέτης αγωνιστικά του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά με ένα διάλειμμα έξι ετών ενδιάμεσα όπου αγωνίστηκε στα Τρίκαλα, στον Αστέρα Τρίπολης και στην Καϊζερσλάουτερν.

Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, τον έφερε πάλι πίσω στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014 και μέχρι πριν από τρία χρόνια ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός κρατούσε την μπαγκέτα στην πειραϊκή ομάδα.

Οι χιαστοί και η διατάραξη της σχέσης με τον Μαρτίνς

Το καλοκαίρι του 2019, όμως, προέκυψε ο πρώτος χιαστός στο γόνατο, που τον άφησε εκτός μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Τη σεζόν 2020-21, ο Φορτούνης έπαιξε σε 46 αγώνες με συγκομιδή 9 τέρματα και 13 ασίστ (τα περισσότερα ξεκινώντας τις προσπάθειές του από τα πλάγια της επίθεσης), αλλά το καλοκαίρι του 2021 ήρθε η ρήξη πρόσθιου χιαστού στο άλλο γόνατο, που τον άφησε εκτός αγώνων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Ουσιαστικά, οι σχέσεις του Έλληνα άσου με τον Πέδρο Μαρτίνς είχαν διαταραχθεί σημαντικά από το περίφημο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί, όπου έκανε λάθος ο Φορτούνης, ζήτησε συγγνώμη την επόμενη μέρα από το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες του, την οποία όμως επί της ουσίας ο Πορτογάλος προπονητής δεν έκανε ποτέ αποδεκτή.

Από τότε, όλα κινούνταν σε τεντωμένο σχοινί και η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το νέο τραυματισμό του ποδοσφαιριστή. Ο Μαρτίνς την περασμένη σεζόν τρέναρε την επιστροφή του παίκτη στην δράση και στο τέλος Μαϊου ξεκαθάρισε πως δεν τον έχει στα πλάνα του για τη νέα περίοδο.

Έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές

Σε όλη αυτή τη διαδρομή έγιναν λάθη και από τον Μαρτίνς και από τον Φορτούνη. Λάθη που κόστισαν και ήταν ουσιαστικά εις βάρος της ομάδας. Διότι, ναι μεν ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε τον ποιοτικό επιτελικό χαφ στα πόδια του, ωστόσο θα μπορούσε να τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή για την προετοιμασία στην Αυστρία, παίζοντας και στα φιλικά παιχνίδια, ώστε ο Ολυμπιακός να τον έχει ενεργό και να μπορεί να τον πουλήσει.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής κάνει μόνος του προπονήσεις, μακριά από την ομάδα, λογικό είναι να πέφτει η αξία του, να μην είναι στην αγωνιστική κατάσταση που πρέπει και οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι να έχουν ενδοιασμούς. Πόσο μάλλον, για έναν παίκτη που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και είχε μόλις 90 λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα την περασμένη περίοδο. Τα πείσματα και οι εγωισμοί δεν οδηγούν πουθενά και στο κάτω κάτω αυτό που ενδιαφέρει είναι το καλό της πειραϊκής ομάδας.

Ο Κορμπεράν έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία

Ο Κάρλος Κορμπεράν από τα πρώτα του εικοσιτετράωρα στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη έθεσε επί τάπητος το ζήτημα του Φορτούνη, υποστηρίζοντας πως ένας τόσο ποιοτικός παίκτης θα έπρεπε να είναι μέρος του ρόστερ. Ο Ισπανός κόουτς εξέφρασε την απορία του όταν μελετούσε το έμψυχο δυναμικό της πειραϊκής ομάδας, γιατί ο Έλληνας άσος ήταν εκτός πλάνων και εμφανίστηκε διατεθειμένος να του δώσει μία νέα ευκαιρία.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού αφουγκράστηκε την επιθυμία του Κορμπεράν και έκανε αυτό που έκρινε ότι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συναντήθηκε με τον Κώστα Φορτούνη, συζήτησαν για όλα, συμφώνησαν και το συμβόλαιο του παίκτη επεκτάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2024 -το προηγούμενο έληγε τον Ιούνιο του 2023.

Η σημαντική μείωση των ετήσιων αποδοχών του έμπειρου επιθετικού δείχνουν αφενός μεν πως αντιλήφθηκε ο ίδιος τα λάθη που έκανε και οδήγησαν στην πτώση της αξίας του, αφετέρου δε φανερώνουν την πίστη του και την επιθυμία του να κάνει το restart.

Η σχέση του, πλέον, με τον Ολυμπιακό πήρε τον δρόμο που έπρεπε

Θα ήταν άδικο και για τις δύο πλευρές να είχε οδηγηθεί η σχέση στα άκρα. Να μην είχε το τέλος που της αξίζει. Πρόκειται για μία σχέση που, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πήρε τον δρόμο που έπρεπε.

Πλέον, είναι στο χέρι του Φορτούνη να αρπάξει τη νέα ευκαιρία, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να υλοποιήσει τους στόχους του. Ο αριθμός 7 στη φανέλα βρήκε πάλι τον κάτοχό του και, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μοναδικός κριτής για όλους είναι πάντα το γήπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ