ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η δουλειά γίνεται, αλλά πρέπει να πάρει βοήθειες και από τον πάγκο

Ο Γκάρι Ροντρίγκες σε προσπάθειά του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία
Ο Γκάρι Ροντρίγκες σε προσπάθειά του στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τους ίδιους παίκτες στην ενδεκάδα κόντρα στη Λαμία και στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στη Super League Interwetten, αλλά είναι αναγκαίο να πάρει βοήθειες από τον πάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια ενδεκάδα για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα σε μία εβδομάδα (Άρης, Ατρόμητος, Λαμία). Ένας λόγος που το έπραξε ήταν ότι είχε μείνει ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στους κιτρινόμαυρους στο Νέο Φάληρο αλλά και κόντρα στους κυανόλευκους στο Περιστέρι. Ο δεύτερος λόγος ήταν πως δεν πρέπει πολλά πράγματα από τους παίκτες που παίζουν ως αλλαγή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε από τον πάγκο στις αρχές του β´ ημιχρόνου στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Λαμία (1-0), αρχικά τον Μαντί Καμαρά και τον Ροντρίγκες οι οποίοι δεν πρόσφεραν κάτι και στη συνέχεια τον Ονιεκούρου και τον Τικίνιο που επίσης, δεν έδωσαν τίποτα στην πειραϊκή ομάδα.

Θα πει κάποιος η δουλειά να γίνεται, να μπαίνουν οι τρεις βαθμοί στο σακούλι. Σωστό, αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος. Και εκεί ο Ολυμπιακός δεν κάνει εκπτώσεις. Ούτε ο Ελ Αραμπί που σκοράρει και δίνει συνεχώς λύσεις.

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την δέκατη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, έχουν διψήφια βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες τους, είναι αήττητοι στη διοργάνωση και έχουν το πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου. Το γεγονός ότι έχουν αποκτήσει αυτή τη σημαντική διαφορά στην κορυφή της Super League Interwtten στο τέλος του 2021, αν μη τι άλλο είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει στα ψηλά.

Από την άλλη όμως, θα πρέπει ο Μαρτίνς να βρει τον τρόπο ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει πιο ελκυστικός αγωνιστικά. Βρίσκεται 3,5 χρόνια στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας, που σημαίνει πως γνωρίζει καλά τι φταίει που οι ερυθρόλευκοι παίζουν τόσο όσο για να κερδίσουν και όχι για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους με θέαμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε άτυχος στις αρχές της σεζόν, όταν έχασε σημαντικούς παίκτες λόγω τραυματισμών και της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, αρκετοί νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές άργησαν να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Άλλοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να δώσουν πράγματα. Ταυτόχρονα, υπήρξαν και παίκτες που ήταν και συνεχίζουν να είναι κάτω από τα επίπεδα απόδοσης της περασμένης περιόδου. Έχει λοιπόν και ο Μαρτίνς τα ελαφρυντικά του.

Ο Μαντί Καμαρά και ο Ουσεϊνού Μπα έχουν την ίδια απόδοση με την περασμένη περίοδο; Ο Ονιεκούρου έχει δικαιολογήσει τις ευκαιρίες που έχει πάρει και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του; Ο Ροντρίγκες αποκτήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ταλαιπωρήθηκε από μυικούς τραυματισμούς. Πώς να αποκτήσει ρυθμό αν δεν έχει συνεχόμενα παιχνίδια;

Ο Λόπες τον τελευταίο μήνα άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, το πρώτο τετράμηνο ψαχνόταν και μαζί του και η τεχνική ηγεσία. Ο Κούντε τι έχει δώσει; Βέβαια, ο Καμερουνέζος μέσος έχει κάπου τα δίκια του, αφού έπαιζε συνήθως ως αλλαγή, ενώ τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει αγωνιστεί μόλις δύο ημίχρονα. Ο Καρμπόβνικ –και λόγω τραυματισμού- έχει να αγωνιστεί από το τέλος Σεπτεμβρίου και τώρα φεύγει και ο Δεκέμβριος.

Μάλιστα, με βάση την αγωνιστική εικόνα του Ονιεκούρου και του Μαντί Καμαρά, ο Βρουσάι και ο Κούντε δικαιούνταν να έχουν πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος θα μπορούσε να είχε ανοίξει το ροτέισον και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες από τους οποίους ενδεχομένως να είχε πάρει κάτι. Προχώρησε όμως με αυτούς τους 14-15 ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα, γιατί τον ενδιέφεραν πρωτίστως τα αποτελέσματα.

Οι νίκες οδηγούν στην κορυφή και την ίδια ώρα μεταφέρουν την πίεση στους αντιπάλους. Οι βαθμοί φέρνουν ηρεμία και έτσι μπορεί ένας προπονητής να δουλέψει πιο άνετα για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Οι νίκες φέρνουν πιο κοντά τον Ολυμπιακό στην υλοποίηση των στόχων του. Διότι είναι σαφώς προτιμότερο για έναν τεχνικό και τους παίκτες να μην παίζει καλά η ομάδα αλλά να κερδίζει, από το να παίζει θεαματικά αλλά να έχει απώλειες βαθμών.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει την ομάδα του να προσφέρει γκολ και θέαμα γιατί ξέρει πως με τον Μαρτίνς στον πάγκο το έπραξε την τελευταία τριετία σε μεγάλα διαστήματα. Από τη στιγμή λοιπόν, που γνωρίζει τις δυνατότητες του προπονητή και βλέπει ότι ο τελευταίος έχει στα χέρια του ένα ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ, απορεί που αυτό δεν βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο σε αρκετά ματς τούτη την περίοδο.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ καλό εικοσάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία που θα μπορούσε να είχε πετύχει δύο ή τρία τέρματα, αλλά έμεινε στο ένα και έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας να διεκδικήσουν τον βαθμό μέχρι το φινάλε του ματς. Οι αμυντικοί και ο Βατσλίκ όμως στάθηκαν στο ύψος τους και κάλυψαν και το μη καθαρό μυαλό και την κόπωση κάποιων συμπαικτών τους.

Το ενθαρρυντικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως ο Εμβιλά εδώ και αρκετό καιρό έχει επανέλθει σε πολύ καλά επίπεδα απόδοσης και καλύπτει ορισμένες ανορθογραφίες στη μεσαία γραμμή. Όμως, χρειάζεται και εκείνος βοήθειες. Το πράττει σε πολλά παιχνίδια ο Μπουχαλάκης, αλλά ο Μαντί Καμαρά και ο Κούντε είναι ακόμη μακριά από τον καλό τους εαυτό. Και όταν το κέντρο του Ολυμπιακού δεν λειτουργεί στα επιθυμητά επίπεδα επηρεάζεται όλο το παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ