ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Φλέβα χρυσού" ο Αγκιμπού Καμαρά και δήμιος της ΑΕΚ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Οι Αγκιμπού Καμαρά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ με την ΑΕΚ
Οι Αγκιμπού Καμαρά, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γιώργος Μασούρας πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έχοντας το καλύτερο φορ του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ελ Αραμπί, αλλά και τον καλύτερο ρούκι, τον Αγκιμπού Καμαρά, με τους δύο να κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τον καλύτερο σέντερ φορ (Ελ Αραμπί) του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία δυόμιση χρόνια και, παράλληλα, τον καλύτερο ρούκι (Αγκιμπού Καμαρά). Οι δυο τους έκαναν τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ την Κυριακή το βράδυ (21/11) οδηγώντας την πειραϊκή ομάδα στη νίκη εις βάρος της ΑΕΚ και στο +6 από την Ένωση στο πρωτάθλημα και, παράλληλα, στο +7 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής (και πρώτος σκόρερ της Super League Interwetten την τελευταία διετία) χρειάστηκε μόλις δύο στιγμές για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι. Η πρώτη ήταν όταν κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ περιμένοντας την κάθετη πάσα του Λαλά. Στη συνέχεια, όλα ήταν εύκολα για τον έμπειρο στράικερ, δηλαδή το να αποφύγει με κοφτή ντρίμπλα στον Μισελέν και να πλασάρει τον Στάνκοβιτς. Η δεύτερη στιγμή ήταν όταν ενήργησε αστραπιαία στο λάθος γύρισμα του Μοχαμαντί, πήρε την μπάλα, ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα των κιτρινόμαυρων και σκόραρε.

Η ποιότητα του Ελ Αραμπί και η εκτελεστική του δεινότητα επιτρέπουν στον Ολυμπιακό να βαδίζει στα σίγουρα. Ο Αφρικανός στράικερ, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που πέτυχε δύο γκολ εναντίον της ΑΕΚ. Το είχε κάνει και στις αρχές του 2021. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής είχε βάλει τα δύο πρώτα τέρματα των ερυθρόλευκων στη νίκη 3-0 στο Καραϊσκάκης, στις 3 Ιανουαρίου.

Πέντε γκολ ο Μαροκινός κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στο 2021

Μάλιστα, ο Γιουσέφ έχει σκοράρει πέντε φορές εναντίον της ΑΕΚ μέσα στο 2021 και έχει έξι συνολικά γκολ κόντρα στους κιτρινόμαυρους από το καλοκαίρι του 2019 που ήρθε στην Ελλάδα.

Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί, όπως και η συγκομιδή του με την ερυθρόλευκη φανέλα (117 αγώνες, 64 τέρματα, 15 ασίστ).

Ποιότητα, προσωπικότητα, εμπειρία

Γενικά, ο Ολυμπιακός λόγω της παρουσίας του Μαρτίνς στον πάγκο, του Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης και των πολλών ποιοτικών και έμπειρων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ του έχει καταφέρει να φτάσει στην εκπληκτική επίδοση των 9 νικών, 3 ισοπαλιών σε 12 αγώνες με αντίπαλο την Ένωση από τον Σεπτέμβριο του 2018 και έπειτα.

Ο Αγκιμπού των ντέρμπι

Και αν ο παλιός είναι αλλιώς (Ελ Αραμπί), ο νέος είναι ωραίος (Α. Καμαρά). Ο 20χρονος διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα, ο οποίος αρχικά προοριζόταν για τη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων, έπεισε αμέσως τον Μαρτίνς, πήρε γρήγορα φανέλα βασικού και με την απόδοσή του έχει κάνει ήδη μεγάλο θόρυβο εντός και εκτός συνόρων.

Ένα παιδί, που η χρηματιστηριακή του αξία μέχρι πριν από τέσσερις μήνες ήταν 300.000, έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να κοστολογείται πάνω από 3.000.000 και ο Ολυμπιακός να μην συζητάει πια κάτω από οκταψήφιο αριθμό (10.000.000). Ο Αγκιμπού έχει ήδη 5 γκολ και 2 ασίστ σε 17 αγώνες και το σημαντικότερο είναι πως σκόραρε στα ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πειραϊκής ομάδας σε αυτές τις δύο νίκες.

Επίσης, ο μικρός Καμαρά των ερυθρόλευκων πέτυχε γκολ στις εκτός έδρας νίκες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, όπως και κόντρα στη Λουντογκόρετς στο Καραϊσκάκης παίζοντας μόλις ένα εικοσάλεπτο ως αλλαγή.

Η "επιστροφή" των Εμβιλά και Μ. Καμαρά

Πέρα από τον Ελ Αραμπί και τον Α. Καμαρά, ο Μαρτίνς είδε τον Εμβιλά και τον Μ. Καμαρά να επιστρέφουν σε γνώριμα για εκείνους επίπεδα απόδοσης, συμβάλλοντας ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη. Οι δύο κεντρικοί χαφ δεν ήταν σούπερ, αλλά είχαν καλή παρουσία και δεν επέτρεψαν στους παίκτες της ΑΕΚ να απειλήσουν από τον άξονα. Τα δύο τέρματα των κιτρινόμαυρων ήρθαν από σέντρες από τα πλάγια και συγκεκριμένα από τη δεξιά πλευρά προς τον Αραούχο μέσα στην περιοχή.

Ο Μ. Καμαρά, που έχει καλή απόδοση απέναντι στην Ένωση, λίγο έλειψε να σκοράρει (72᾽), αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Ωστόσο, ήταν καλός ανασταλτικά, αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του και βοήθησε αρκετά στην πίεση στο κέντρο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Άλλος Λαλά

Παράλληλα, ο Λαλά έκανε ίσως το καλύτερο του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Γενικότερα, ο Γάλλος δεξιός μπακ τον τελευταίο καιρό πατάει πιο γερά στα πόδια του και ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι ο Μαρτίνς του έχει δώσει σερί αγώνων ως βασικό.

Ο έμπειρος αμυντικός πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, είχε την εξαιρετική ασίστ στο πρώτο τέρμα του Ελ Αραμπί, ενώ τα πήγε πολύ καλά ανασταλτικά απέναντι, είτε στον Τσούμπερ είτε στον Γκαρσία που εναλλάσσονταν στα πλάγια της επίθεσης.

Εξαρτάται από τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί τακτικά και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πέτυχαν τρία τέρματα, είχαν δοκάρι με τον Μ. Καμαρά και αν ο Μασούρας ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν βάλει κι άλλο τέρμα. Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας τα διαστήματα που πίεσαν αρκετά ψηλά, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, ενώ στα κομμάτια του ματς που προτίμησαν να δώσουν λίγο χώρο στους γηπεδούχους, χτύπησαν στις αντεπιθέσεις.

Ωστόσο, υπήρξαν και λάθη που χρίζουν διόρθωσης, όπως οι αντιδράσεις στα δύο τέρματα των κιτρινόμαυρων. Στο πρώτο η μπάλα κόντραρε στον Εμβιλά στη σέντρα του Μάνταλου, αλλά ο Παπασταθόπουλος δεν είχε καλή τοποθέτηση και, κυρίως, ο Βατσλίκ έπρεπε να είχε βγει έγκαιρα από την εστία του διώχνοντας την μπάλα πριν προλάβει να πάρει την κεφαλιά ο Αραούχο. Και στο δεύτερο γκολ, ο Μασούρας δεν σιγούρεψε την πάσα, ο Παπασταθόπουλος δεν ήταν κοντά στον επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βατσλίκ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη (25/11) στο Καραϊσκάκης, όπου πιθανότατα θα κριθεί η δεύτερη θέση του 4ου ομίλου στο Europa League.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, είναι εμφανές πια ότι όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Στο χέρι του Μαρτίνς και στα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την διαφορά που έχουν από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και να κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος της περιόδου. Διότι, αυτός ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού, το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του.

Η Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ