STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Mε killer Ελ Αραμπί και βιονικό Αγκιμπού Καμαρά, στο +6 οι ερυθρόλευκοι

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι του ΟΑΚΑ επικρατώντας 3-2 της ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν άλμα στη βαθμολογία, αφού ξέφυγαν στο +6 από τη δεύτερη Ένωση και στο +7 από τον ΠΑΟΚ. Αγκιμπού Καμαρά (2') και Αραμπί (34', 70') τα γκολ των φιλοξενούμενων, δύο γκολ ο Αραούχο (25', 79') για τους γηπεδούχους.

Τα είχε όλα το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για τη 10η αγωνιστική της Super League Interwetten. Πάθος, ένταση, πολλά γκολ και έναν νικητή. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της Ένωσης στο Σπύρος Λούης και πήραν μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την κούρσα της κορυφής. Η ομάδα του Μαρτίνς διεύρυνε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση, έχει 26 πόντους και είναι στο +6 από την ΑΕΚ. Μάλιστα, μετά την ήττα και του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο βρίσκεται στο +7 από την τρίτη θέση.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Αγκιμπού Καμαρά στο 2' για να ισοφαρίσει ο Αραούχο στο 79'. Ο Αραμπί πήρε... το όπλο του και έκανε το 2-1 στο 34ο λεπτό, ενώ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 70ο λεπτό. Η Ένωση μείωσε με τον Αραούχο στο 79ο λεπτό, με το 3-2 να μένει έως το φινάλε.

Στην επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ ταξιδεύει στα Ιωάννινα, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ (27/11, 19:30), ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκης τον Βόλο (28/11, 15:00). Οι ερυθρόλευκοι την Πέμπτη αναμετρώνται με τη Φενέρμπαχτσε (25/11, 22:00) για το Europa League.

"Χτύπησε" νωρίς ο Αγκιμπού, απάντησε ο Αραούχο

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σχηματισμό 4-2-3-1, χωρίς εκπλήξεις. Ο Κλεμάν Μισελέν επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον Λάζαρο Ρότα. Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς επιφύλασσε μία έκπληξη σε σχέση με όσα δοκίμαζε μέσα στην εβδομάδα, με τον Ονιεκούρου να τοποθετείται στα εξτρέμ, αντί του Ροντρίγκες, που ξεκίνησε από τον πάγκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό που ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο σκορ. Έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπασταθόπουλος πήρε κεφαλιά προς τα πίσω. Η μπάλα στρώθηκε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με ένα τρομερό βολ πλανέ την έστειλε στο αριστερό "παραθυράκι" του Στάνκοβιτς μόλις στα 57 δευτερόλεπτα του ματς. Ο Σιμόες βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τον τερματοφύλακά του.

Η ΑΕΚ πίεζε πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, όταν δέχθηκε το γκολ, με τους ερυθρόλευκους να περιμένουν λίγο πιο πίσω. Η Ένωση αντέδρασε γρήγορα και βρήκε τρόπο για να ισοφαρίσει. Έπειτα από ένα γέμισμα του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Αραούχο βγήκε στην πλάτη του Παπασταθόπουλου, πήδηξε πιο ψηλά και σε συνδυασμό με κακή αντίδραση του Βατσλίκ στο 15ο λεπτό έγινε το 1-1.

Προβάδισμα εκ νέου με τον Αραμπί

Μετά και την ισοφάριση της ΑΕΚ πολλές ευκαιρίες δεν υπήρχαν. Η ΑΕΚ φαινόταν να πατάει λίγο καλύτερα, κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, αν και σε καμία περίπτωση δεν κατάφερνε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσέχου τερματοφύλακα. Ωστόσο, στο 34ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε χώρο και πήρε ξανά το προβάδισμα.

Ο Λαλά έκανε μία απίθανη σκαφτή μπαλιά στον Αραμπί, που μπήκε στην περιοχή. Ο Μισελέν έτρεξε να τού κάνει το τάκλιν, ο Μαροκινός στράικερ τον ντρίμπλαρε και από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 περνώντας την μπάλα κάτω από τα δίχτυα του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη τελική των ερυθρόλευκων μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη φάση που προηγήθηκε του 1-2, για σπρώξιμο του Μασούρα στον Βράνιες.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν άλλαξε κάτι. Το παιχνίδι είχε ένταση και ρυθμό, με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν δυνατές μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη επιχείρησαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή του Βατσλίκ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στις αρχές του β' μέρους

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή με τον Νορντίν Άμραμπατ να τοποθετείται στη θέση του Λιβάι Γκαρσία. Η Ένωση αναζητούσε τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να φτάσει στην ισοφάριση. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός έψαχνε τους κενούς χώρους, ώστε να χτυπήσει στην κόντρα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες έλειπαν. Στο 51' ο Μάνταλος έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε άουτ, ενώ στο 52' με τη σειρά του ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του, με τον Στάνκοβιτς να πέφτει και να διώνει την μπάλα σε κόρνερ. H AEK ανέβασε την πίεσή της. Στο 62ο λεπτό ο Αραούχο ξεδίπλωσε το ταλέντο του, ο οποίος με ωραία ενέργεια από τα δεξιά τροφοδότησε τον Άμραμπατ, που έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος.

Ο Αλγερινός είχε νέα καλή στιγμή τρία λεπτά αργότερα, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Βάτσλικ με το δεξί πόδι. Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να έχει οπισθοχωρήσει πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπουχαλάκη αντί του Ονιεκούρου.

Ο Αραμπί πυροβόλησε ξανά και έκανε το 3-1, μείωσε ο Αραούχο στο 80'

Εφόσον, η ΑΕΚ όταν είχε το μομέντουμ δεν κατάφερε να αντιδράσει, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που χτύπησε για το 3-1. Στο 70ο λεπτό, ο Μοχαμάντι έκανε ένα τεράστιο λάθος προσπαθώντας να γυρίσει στον Στάνκοβιτς υπό πίεση. Η μπάλα δεν είχε δύναμη, ο Αραμπί πετάχτηκε, απέφυγε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι δε σταμάτησαν εκεί. Σε νέα αντεπίθεση των ερυθρόλευκων, με την άμυνα της Ένωσης να είναι αποσυντονισμένη, ο Μαντί σούταρε πίσω από το πέναλτι, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Καμαρά που σούταρε με την μπάλα στο 72ο λεπτό να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η ΑΕΚ μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 79ο λεπτό. Έπειτα από λάθος του Μασούρα, ο Μισελέν έκλεψε, με την μπάλα να καταλήγει στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με τη μία έβγαλε σέντρα από τα δεξιά. Ο Αραούχο έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ και νίκησε τον Βατσλίκ για το 2-3. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να απαντήσουν. Ο Αγκιμπού Καμαρά έβγαλε υπέροχη μπαλιά, ο Μασούρας μόνος του κι έξω από την περιοχή από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική εστία των διχτύων. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε προς το φινάλε να μείνει σε θέση επίθεσης, προκειμένου να υπερασπισθεί τα κεκτημένα του. Το σκορ δεν άλλαξε, η Ένωση δεν έκανε το comeback και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη του νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

Μη χάσετε την Game Night για το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Σέντρα στις 21:30.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ