ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χουάνγκ, ένας ποιοτικός δημιουργικός χαφ που άλλαξε τον Ολυμπιακό και του έδειξε τον δρόμο

Χουάνγκ, ένας ποιοτικός δημιουργικός χαφ που άλλαξε τον Ολυμπιακό και του έδειξε τον δρόμο
EUROKINISSI

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ έδωσε μέσα στο γήπεδο αυτά που λείπουν εδώ και μήνες από τον Ολυμπιακό για να ομορφύνει αγωνιστικά και να γίνει πιο λειτουργικός. Ο Νοτιοκορεάτης χαφ έδειξε ποιος είναι ο δρόμος: οι ποιοτικές προσθήκες που (έχει ανάγκη και) μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την πειραϊκή ομάδα.

Όταν απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ίνμπομ Χουάνγκ είχαμε επισημάνει πως δεν διέθετε ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του. Ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός χαφ, μάλιστα, φρόντισε στο ντεμπούτο του στους ερυθρόλευκους να το επιβεβαιώσει.

Ο πρώην άσος της Ρουμπίν Καζάν στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού πέρασε κάθετες πάσες, προώθησε την μπάλα, την κράτησε σε σημεία του παιχνιδιού που είχαν ανάγκη οι Πειραιώτες, πίεσε ψηλά, έτρεξε αρκετά, έκλεψε μπάλες και, ταυτόχρονα, βοήθησε και ανασταλτικά. Είχε πολύ καλή πρώτη επαφή, γρήγορες αντιδράσεις και κίνηση στον χώρο χωρίς την μπάλα που είχε ανάγκη η πειραϊκή ομάδα.

Ο Χουάνγκ δεν έκανε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο στην Κύπρο από αυτά που έχει μάθει στην πορεία του στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα. Απλά, τα χαρακτηριστικά, η νοοτροπία του, η ομαδικότητά του και η επίδρασή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι τέτοια που κάνουν τη διαφορά, γιατί ακριβώς αυτά έλειπαν μέχρι σήμερα από τους ερυθρόλευκους.

Η οξυδέρκεια του Νοτιοκορεάτη μεσοεπιθετικού, η ταχύτητα του στα πόδια και στη σκέψη, η αξιοποίηση των συμπαικτών του (αν ήταν σε καλύτερη βραδιά ο Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός θα είχε επιστρέψει με τη νίκη στον Πειραιά), η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η κάλυψη αρκετών χώρου του γηπέδου, τον καθιστά απαραίτητο στην ενδεκάδα της πειραϊκής ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Χουάνγκ μπορεί να κρατήσει την μπάλα σωστά όταν πιέζεται και να την βγάλει με ασφάλεια από την άμυνα των ερυθρόλευκων. Διαθέτει καλή διαγώνια μακρινή πάσα και μπορεί να αλλάξει γρήγορα το παιχνίδι του Ολυμπιακού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να βρουν οι συμπαίκτες του ακάλυπτη την αντίπαλη άμυνα. Και κυρίως η κάθετη πάσα του είναι τέτοια που οι κατάλληλοι εξτρέμ και, γενικά, οι επιθετικοί έχουν την ευκαιρία να πετύχουν αρκετά τέρματα.

Ο Ίνμπομ ήταν εξαιρετικός για 65 λεπτά που αγωνίστηκε, πρόσφερε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ έκανε τη διαφορά και με τη στάση του στη συνέχεια όταν τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή. Αν και μπορούσε να βγάλει το ματς, όπως είπε ο ίδιος, προτίμησε να φύγει για τον πάγκο, προκειμένου κάποιος άλλος παίκτης, πιο φρέσκος, να βοηθήσει την ομάδα. Δείγμα νοοτροπίας, που δείχνουν πολλά και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα.

Ο Νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που φάνηκε στο τέρμα που πέτυχε, με το κοντρόλ με το δεξί πόδι φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό για το τελείωμα με υποδειγματικό πλασέ, έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και, παράλληλα, ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου.

Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του, που ο Κάρλος Κορμπεράν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και να πάρει πολλά πράγματα, είτε στη θέση "8" δίπλα στον Εμβιλά είτε ως "10" παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ, όπως συνέβη στη Λευκωσία.

Η ανάγκη για ανάλογες προσθήκες

Ο Ασιάτης επιθετικός χαφ θα γλυκάνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, θα αλλάξει την εικόνα της πειραϊκής ομάδας, αλλά θα χρειαστεί και βοήθεια. Και αυτή μπορεί να την προσφέρουν οι επιπλέον προσθήκες στο διάστημα που απομένει ως το κλείσιμο των μεταγραφών, οι επιστροφές των τραυματιών και η δουλειά από τον Ισπανό τεχνικό στο Ρέντη.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League για να επανέλθει η ηρεμία και η χαμένη αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και με την κατάλληλη ενίσχυση θα είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί πάλι ο κανονικός Ολυμπιακός.

Στην Κύπρο είδαμε μία ομάδα να αντιδρά, να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και όχι να επιδιώκει να κάνει κάτι με σέντρες από την άμυνα, αλλά να απειλεί, να δημιουργεί φάσεις, να σκοράρει και, γενικά, να προσπαθεί πάλι να βρει την ταυτότητά της.

Βέβαια, αξίζει να επισημανθεί πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού στον αγώνα ρεβάνς στο Νέο Φάληρο την προσεχή Πέμπτη (25/8, 22:00 COSMOTE SPORT1, LIVE SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι η πειραϊκή ομάδα δεν έχει νίκη στα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια της μέσα στην περίοδο και ο αριθμός ανεβαίνει στους οκτώ αν προσθέσει κανείς τους τρεις τελευταίους της περασμένης σεζόν.

Η ισοπαλία στη Λευκωσία έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά, αλλά είναι σαφές πως όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους με διαφορετική ψυχολογία αυτή τη φορά, πιθανό να υπάρξουν και επιστροφές τραυματιών, ενώ θα έχουν μία εβδομάδα επιπλέον προπόνησης στα πόδια τους ο Χουάνγκ και ο Ντε λα Φουέντε.

Το κυριότερο, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν κατανοήσει και αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του Κορμπεράν. Είναι η στιγμή, λοιπόν, για την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην περίοδο που θα του δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ