NBA FINALS

Αποστολή του SPORT24 στην Αριζόνα: Οι Μπακς γυρίζουν στην κόλαση του Φοίνιξ με νέα δεδομένα

Κρις Μίντλετον και Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από το Game 4 των NBA Finals 2021 ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς
Κρις Μίντλετον και Γιάννης Αντετοκούνμπο σε φάση από το Game 4 των NBA Finals 2021 ανάμεσα στους Μπακς και τους Σανς 2021 AP PHOTO/AARON GASH

Οι Μπακς έδειξαν χαρακτήρα, ισοφάρισαν τη σειρά των NBA Finals στο 2-2 και γυρίζουν με άλλα δεδομένα στο Φοίνιξ για το βήμα που θα τους βάλει σε θέση να γράψουν ιστορία στο γήπεδό τους. Το SPORT24 μετακομίζει στην Αριζόνα και ο Χάρης Σταύρου περιμένει μάχη στο Game 5 ανάλογη με αυτή που είδαμε στο Fiserv Forum.

Τι ματς, τι προσωπικότητες, τι εμπειρία... Το Game 4 των NBA Finals δεν ήταν όμορφο, ήταν όμως συναρπαστικό. Δεν είχε τις συνεργασίες που είδαμε στο τρίτο παιχνίδι, είχε όμως απίθανο φινάλε, μεγάλες φάσεις, hustle plays που μεταμορφώνουν τις καλές ομάδες σε σπουδαίες, με το 2-2 να οδηγεί πια σε μια σειρά best-of-three, καθώς ο πρώτος που θα πάρει δύο νίκες, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21. Μιας σεζόν εξουθενωτικής, η οποία συνεχίζεται ενώ φτάνουμε στα τέλη Ιουλίου, με δύο ρόστερ περιορισμένα και με μισή ντουζίνα σούπερσταρς να παίζουν πια περισσότερο με το ένστικτο και με την ψυχή τους, παρά με τα κορμιά, τα πόδια και τα αθλητικά τους προσόντα.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Μάικ Μπουντενχόλζερ και Μόντι Γουίλιαμς έχουν από μία πεντάδα και έναν καλό ρολίστα στον πάγκο. Οι Μπακς τον Κόνατον και κάποιες στιγμές, στα εντός έδρας παιχνίδια, τον Πόρτις, οι Σανς τον Καμ Τζόνσον. Ο Τιγκ ξεκουράζει όσο μπορεί τον Χόλιντεϊ, ο Πέιν τον Πολ και ο Κρεγκ δίνει κάποιες ανάσες σε Μπούκερ, Μπρίτζες και Κράουντερ. Αυτό που είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο Fiserv Forum ήταν συγκλονιστικό. Μια ομάδα (Φοίνιξ) να μπαίνει θυμωμένη για την ήττα στον τρίτο αγώνα και αποφασισμένη να φτάσει σε matchball τίτλου, και μία (Μιλγουόκι) να μην τα παρατάει ποτέ, να κυνηγάει στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και στο τέλος να βγάζει όση ενέργεια της είχε μείνει στην άμυνα με την βοήθεια του κοινού της.

Το μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Ντιάντρε Έιτον, ήταν φάση for the ages. Ήταν ένα ασύλληπτο hustle play που δείχνει το μεγαλείο του μπασκετμπολίστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατάλαβε την συνεργασία του Μπούκερ με τον Έιτον, μια συνεργασία που έχουν βγάλει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες φορές οι Σανς στη διάρκεια της σεζόν, πάτησε το turbo και έκρινε τον αγώνα. Τον έκρινε μαζί με τον συγκλονιστικό Κρις Μίντλετον που, όπως πάντα γράφαμε, είναι ο απόλυτος συμπαίκτης, το απόλυτο alter ego για τον Greek Freak. Οκτώ χρόνια δουλεύουν μαζί, οκτώ χρόνια με καλές, κακές, σπουδαίες και απογοητευτικές στιγμές, αλλά μια σχέση που χτίστηκε σε στέρεες βάσεις και αποδεικνύεται ικανή να κουβαλήσει μια ομάδα στην κορυφή.

Πλέον η σειρά επιστρέφει στο Φοίνιξ, εκεί όπου θα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής το SPORT24, εκεί όπου οι Σανς κέρδισαν σχετικά εύκολα τους δύο πρώτους αγώνες. Αυτή τη φορά η λογική λέει πως η κατάσταση θα είναι διαφορετική, καθώς οι Μπακς έχουν πλέον το μομέντουμ και μετά από τέσσερα ματς βλέπουν ότι οι Σανς, οι οποίοι είχαν τρεις ημέρες περισσότερης ξεκούρασης και συνολικά πιο εύκολη πορεία στα playoffs μέχρι να φτάσουν στους NBA Finals, έχουν και εκείνοι καταπονηθεί σημαντικά.

Ο Κρις Πολ, για παράδειγμα, δεν αντιμετωπίζει τον Πάτρικ Μπέβερλι και τον Ρέτζι Τζάκσον, τον Ντένις Σρούντερ και τον Φακούντο Καμπάσο, αλλά πιο αθλητικούς γκαρντ, μεγάλα κορμιά, αμυντικούς που συνδυάζουν μέγεθος και ικανότητα, στα 36 του είναι φυσικό να αισθάνεται σε οριακή κατάσταση και το Μιλγουόκι πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία. Ο Ντέβιν Μπούκερ είναι παίκτης που μπορεί να βάζει +35 κάθε βράδυ, από εκεί και πέρα όμως οι Μπρίτζες, Κράουντερ, Έιτον και οι παγκίτες Πέιν, Κρεγκ, Τζόνσον δεν μπορούν να τρομάξουν. Όλοι μαζί συνθέτουν μια σπουδαία ομάδα, σίγουρα όμως δεν φοβίζουν τους Μπακς.

Η ατμόσφαιρα στο Φοίνιξ θα είναι ηλεκτρισμένη. Ο κόσμος της πόλης δεν έχει δει πρωτάθλημα και με την ομάδα του να έχει μεν ακόμη το πλεονέκτημα, αλλά να βρίσκεται υπό τεράστια πίεση, φυσική και πνευματική, θα αρπάξει την ευκαιρία για να παίξει σημαντικό ρόλο στο Game 5. Το Μιλγουόκι νίκησε δύο φορές στο Μαϊάμι, πήρε το Game 7 της σειράς με τους Νετς στο Μπρούκλιν, πέρασε από την Ατλάντα, ξέρει πως να το κάνει και αν είναι λίγο πιο αποτελεσματικό από την περιφέρεια (7/29 είχε στο Game 4 με τους Σανς), μπορεί να κάνει το μπρέικ που θα βγάλει μια ολόκληρη πολιτεία στους δρόμους.

"Αν πάρουν το πρωτάθλημα, η πόλη δεν θα κάνει το τυπικό parade. Θα γιορτάζει μία εβδομάδα, δεν θα πάει κανείς στη δουλειά του, θα πίνουν όλοι από το πρωί μέχρι το βράδυ" μας έλεγαν δύο Έλληνες, πατέρας και γιος, που έχουν πιτσαρία ακριβώς δίπλα από το Fiserv Forum. Και πράγματι, στο Μιλγουόκι δεν πιστεύουν απλά στον τίτλο, αλλά στον τίτλο στα έξι ματς. Όταν λέμε ότι οι άνθρωποι περπατούν στον δρόμο και παραμιλούν "Bucks In Six", το εννοούμε. Η ατάκα που είχε πει κάποτε ο Μπράντον Τζένινγκς έγραψε ιστορία και παρά το γεγονός ότι τα Ελάφια έχουν καθαρίσει μόλις μία σειρά στα έξι παιχνίδια, αυτή με τους Ατλάντα Χοκς, ίσως ήρθε η ώρα να γράψουν ιστορία με αυτό το σύνθημα.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ