ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ΟΑΚΑ πάνω από κάθε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό

Το ΟΑΚΑ πάνω από κάθε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Το ΟΑΚΑ ανήκει πλέον στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, είδηση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη των τελευταίων ετών. Γιατί καλές οι μεταγραφές και τα σενάρια του καλοκαιριού, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η δυνατότητα να πατήσεις πάνω σε γερή βάση για να προγραμματίσεις το μέλλον σου. Γι αυτό κι η επιμονή που επέδειξε (δικαίως) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το θέμα του ΟΑΚΑ πέρασε από σαράντα κύματα για τον Παναθηναϊκό έως ότου ολοκληρωθεί με επιτυχία. Έστω, με ένα χρόνο καθυστέρηση. Ό,τι κι αν έγινε, το μείζον είναι αυτό που έρχεται για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπορεί πλέον ν απατήσει σε (πιο) σταθερή βάση για να προγραμματίσει το μέλλον του.

Πολλές φορές το παραβλέπουμε, αλλά το γηπεδικό αποτελεί κομμάτι υψίστης σημασίας για κάθε ομάδα (πάρτε το παράδειγμα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο).

Γι αυτό, η ευτυχής κατάληξη της ιστορίας με το ΟΑΚΑ επιτρέπει στον οργανισμό του Παναθηναϊκού να προχωρήσει σε αυτά που σχεδίαζε/ετοίμαζε, εδώ κι ένα χρόνο. Κι αντίστοιχα να προσδοκά σε (πολύ) περισσότερα έσοδα, που θα τον καταστήσουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό στην EuroLeague.

Εξ ου η μεγάλη επιμονή από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος -θα μπορούσε να ειπωθεί πως ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το σημαντικότερο deal της παραγοντικής πορείας του.

Γενικά, μην το παραβλέπουμε το συγκεκριμένο κομμάτι. Τα παραδείγματα της Παρτίζαν (φέτος), της Ζάλγκιρις (το τελευταίο δημοσίευμα περί της εξασφάλισης του 33% του μισθολογίου από έναν μόνο αγώνα) και της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι τα πιο χαρακτηριστικά σε ό,τι έχει να κάνει με το cash flow στα ταμεία μιας ομάδας και με την ευελιξία που της δίνει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πλέον, η μπάλα περνά (οριστικά) σε πράσινα χέρια, τα οποία θα επιδιώξουν να βελτιώσουν αισθητά τις παροχές και υπηρεσίες του ΟΑΚΑ. Όχι απαραίτητα άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου, προκειμένου η έδρα του Παναθηναϊκού να καταστεί απολύτως φιλόξενη για όλους.

Το κομμάτι των επενδύσεων χαρακτηρίζεται άλλωστε ως υποχρεωτικό από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί εδώ κι ένα χρόνο. Δεν είναι μόνο επιθυμία από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Τι είδους επένδυση; Αυτό δεν προσδιορίζεται επ' ακριβώς, όπερ και σημαίνει πως η πλευρά της ομάδας έχει την ευελιξία να λειτουργήσει με τρόπο που εκείνη θεωρεί ως δέοντα (πχ βελτιωτικά έργα στην κεντρική σάλα και τα βοηθητικά γήπεδα, εστιατόρια, μπουτίκ).

Κάπως έτσι, ακόμη κι αν δεν θεωρείται κομμάτι πρωτευούσης σημασίας για τους φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός έκανε την σπουδαιότερη κίνηση των τελευταίων (πολλών) ετών. Μεγαλύτερη από κάθε μεταγραφή, πρόσληψη ή άλλη. Γιατί όλα αυτά έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης. Το ΟΑΚΑ όχι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ