ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα διαχωρίσει το "ζην" από το "ευ ζην" μέσα σε δύο βδομάδες

Ο Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν INTIME

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεπέρασε αναίμακτα το εμπόδιο της Βιλερμπάν, στο τελευταίο εύκολο παιχνίδι της regular season της EuroLeague. Από εδώ και πέρα... τελικοί. Με πρώτον αυτόν του ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Η νίκη επί της Βιλερμπάν χαρακτηριζόταν εκ προοιμίου ως εκ των ουκ άνευ για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οπότε, το γεγονός πως ήρθε -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- δεν αποτελεί είδηση. Ακόμη κι αν πρόκειται για μια επικράτηση που προέκυψε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι θα περίμενε κανείς.

Η αλήθεια είναι πως για περίπου τρεις περιόδους, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν έδειξαν να είναι συγκεντρωμένοι σε όλα όσα αφορούσαν την χθεσινή αναμέτρηση. Ίσως το είχε αντιληφθεί κι ο ίδιος την παραμονή του αγώνα, όταν έκανε λόγο για ένα παιχνίδι που ήταν "πιο επικίνδυνο από εκείνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Η συζήτηση για τα σωστά και τα λάθος της χθεσινής αναμέτρησης έχει μεν αρκετό ενδιαφέρον, από την άλλη όμως αποτελεί κάτι πρόσκαιρο. Που διαρκεί μόλις μια μέρα. Το πολύ.

Η ευκαιρία για το κάτι παραπάνω

Κι αυτό γιατί, όπως και να έχει, το μείζον για τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι αυτό που ακολουθεί. Εν προκειμένω το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε μια βδομάδα. Πέραν του περιτυλίγματος (sic) που υπάρχει πάντα στο συναπάντημα με τον αιώνιο αντίπαλο, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει κάτι πολύ σπουδαιότερο στο... τραπέζι: η τετράδα της κατάταξης.

Γιατί πολύ απλά, οι δυο τους βρίσκονται στο σημείο να διεκδικούν επί ίσοις όροις το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague.

Αν μάλιστα θεωρήσουμε ως δεδομένο πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα χάσει την πρώτη θέση (παρά τις δύο σερί εντός έδρας ήττες), τότε καθίσταται σαφές ποιοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές: Μπαρτσελόνα, Μονακό, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Βίρτους Μπολόνια.

Κι εδώ, οι ισοβαθμίες δεν αποκλείεται να παίξουν μείζονα ρόλο. Γι αυτό λοιπόν, ο Παναθηναϊκός AKTOR γνωρίζει πως το ενδεχόμενο της επικράτησης επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ θα του δώσει ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του -μεταξύ αυτών φυσικά συγκαταλέγεται ο αιώνιος αντίπαλος. Από την στιγμή μάλιστα που το παιχνίδι του ΟΑΚΑ κρίθηκε στην παράταση, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν χρειάζεται να συνυπολογίζουν την ανάγκη κάλυψη της διαφοράς. Ένας πόντος αρκεί για να είναι "από πάνω" σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Οι (δύο) εβδομάδες της κρίσης

Το παιχνίδι του ΣΕΦ αποτελεί πάντως το δέντρο για τον Παναθηναϊκό AKTOR σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι των πιθανοτήτων του πλεονεκτήματος έδρας. Βλέπετε, ακόμη κι αν το ντέρμπι δεν καταλήξει σε πράσινα χέρια, οι αγώνες που ακολουθούν αρκούν -από μόνοι τους- για να αναδιαμορφώσουν τα δεδομένα της τετράδας.

Γι αυτό λοιπόν, το δάσος είναι τα τρία παιχνίδια που έπονται του ΣΕΦ με Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός) και Βίρτους Μπολόνια (εκτός). Αν οι πράσινοι καταφέρουν το απόλυτο σε αυτή τη σειρά αγώνων, τότε θα είναι με το ένα πόδι στην τετράδα. Κι αντίστοιχα, θα έχουν εκτοπίσει τη Βίρτους Μπολόνια από οποιαδήποτε συζήτηση για πλεονέκτημα έδρας -ενδεχομένως δε, να την έχουν βγάλει εκτός μάχης για την απευθείας πρόκριση στα playoffs.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μπαίνει σε ένα αγωνιστικό μονοπάτι πολύ υψηλών απαιτήσεων, όπου τα λάθη απαγορεύονται.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ