OPINIONS

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Έχουν κλάψει μαζί για έναν χαμένο φίλο και πρόσφατα έμειναν στο ίδιο σπίτι. Απόψε, Σέρχιο Αγουέρο και Λιονέλ Μέσι θα αφήσουν για λίγο στην άκρη την φιλία τους (Videos+Φωτογραφίες)

Φυσούνα του «Ετιχάντ Στέντιουμ» του Μάντσεστερ. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ετοιμάζονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και δεν παραλείπουν να χαιρετίσουν τους αντιπάλους. Ανάμεσά τους, άλλωστε, έχουν και αρκετούς πολύ καλούς φίλους.

«Ρε συ, ξέχασες τα ξυριστικά στο σπίτι» λέει το αστέρι της μιας ομάδας στο άλλο. «Ναι ε; Κάτι μου είπε η Καρίνα, αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Οκέι, όταν θα έρθω Βαρκελώνη μου τα δίνεις» η απάντηση.

Ο διάλογος, βεβαίως, είναι φανταστικός, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να αποδοθεί στους δύο σούπερ σταρ της αποψινής ματσάρας (ελπίζουμε.) μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σέρχιο Αγουέρο και Λιονέλ Μέσι είναι κολλητοί φίλοι και, πριν από δύο Σαββατοκύριακα, ο αστέρας της Σίτι βρέθηκε στην Βαρκελώνη για διήμερο, μαζί με την σύντροφό του, Καρίνα Τζέσικα. Που έμειναν; Στο σπίτι του ηγέτη της Μπάρτσα, έναν από τους καλύτερους φίλους που έχει κάνει ο «Κουν» μέσα από το ποδόσφαιρο!

Απόψε, Σέρχιο και Λιονέλ, Αγουέρο και Μέσι, θα αφήσουν για λίγο στην άκρη την φιλία τους, ύστερα από διαρκή εκατέρωθεν πικαρίσματα με μηνύματα στα κινητά τις τελευταίες εβδομάδες. «Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν φίλοι» ξεκαθαρίζει ο οικοδεσπότης, ο οποίος πάντως θα έχει πάντα μια γωνιά στην καρδιά του για τον φιλοξενούμενο. Αυτό, βεβαίως, ισχύει και αντίστροφα. Διαβάστε παρακάτω τους λόγους.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

«Φίλε, πως σε λένε;»

Το καλοκαίρι του 2005, λίγες εβδομάδες πριν από την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στην Ολλανδία, οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φρανσίσκο Φεράρο βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο για να ξεκινήσει η προετοιμασία για το μεγάλο ραντεβού.

Σε ένα από τα τραπέζια κάθεται ο Σέρχιο Αγουέρο, με τους Εζεκιέλ Γκαράι και Λαουτάρο Φορμίκα απέναντί του. Στα δεξιά του, ένας κοντοπίθαρος (όπως και ο ίδιος) ποδοσφαιριστής, τον οποίο δεν γνώριζε.

Άρχισαν να μιλούν για τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του καθενός και όλοι έδειχναν εντυπωσιασμένοι με αυτά που φορούσε ο άγνωστος νεαρός, τα οποία είχε αγοράσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Συγνώμη φίλε, πως σε λένε;» τον ρώτησε ο Αγουέρο. «Λιονέλ» του απάντησε, με τον «Κουν» να θέλει να μάθει και άλλες πληροφορίες. «Και το επίθετο;» συνέχισε. «Μέσι» του είπε, με τον Αγουέρο να μην ακούει καλά. «Πως;» τον ρώτησε ξανά. «Μέσι» επανέλαβε ο Λέο, με τους άλλους δύο να σκάνε στα γέλια.

Οταν κάποια στιγμή ο Μέσι σηκώθηκε από το τραπέζι, ο 17χρονος τότε Αγουέρο βρέθηκε στο. επίκεντρο των πειραγμάτων από τους άλλους δύο. «Μα καλά, δεν ξέρεις ποιος είναι;» τον επέπληξαν, με τον Σέρχιο να θυμάται τότε πως είχε ακούσει ότι στην Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει να ξεχωρίζει ένας συνομήλικος πιτσιρικάς με αυτό το όνομα. Κάπως έτσι, γνωρίστηκαν «Κουν» και Λέο.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Δάκρυα για τον Εμιλιάνο

Παρά την. άβολη γνωριμία, υπήρξε άμεσα χημεία μεταξύ τους. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που ήταν στο ίδιο δωμάτιο κατά την παραμονή της Εθνικής Αργεντινής στην Ολλανδία.

Παρ' ότι ο «Κουν» έκανε ντεμπούτο με την Ιντεπεντιέντε, στην πρώτη κατηγορία, μόλις σε ηλικία 15 ετών (ο Μέσι τον είχε δει από την τηλεόραση, όντας σε διακοπές στο Ροσάριο), στην συγκεκριμένη διοργάνωση είχε μάλλον. διακοσμητικό ρόλο. Ο Λέο, αντίθετα, εξελίχθηκε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της μικρής «Αλμπισελέστε» και την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, όντας ο καλύτερος παίκτης και ο πρώτος σκόρερ.

Στο γήπεδο συνέπεσαν μόλις για 70 λεπτά, μοιρασμένα σε τέσσερα ματς. Εξω από αυτό, όμως, ήταν αχώριστοι. Πολλές ελεύθερες ώρες παίζοντας PlayStation, συζητήσεις για τα όνειρα του ενός και του άλλου στον σκληρό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπου έκαναν τα πρώτα τους σοβαρά βήματα.

Μια όμορφη φιλία άρχισε να χτίζεται και το πρώτο μεγάλο λιθαράκι μπήκε, δυστυχώς, εξαιτίας μιας τραγωδίας. Στις 12 Ιουνίου, δύο ημέρες μετά την πρεμιέρα του τουρνουά, το αυτοκίνητο του τερματοφύλακα της Ιντεπεντιέντε, Εμιλιάνο Μολίνα, του καλύτερου φίλου του Σέρχιο στην ομάδα, συγκρούεται με το πίσω μέρος ενός φορτηγού, σε δρόμο του Μπουένος Αϊρες.

Ο 17χρονος πολλά υποσχόμενος γκολκίπερ μεταφέρεται στο νοσοκομείο με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα. Δώδεκα ημέρες μετά και ύστερα από έντεκα εγχειρήσεις, δεν άντεξε και κατέληξε. Ο Λιονέλ διαβάζει την είδηση στο Διαδίκτυο, όντας στο δωμάτιο μαζί με τον Σέρχιο.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Με τρεμάμενη φωνή και με μεγάλη δυσκολία, ο Μέσι μεταφέρει το τραγικό μαντάτο στον Αγουέρο, ο οποίος καταρρέει. Ο φίλος του τον περιβάλλει στοργικά με τα χέρια και οι δύο τους καταλήγουν να κλαίνε, αγκαλιασμένοι, για τον Εμιλιάνο που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από την ζωή.

Μια εβδομάδα μετά από εκείνο το τόσο δύσκολο απόγευμα, η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Νιγηρία, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Ουτρέχτη. Στο 74', με το σκορ στο 1-1, ο Αγουέρο που είχε μπει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, κερδίζει πέναλτι. Ο Μέσι, ο οποίος είχε ήδη σκοράρει από την άσπρη βούλα στο πρώτο ημίχρονο, πράττει το ίδιο. Ο Σέρχιο τρέχει να τον αγκαλιάσει. Το κερδισμένο πέναλτι, το γκολ και το τρόπαιο, αφιερωμένα στον Εμιλιάνο.

«Χρυσοί» στο Πεκίνο

Ενα χρόνο μετά από εκείνη την πρώτη, αξέχαστη κοινή εμπειρία, Αγουέρο και Μέσι ανταμώνουν στο ισπανικό πρωτάθλημα, ύστερα από την μεταγραφή του «Κουν» στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επικοινωνούν τακτικά στο τηλέφωνο, τα λένε σε εξαιρετικό κλίμα στο περιθώριο των αγώνων μεταξύ των ομάδων τους και ο ένας πικάρει τον άλλο για όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Λέο να επικρατεί συνήθως του «Κουν», ο οποίος όμως βρίσκει και αυτός τον τρόπο να σκοράρει εις βάρος της Μπαρτσελόνα.

Η φιλία γίνεται όλο και πιο δυνατή μέσα από την συμβίωση στην εθνική ομάδα, αν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (2006), ο Μέσι δεν είχε την παρέα του Αγουέρο. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, στην δεύτερη μεγάλη διοργάνωση όπου μοιράστηκαν δωμάτιο, πρόσθεσαν μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στο παλμαρέ τους.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Στο Πεκίνο, η Αργεντινή θέλει να κάνει «ριπίτ» του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου που κατέκτησε στην Αθήνα. Γι' αυτόν τον σκοπό, ο Σέρχιο Μπατίστα συμπεριλαμβάνει στην αποστολή ηχηρά ονόματα, όπως ο Μέσι, ο Αγουέρο, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο Ανχελ ντι Μαρία και ο Εζεκιέλ Λαβέτσι.

Η «Αλμπισελέστε» μετράει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και ένα εμφατικό 3-0 επί της Βραζιλίας του Ροναλντίνιο στα ημιτελικά και κατακτά το χρυσό, με αντίπαλο στον τελικό τη. Νιγηρία!

Ο Μέσι πετυχαίνει δύο γκολ και άλλα τόσα ο Αγουέρο, ο οποίος όμως τα σημειώνει μαζεμένα στον ημιτελικό και κόντρα στην μισητή «Σελεσάο». Στα επινίκια του χρυσού μεταλλίου, στην «Φωλιά του Πουλιού», οι δύο φίλοι είναι αχώριστοι. Δύο μεγάλα τουρνουά παρέα, ισάριθμοι τίτλοι.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

«Θέλω τον Αγουέρο δίπλα μου»

Μέσα στο γήπεδο, όπως και έξω από αυτό, συνεννοούνται με ένα βλέμμα. Ονειρό τους είναι να αγωνιστούν μαζί και σε συλλογικό επίπεδο. Και μην νομίζετε ότι δεν το προσπάθησαν, ειδικά ο Μέσι!

Οταν ο Αγουέρο ήταν ακόμα στην Ατλέτικο, ο Λέο επιχείρησε να πείσει την Μπαρτσελόνα να κινηθεί για την απόκτησή του, αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό, έστω και αν φρόντιζε, σε κάθε δημόσια αναφορά του στον «Κουν», να τον αποθεώνει.

«Ο Λέο πάντα με ρωτάει: Σε ποια ομάδα θα πας, σε ποια ομάδα θα πας. Θα το πεις σε εμένα πρώτα, έτσι; Αλλά του λέω ότι τώρα δεν ξέρω τίποτα και όταν μάθω κάτι, θα το μάθει και εκείνος» αποκάλυπτε ο Αγουέρο το καλοκαίρι του 2011, όταν «ψάχνονταν» να φύγει από την Ατλέτικο.

Η Ρεάλ κινήθηκε για την απόκτησή του, με τον Μέσι να λέει πως «αν πάει στην Ρεάλ, σίγουρα θα τις δώσει πολλές χαρές. Αν είναι το καλύτερο για εκείνον, θα χαρώ πολύ, λόγω της φιλίας μας». Οι «ροχιμπλάνκος», βεβαίως, δεν μπορούσαν να ρισκάρουν. λιντσάρισμα, παραχωρώντας το αστέρι τους στην μεγάλη τοπική αντίπαλο και εν τέλει ο Αγουέρο μεταγράφηκε στην Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρωτοσέλιδο της «Sport» της Βαρκελώνης: «Ο Μέσι ζητάει τον «Κουν» Αγουέρο»

Ο Μέσι απογοητεύτηκε, αλλά δεν πτοήθηκε. Το καλοκαίρι του 2013, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων με την Μπάρτσα για (μια ακόμα) αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, ο Αργεντινός φέρεται να «εισηγήθηκε» την απόκτηση του Αγουέρο, έστω και αν τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αρνούνται πως έγινε κάτι τέτοιο.

«Μακάρι να με πάρει ο Μέσι στην Μπάρτσα» είχε πει, επανειλημμένως και σε ανύποπτο χρόνο, ο «Κουν». Διαπιστώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έμοιαζε εφικτό, εσχάτως το. γύρισε και πριν από λίγους μήνες είπε πως θα προσπαθήσει αυτός να πάρει μαζί του στην Μάντσεστερ Σίτι τον Λέο!

«Θα είναι δύσκολο να τον πείσω, αλλά θα το προσπαθήσω, γιατί θα ήταν πολύ καλό όλοι οι μεγάλοι παίκτες να βρίσκονται στην Πρέμιερ Λιγκ» είπε σχετικά ο Αγουέρο. Αν, πάντως, ο Μέσι αποφασίσει να αποχωρήσει από την Μπάρτσα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά σε μια τέτοια μεταγραφή, αρκεί βεβαίως να ξεπερνούσε πρώτα τον. σκόπελο του Financial Fair Play.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Μόνιμη εικόνα στα δωμάτια της Εθνικής Αργεντινής: Μέσι και Αγουέρο, πάντα μαζί

«Πάλι δεν έκλεισες την τηλεόραση;»

Μετά από εκατοντάδες ώρες στο ίδιο δωμάτιο, ο ένας ξέρει καλά τα χούγια του άλλου. Ο Αγουέρο, όμως, επιμένει να. σπάει τα νεύρα του Μέσι. Πως; Οταν βλέπουν μια ταινία στην τηλεόραση, ο Λέο συνηθίζει να αποκοιμιέται, ενώ ο «Κουν» αντέχει λίγη ώρα παραπάνω.

Και, επειδή εκείνος «οφείλει» να κλείσει την τηλεόραση, από την στιγμή που παραμένει ξύπνιος, ξεχνάει να το κάνει, με αποτέλεσμα αυτή να παίζει όλο το βράδυ και να. τρελαίνει τον Μέσι. «Πάλι δεν έκλεισες την τηλεόραση; Δεν μπορώ να κοιμηθώ έτσι!» η φράση, όλο παράπονο, που ακούγεται μονίμως τα πρωινά, στην «οικία Μέσι - Αγουέρο».

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Πέραν της τηλεόρασης, ο Μέσι δείχνει. ιώβεια υπομονή με την ακαταστασία του Αγουέρο, την οποία άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος, σε απολαυστική συνέντευξη που πήρε ο ένας από τον άλλο (σχετικό βίντεο, με αγγλικούς υπότιτλους, ακολουθεί παρακάτω). «Μοιάζουμε με ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο 80 χρόνια» λέει γελώντας ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Που τα βρίσκουν απόλυτα οι δυο τους; Στα ατελείωτα ματς στο PlayStation, όπου ο Αγουέρο ξεκίνησε πιο «φουριόζος», αλλά με το πέρασμα των χρόνων, ο Λέο πήρε το πάνω χέρι. Και, επειδή σε τέτοια θέματα ο Μέσι είναι αξιόπιστος και δεν λέει ψέματα, φρόντισε να το επισημάνει ο ίδιος, την ημέρα που η κληρωτίδα έφερε ξανά αντιμέτωπες Μάνστεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Με πολλή όρεξη για να παίξω στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι πολύ όμορφο να μπορέσω να αντιμετωπίσω τον φίλο μου τον «Κουν». Στο FIFA πάντα τον νικάω, οπότε να δούμε τι θα συμβεί στο γήπεδο» το μήνυμα του Μέσι στο Facebook, το οποίο συνόδευσε με χαμογελαστή φατσούλα.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Ο Τιάγκο, η βιογραφία και ο αδελφός

Ποτέ μην αφήνεις μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία. Και, για μεγάλο διάστημα, κυκλοφορούσε «Ράδιο Αρβύλα» που ήθελε τον Μέσι να έχει βαφτίσει τον γιό του Σέρχιο, τον Μπενχαμίν, καρπός της σχέσης του με την Τζιανίνα, κόρης του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

«Ο Λέο δεν είναι ο νονός του Μπενχαμίν» έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως ο «Κουν», τον γιο του οποίου βεβαίως ο Μέσι αγαπάει σαν δικό του παιδί, όπως ισχύει και για την σχέση του Αγουέρο με τον μικρό Τιάγκο. Δύο εβδομάδες μετά την γέννησή του, μάλιστα, ο «Κουν» χάρισε στον Λέο την πρώτη εμφάνιση του μικρού Μέσι, κάτι που του είχε υποσχεθεί.

Λιονέλ μου, "Κουν" μου
© TWITTER

Ποιο ήταν το ξεχωριστό «δώρο» με το οποίο ανταπέδωσε ο Μέσι στον Αγουέρο την χειρονομία του; Δέχθηκε να γράψει τον πρόλογο στην βιογραφία του «Κουν», παρ' ότι δεν φημίζεται για την ευφράδειά του (προφορική και γραπτή). «Το βιβλίο έχει πάνω από 400 σελίδες και είπα στον Λίο να γράψει κάτι ώστε το βιβλίο να γίνει διάσημο» έλεγε αστειευόμενος ο Αγουέρο, την ημέρα της παρουσίας του «Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο: Η ιστορία μου».

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Και αν οι μέχρι τώρα απόπειρες του Μέσι να έχει τον Αγουέρο δίπλα του στην Μπαρτσελόνα δεν απέδωσαν, ο Λέο πρότεινε, πριν από έναν χρόνο, την απόκτηση του Γκαστόν Ντελ Καστίγιο Αγουέρο, 16χρονο αδελφό του «Κουν», ώστε να ενσωματωθεί στα τμήματα υποδομής της Μπάρτσα. Και εκεί, εν τέλει, έμεινε με την όρεξη.

Argentina's Sergio Aguero (L) kisses teammate and UNICEF ambassador Lionel Messi during a UNICEF event at the squad's camp ahead of the Copa America tournament in Buenos Aires, June 24, 2011. REUTERS/Marcos Brindicci (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER)
Argentina's Sergio Aguero (L) kisses teammate and UNICEF ambassador Lionel Messi during a UNICEF event at the squad's camp ahead of the Copa America tournament in Buenos Aires, June 24, 2011. REUTERS/Marcos Brindicci (ARGENTINA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Το τελευταίο (μάλλον αβάσιμο) σενάριο λέει πως, σε περίπτωση που ο Μέσι φύγει από την Μπάρτσα, ο διάδοχός του θα είναι ο. Αγουέρο! Νιώθει, άραγε, ο Σέρχιο ικανός να σηκώσει στις πλάτες του μια τόσο βαριά κληρονομιά; Αν σταθούμε στην απάντησή του σε ερώτηση «ποιοι είναι οι τρεις κορυφαίοι επιθετικοί στον κόσμο;» μάλλον όχι. Η απάντηση; «Μέσι, Μέσι και Μέσι»! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Λιονέλ μου, "Κουν" μου

Είναι, δεν είναι; Ο Σέρχιο Αγουέρο (τρίτος από δεξιά στην πάνω σειρά), σε αθλητική τηλεοπτική εκπομπή, σε ηλικία εφτά ετών. Ακριβώς από κάτω, ένας πιτσιρικάς που ενδεχομένως και να είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Η πρόκληση του Λέο για «Ice Bucket Challenge»...

...και η ανταπόκριση του «Κουν»

Ο Αγουέρο παίρνει συνέντευξη από τον Μέσι

Ο Λέο νικάει τον «Κουν» στο PlayStation

Οι δύο φίλοι παίζουν. ποδό - τέννις

Αγουέρο - Μέσι: Παράλληλες ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ