Τραυματίστηκε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Τραυματίστηκε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας, τραυματίστηκε στα επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/3) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά από τη Λαϊκή Ενότητα και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να πετούν αυγά και καφέδες κατά των αστυνομικών.

Στα επεισόδια τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας, την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων, όταν δέχτηκε χημικά στο μάτι. Στο δημοσιογράφο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

"Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο. Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει".

 

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24