MEDIA

Σκάνδαλο στον Spiegel, "συνέλαβε" δημοσιογράφο του να δίνει ψεύτικα ρεπορτάζ

Σκάνδαλο στον Spiegel, "συνέλαβε" δημοσιογράφο του να δίνει ψεύτικα ρεπορτάζ

Το περιοδικό Spiegel που μετράει 70 χρόνια ζωής και έχει συμμετάσχει σε έρευνες για σκάνδαλα στον αθλητισμό υπέστη σοβαρό πλήγμα στην εγκυρότητά του.

Ο βραβευμένος δημοσιογράφος του Spiegel, ο 33χρονος Κλας Ρελότσιους πήρε στο λαιμό του με τα "fake news" που έγραφε, στο κοινωνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ, τους Ούρλιχ Φίστνερ και Ματίας Γκάιερ.

Ο αρχισυντάκτης και ο διευθυντής ύλης αντίστοιχα έμαθαν από τη διοίκηση του γερμανικού περιοδικού ότι οι συμβάσεις τους αναστέλλονται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ρελότσιους (σ.σ. ο οποίος έχει παραιτηθεί από τις 16 Δεκέμβρη).

Αμφότεροι οι δύο προαναφερθέντες ήταν οι άνθρωποι που έφεραν στον Spiegel τον ρεπόρτερ και η διοίκηση του γερμανικού περιοδικού με επιστολή της γνωστοποίησε ότι αποτελεί ερωτηματικό αν ο Φίστνερ και ο Γκάιερ μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έπειτα απ' αυτή την καταστροφή.

Τις αποκαλύψεις για τις ψεύτικες ιστορίες του Ρελότσιους έκανε το ίδιο το περιοδικό, σημειώνοντας πως υπέστη γιγάντιο πλήγμα στην εγκυρότητά του μετά από 70 χρόνια στη "μάχη" του ρεπορτάζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Spiegel έχει αναδείξει στο παρελθόν σκάνδαλα από το χώρο του αθλητισμού με αποκορύφωμα την ιστορία της Κάθριν Μαγιόργκα που ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και φυσικά τα Football Leaks.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ