FORMULA 1

Απόλυτος κυρίαρχος ο Μαξ Φερστάπεν στο 2ο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας που μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά στο ANT1+ και ετεροχρονισμένα στον ANT1

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates on the podium after winning the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit, in Jedda, Saudi Arabia, Saturday, March 9, 2024. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Gran Prix της Σαουδικής Αραβίας μετά από τη νίκη του AP

Το 2ο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του «Jeddah Corniche Circuit» της Σαουδικής Αραβίας, μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, το Σάββατο 9 Μαρτίου από το ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής, και πάλι, ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος αναδείχτηκε ως ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. 

Το 2ο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του «Jeddah Corniche Circuit» της Σαουδικής Αραβίας, μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, το Σάββατο 9 Μαρτίου από το ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής, και πάλι, ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος αναδείχτηκε ως ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.

Το ANT1+ πραγματοποίησε, επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «F1 Kids», μια παράλληλη ζωντανή μετάδοση του Grand Prix με γραφικά και ηχητικά εφέ ειδικά διαμορφωμένη για τους μικρούς φίλους της Formula 1. Στην περιγραφή ήταν η Μαρία Ανδρεάδη και η 11χρονη Ολίβια Σεϊτανίδη. Ταυτόχρονα, με την πρώτη live μετάδοση από το streaming κανάλι του ANT1+, πραγματοποιήθηκε και η ειδική προβολή στην αίθουσα «VKids» των Village Cinemas Ρέντη.

Η ειδική εκπομπή «FORMULA 1 SHOW», μεταδόθηκε από το ΑΝΤ1+, φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, μια αποκλειστική συνέντευξη του διευθυντή FIA Formula 1, Νικόλα Τομπάζη.

Στην παρουσίαση της εκπομπής «FORMULA 1 SHOW», πλαισίωναν τον Τάκη Πουρναράκη και τον Πάνο Σεϊτανίδη, η Μαρία Θωμά και ο Τζώρτζης Μαρκόγιαννης.

AP Photo/Darko Bandic
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Gran Prix της Σαουδικής Αραβίας AP PHOTO/DARKO BANDIC


Στο 2ο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, δεν παρακολουθήσαμε καμία ανατροπή, ενώ για δεύτερη φορά, φέτος, είδαμε την απόλυτη κυριαρχία της Red Bull. Ο Φερστάπεν πήρε τη 2 η νίκη του, σε ισάριθμους αγώνες φέτος, ο Πέρεζ ήταν και πάλι 2 ος και η Ferrari πήρε την 3 η θέση, αλλά αυτή τη φορά, με οδηγό τον Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο στη φετινή σεζόν, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι η Ferrari δεν είχε το ρυθμό να απειλήσει τη Red Bull.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει ιδιαίτερης μνείας στον αγώνα είναι η μεστή οδήγηση του 18χρονου Oliver Bearman, που κατάφερε να πάρει τους 6 βαθμούς της 7 ης θέσης για λογαριασμό της Ferrari.

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates on the podium after winning the Formula One Saudi Arabian Grand Prix at the Jeddah Corniche Circuit, in Jedda, Saudi Arabia, Saturday, March 9, 2024. (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Gran Prix της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία AP


Αλάνθαστος ήταν ο νεαρός ταλαντούχος Βρετανός, που εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Stroll. Το ρίσκο των Hamilton και Norris, δεν βγήκε και έτσι, κατάφερε προσπερνώντας στα ίσα τον Tsunoda, να πλασαριστεί εν τέλει στην 7 η θέση. Στον τελευταίο γύρο, με το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Leclerc διασκέδασε τις εντυπώσεις σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με τη Ferrari.

TAGS FORMULA 1 MEDIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ