BRAND EXPERIENCE

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Σίγουρα οι μέρες χωρίς αγωνιστική δράση είναι ολίγον τι πιο βαρετές κι ανιαρές, αλλά μην ανησυχείς, γιατί υπάρχει λύση και τη δίνει το Athens City Festival, που επέστρεψε για δεύτερη χρονιά μέχρι τις 31 Μαΐου και υπόσχεται events με άφθονο ποτό, φαγητό, μουσική και τέχνη.

Για τους λάτρεις του αθλητισμού -για όλους εμάς δηλαδή- σαββατοκύριακο σημαίνει γήπεδο, σημαίνει άραγμα στο σπίτι με φίλους, φαγητό, ποτό και αγώνες. Η πιο επιτυχημένη συνταγή για να κλείσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ημέρα.

Φυσικά δεν είναι μόνο τα ΣΚ, αλλά κάθε μέρα που έχει αγώνες είναι μία γιορτή. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Όπως όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολες είναι εκείνες οι μέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Ε, είναι κάπως μονόχνοτες, πιο βαρετές, δεν έχουν αυτή την τρέλα, την ένταση και πολλές φορές δεν ξέρεις πώς να γεμίσεις τις ώρες σου.

Μην σκας, γιατί υπάρχει η λύση. Μπορεί να μην έχει ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, Formula 1, ή ό,τι άλλο παρακολουθείς, αλλά από την 1η Μαΐου έχει Athens City Festival, του Δήμου Αθηναίων.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μπήκε στην τελευταία του εβδομάδα με ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας που απευθύνονται σε Αθηναίες, Αθηναίους και επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Για να σε βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε τα καλύτερα της τελευταίας εβδομάδας του Φεστιβάλ.

Τα highlights του Athens City Festival

  • Από τη Γη στον Ουρανό, Αστεροσκοπείο, 25/5

Μια διαδρομή αρχαιολογικού και αστρονομικού ενδιαφέροντος στους λόφους γύρω από το Αστεροσκοπείο, που ξεκινάει στις 19:00, την ώρα του μαγευτικού δειλινού από τους δυτικούς λόφους της Ακρόπολης, Πνύκας, Νυμφών και Φιλοπάππου (Μουσών), όπου αποτυπώνεται η ιστορία και η καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών, τα λιθόστρωτα μονοπάτια του Πικιώνη, ένα έργο μοναδικό στο είδος του που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το τότε με το τώρα. Η περιήγηση καταλήγει σε παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων μέσα από τον φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

  • Greek cinema nights έως τις 26/5, Πάρκο Ελευθερίας

Το θερινό σινεμά της πόλης έρχεται στο Πάρκο Ελευθερίας, επιλέγοντας τις καλύτερες στιγμές του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης Τέχνης, σε ελληνική εκδοχή.

  • Yucatan στον Πεζόδρομο Κοτοπούλη στην Ομόνοια, 26 Μαΐου

Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά party στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα επιμελείται όλα τα concepts με απόλυτη λεπτομέρεια, συνδυάζοντας μουσική, τέχνη και παράδοση.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μετατρέπουν το δικό τους lifestyle σε τάση και έναν must-go προορισμό όλων των φαν της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ομάδα Yucatan μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Ομόνοια σε ένα υπαίθριο club με υπέροχη μουσική και καταπληκτικό vibe.

  • Athens Jazz, 25-28/05, Τεχνόπολη

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, βγαίνει από τα όρια της Τεχνόπολης, εμπλουτίζεται με νέες δράσεις, επιστρέφει πιο δυναμικά από κάθε άλλη φορά, με νέο όνομα, νέα ταυτότητα, νέο όραμα. Για 22η χρονιά, το Athens Jazz πλέον – όπως είναι από την περσινή χρονιά το όνομα του "Technopolis Jazz Festival" – θα σημάνει και πάλι την έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού και θα γίνει για άλλη μια φορά σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, λάτρεις της jazz και μη, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

  • Flare the Square: Skateboarding Contest, 27/5, Πλατεία Κοτζιά

Σε συνεργασία με το Athens City Festival, το Ministry Of Concrete (MOC) παρουσιάζει ένα τουρνουά skateboarding υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών. Το MOC θα μεταμορφώσει την Πλατεία Κοτζιά σε ένα μοναδικό skate plaza, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό θέαμα πλαισιωμένο από συναυλίες, dj sets, street food και πολύ κέφι, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

  • Athens DeeJay 95.2 στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, 27/5, στο τέρμα της Ερμού

Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος είναι για δεκαετίες η πιο διάσημη ίσως ραδιοφωνική φωνή της πόλης. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος και η ομάδα του γιορτάζουν μαζί με το Athens City Festival τη μεγάλη γιορτή της πόλης, σε μια και μοναδική εμφάνιση-έκπληξη.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες


Στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:00, ένα εντυπωσιακό stage μάς υποδέχεται όλους με μοναδικές μουσικές επιλογές για να αποχαιρετίσουμε την Άνοιξη όπως της αξίζει.

  • Athens Street Food Festival 2023 26-28/5, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Στο φετινό, 6ο Athens Street Food Festival, στόχος είναι η παρουσίαση μοναδικών και ιδιαίτερων γεύσεων από κάθε γωνιά του γευστικού Γαλαξία! Κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε πόλη έχει τη δική της κουζίνα και αυτό το δικό της γευστικό μυστικό που μπορεί να φαγωθεί "στον δρόμο".

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες


Από την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, το 6ο Athens Street Food Festival θα παρουσιάσει και φέτος πολλές αποκλειστικότητες και πρωτότυπες ιδέες από κουζίνες ολόκληρου του κόσμου.

  • Athens Street Food Festival 2023 closing με τον James Lavelle, 27/5, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Το Street Food Festival 2023 προσκαλεί μία τεράστια μορφή της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής στον πεζόδρομο της Ερμού.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Ο θρυλικός James Lavelle, ο άνθρωπος πίσω από τους UNKLE, θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση για όλους τους foodies της πόλης και όχι μόνο.

  • Athens Cocktail Week Opening Party, 27/05, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Κορυφαία bar της Αθήνας στήνουν τις "μπάρες" τους σε έναν μυστικό κήπο, καλωσορίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό στο Athens Cocktail Week. Μοναδικές γευστικές προτάσεις, με ρίζες στη Μεσόγειο και κοσμοπολίτικο αέρα, είναι η καλύτερη απάντηση στο γιατί αρκετά από αυτά βρίσκονται στις λίστες με τα καλύτερα bar του πλανήτη.

  • Street Party για τα 10 Χρόνια του περιοδικού Σχεδία, 28/5, Σχεδία Home

Με μουσική και ονειρικές σαπουνόφουσκες γιορτάζουμε το φετινό Athens City Festival στο σπίτι της Σχεδίας, στην καρδιά της Αθήνας. Από τις 19:00 έως τις 23:00 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον πεζόδρομο της Νικίου και ένα κεφάτο street party για μικρούς και μεγάλους. Οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θεοδόσης Μίχος (Best 92.6), Dj Snatch (Athens Voice 102.5) και RoubiRoubiRoubi (Kosmos 93.6), φροντίζουν να μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές επιλογές τους καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι.

Ταυτόχρονα, οι La Petite Marguerite ζωντανεύουν στιγμές χαράς, ονείρου και ανεμελιάς σε μία "Ζώνη Ελεύθερης ΣαποοοΟΟοοουνΟόΟφοοΟοουσκας". Ένα συλλογικό αιωρούμενο παιχνίδι με σαπουνόφουσκες που αναδεικνύει τη σημασία του εδώ και του τώρα, την αξία του βιώματος αλλά και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στην πόλη.

Στους τοίχους του "Σχεδία home", οι επισκέπτες θα δουν την δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 10 χρόνια της "Σχεδίας". Εικονογραφήσεις, κόμικς και σκίτσα των αγαπημένων συνεργατών του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου, Soloup, Μιχάλη Κουντούρη, Τάσο Αναστασίου και Βαγγέλη Χερουβείμ μας κάνουν να γελάσουμε, να σκεφτούμε, να θυμηθούμε ακόμη και να ξεχαστούμε.

  • Pop Up Ice Cream Market, 28/5, Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συνταγές του χθες, τεχνικές του σήμερα, γεύσεις απρόσμενες από παλιούς και νέους παραγωγούς θα συνδυαστούν με πολλά βραβεία και έντονη διάθεση για δημιουργία.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες
  • Street Outdoors Party, 28/5, Πάρκινγκ Λυκαβηττού

Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και “προσγειώνεται” στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το “μπαλκόνι της Αθήνας”, σε ένα από τα πιο υπέροχα club του κόσμου.

  • To Release Athens πάει Ερμού, έως 31/5, Πεζόδρομος Ερμού

Το Release Athens δεν είναι απλώς ένα τεράστιο φεστιβάλ που γεμίζει μουσικά αρκετά από τα απογεύματα του Ιουνίου και του Ιουλίου για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και τους επισκέπτες της Αθήνας. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει, αναπνέει και αναπτύσσεται μέσα και μαζί με την πόλη.

Ποτό, φαγητό και περιηγήσεις: Να τι θα κάνεις όταν δεν έχει αγώνες

Ο πεζόδρομος της Ερμού αποκτά ένα μοναδικό μουσικό χώρο από όπου αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καταξιωμένοι μουσικοί, παρουσιάζουν τη δουλειά τους, διασκεδάζοντας πιστούς οπαδούς και τυχαίους περαστικούς, δίνοντας το στίγμα μιας πόλης που πάντα έχει κάτι να προσφέρει.

Social Media | Athens City Festival

Facebook: https://www.facebook.com/thisisathenscityfestival

Instagram: https://www.instagram.com/thisisathenscityfestival/

TAGS BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ