MARKET

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος φιλανθρωπικός Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής THERMO2024

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος φιλανθρωπικός Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής THERMO2024

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Nαυτιλιακής Έκθεσης Ποσειδώνια 2024, από την Interunity Group και την ΙG Cycling

Ο ποδηλατικός αγώνας THERMO2024, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό, στην επιβλητική οροσειρά της Νότιας Πίνδου, διοργανώθηκε από την Interunity Group και την ΙG Cycling, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θέρμου, τον Γυμναστικό Ποδηλατικό Σύλλογο Αγρινίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και αποτέλεσε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

100 ποδηλάτες από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα ενώθηκαν με ενθουσιασμό και συμμετείχαν σε έναν μοναδικό ποδηλατικό αγώνα γεμάτο συγκινήσεις, πανέμορφα τοπία και απαιτητικές προκλήσεις στην καρδιά της Ελλάδας.

Επιπλέον ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα ανέδειξε την κοινωνική ευαισθησία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων, που στόχο είχε τη στήριξη του φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο και του φιλανθρωπικού οργανισμού Common Seas.

Με επίκεντρο το γραφικό χωριό Θέρμο, οι ποδηλάτες έλαβαν μέρος στις 2 απαιτητικές διαδρομές του αγώνα, 83χλμ και 166χλμ, πραγματοποιώντας έναν ή δύο γύρους της διαδρομής των 83 χλμ με τρεις έντονες αναβάσεις σε κάθε γύρο, διασχίζοντας τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της Νότιας Πίνδου.

Η εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, ενώ το ομαδικό πνεύμα, ή αλληλεγγύη και η ευγενής άμιλλα κυριάρχησαν σε αυτόν τον ξεχωριστό αθλητικό θεσμό.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος φιλανθρωπικός Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής THERMO2024

Ο Δημήτρης Νικολάκης, από την Interunity Group, και ένας εκ των ιδρυτών της IG Cycling, που με τη συμβολή του το όνειρο της δημιουργίας αυτού του αγώνα έγινε πραγματικότητα, ανέφερε: «Είμαι απίστευτα ευγνώμων που καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και σκληρή δουλειά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία να συνεργάζομαι με μια τόσο αφοσιωμένη και παθιασμένη ομάδα ατόμων. Κάθε στιγμή ήταν γεμάτη ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα. Σας ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση στον κοινό μας στόχο. Χάρη σε όλους εσάς, τους χορηγούς, τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα, τον Δήμο Θέρμου, τον Γυμναστικό Ποδηλατικό Σύλλογο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά τους αθλητές, που με τόση αγάπη αγκάλιασαν τον νέο αθλητικό μας θεσμό, αυτός ο τόσο ξεχωριστός ποδηλατικός αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα και ανυπομονώ για τον επόμενο!»

Στην αγωνιστική διαδρομή των 166χλμ, στην κατηγορία ανδρών, 1ος τερμάτισε ο Ζήσης Σούλιος με χρόνο 06:30:27, τη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Κόρδας με χρόνο 06:31:26 και την θέση ο Tom Whadcock με χρόνο 06:54:51.

Στην κατηγορία γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Therese Langseth με χρόνο 10:35:37.

Στο Sprint ανάβασης των 166χλμ στην κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Ζήσης Σούλιος ενώ στην κατηγορία γυναικών την 1η θέση κατέκτησε η Therese Langseth.

Στη διαδρομή των 83χλμ, στην κατηγορία ανδρών, 1ος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Julian Bray με χρόνο 03:14:09 κατακτώντας επάξια την 1η θέση. Ακολούθησαν ο Στέφανος Ραφτόπουλος με χρόνο 03:14:17 στη 2η θέση και ο Αθανάσιος Συρακούλας με χρόνο 03:16:13 στην 3η θέση.

Αντίστοιχα στην κατηγορία γυναικών τερμάτισε η Βασιλική Βούτζαλη με χρόνο 03:54:04, η Κωνσταντίνα Χαλατσά με χρόνο 04:02:14 και 3η η Stephanie Pissis με χρόνo 04:24:18.

Στο Sprint ανάβασης των 83χλμ στην κατηγορία ανδρών 1ος τερμάτισε ο Στέφανος Ραφτόπουλος, ενώ στην κατηγορία γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Χαλατσά.

Οι νικητές σε πανηγυρικό κλίμα ανέβηκαν στο βάθρο και φόρεσαν το συλλεκτικό λευκό Trikot του αγώνα, υπογεγραμμένο από τον θρύλο της ποδηλασίας Fabian Cancellara!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος φιλανθρωπικός Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής THERMO2024


Ο Race Director του αγώνα Ιωάννης Παπανικολάου ανέφερε σχετικά με τη διοργάνωση: «Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Θέρμου, τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες και τα στελέχη της διοργάνωσης αυτού του τόσο επιτυχημένου ποδηλατικού αγώνα! Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός όλων ήταν συγκλονιστικά. Από τις μοναδικές διαδρομές, που κόβουν την ανάσα, μέχρι το απίστευτο πνεύμα συναδελφικότητας μεταξύ των αθλητών, αυτός ο αγώνας ήταν η απόλυτη γιορτή της ποδηλασίας. Μπράβο σε όλους που μας προσφέρατε μια αξέχαστη μέρα. Ανυπομονώ για το ραντεβού της επόμενης χρονιάς!»

O Γεώργιος Μάγκος από την Sokana, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας, όλοι εσείς κάνατε το όνειρό μας πραγματικότητα. Ευχαριστώ την τοπική κοινωνία που μας αγκάλιασε, τους εθελοντές για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αγώνα, σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που δώσατε πνοή στο όνειρό μας.»

Η IG Cycling και η Interunity Group ανανέωσαν το ραντεβού για τον επόμενο ποδηλατικό αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί το 2025, με πρωταρχικό στόχο την προβολή της ποδηλασίας και της Ελλάδας.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία εμπορικής διαχείρισης πλοίων Sokana.

Χορηγοί ήταν: Lexus, KPI Ocean Connect, Marshall Islands Registry, Faros Marine Services, Navigator Towage and Agencies Worldwide, Fleetwork, M&F Chartering, Aspida Travel, AVRA, Semeli Estate, EZA, Φysio, Top Cycles, Kassimatis Cycling, We Insurance, Bike Sale & Academy, Cubic Marine Logistics, Hermes Harisiadis, Blackmile, Air Jewelry, Lenovo, Goldfish Capital, Rodo Café, IP Events Managment.

Νέα και ενημερώσεις για τη διοργάνωση:

Website: https://ig-cycling.com

Instagram: https://www.instagram.com/ig_cycling_touring_races/?next=%2F

Υοutube: https://www.youtube.com/channel/UCYILO1VybARheqIFJ39e0ZQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ