MARKET

DEATH RACE

DEATH RACE
New Image COPYRIGHT: © 2007 UNIVERSAL STUDIOS. ALL RIGHTS RESERVED.

DEATH RACE

DEATH RACE

Πρωταγωνιστούν
Τζέισον Στέιθαμ, Τζόαν Άλεν, Ίαν Μακ Σέιν, Ταϊρίζ Γκίμπσον

Σενάριο-Σκηνοθεσία
Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Ημερομηνία Προβολής: Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008
είδος: περιπέτεια
διάρκεια: 105’
Επίσημο site: www.deathracemovie.net

ΥΠΟΘΕΣΗ



Ο ειδικός της περιπέτειας και των αυτοκινήτων Τζέισον Στέιθαμ (Crank, The Transporter) πρωταγωνιστεί στο αγαπημένο του είδος με τον Πολ Άντερσοv (Resident Evil) στη σκηνοθεσία, να απογειώνει την περιπέτεια και την αδρεναλίνη να πιάνει κόκκινο!

Σ’ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα γεμάτο εγκληματίες, οι δεσμοφύλακες με επικεφαλής τη διευθύντρια της φυλακής (Τζόαν Άλεν) έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες ταχύτητας όπου μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός, με στόχο την τηλεθέαση. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας (Τζέισον Στέιθαμ), που θεωρεί πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για ένα φόνο που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει έγκλειστος στο ίδρυμα αυτό… Εκεί, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να συμμορφωθεί με τους αποτρόπαιους κανόνες της φυλακής και να παίξει κυριολεκτικά το παιχνίδι τους, με έπαθλο τη ζωή και κατ’ επέκταση την ελευθερία του. Από τη θέση του οδηγού πια ενός θηριώδους αυτοκινήτου οπλισμένου με πολυβόλα, ένας απελπισμένος άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του για να στεφθεί νικητής στο πιο αιματηρό reality του πλανήτη.

INFO

• Πρόκειται για remake της καλτ ταινίας του 1975 Death Race 2000, με τους Ντέιβιντ Κάρανταϊν και Σιλβέστερ Σταλόνε να ισοπεδώνουν περαστικούς για να συλλέξουν πόντους. Σχολιάζει ο σκηνοθέτης Πολ Γ. Σ. Άντερσον «Ήμουν μεγάλος θαυμαστής της ταινίας του Κόρμαν. Την είδα στο βίντεο ως έφηβος στην Αγγλία. Ήταν μια ταινία που οι γονείς σου δεν θα σε άφηναν να τη δεις, καθώς ήταν γεμάτη βία και γυμνό. Επόμενο λοιπόν ήταν να τη λατρέψω.»

• Η ταινία λαμβάνει χώρα στο εγγύς μέλλον, όπου τα ριάλιτι τηλεοπτικά προγράμματα έχουν γίνει ακόμα πιο απάνθρωπα και, στο βωμό της τηλεθέασης, ακόμα και κρατούμενοι μετατρέπονται σε μονομάχους προκειμένου να ψυχαγωγήσουν το αδηφάγο τηλεοπτικό κοινό.

• Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επελέγη ο Βρετανός ηθοποιός Τζέισον Στέιθαμ ο οποίος ενθουσιάστηκε με το σενάριο καθώς το βρήκε διασκεδαστικό, σκοτεινό, βίαιο, σέξι, αλλά και συναισθηματικό.

• Στο ρόλο της αδίστακτα μοχθηρής διευθύντριας των φυλακών βρίσκουμε την Τζόαν Άλεν, που δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάλογους ρόλους. Η ηθοποιός βρήκε ενδιαφέροντα τόσο το σενάριο όσο και τους χαρακτήρες, αλλά ιδίως ενθουσιάστηκε με τα αυτοκίνητα και την όλη σύλληψη. «Μου θύμισε ταινίες όπως το Road Warrior και το Blade Runner.» σχολιάζει η ηθοποιός.

• Τα αυτοκίνητα - πρωταγωνιστές που χρησιμοποιούνται στην ταινία είναι τόσο εντυπωσιακά εξοπλισμένα που κάνουν τους Transformers να ωχριούν μπροστά τους. Έπρεπε να είναι αναγνωρίσιμα άμεσα από το κοινό μέσα στο πλήθος, επομένως να έχουν διακριτή εμφάνιση, αλλά ταυτόχρονα να είναι δημοφιλή σε όλα τα ηλικιακά κοινά. Η μεταμόρφωσή τους σε αγωνιστικά αυτοκίνητα - δολοφόνους κράτησε πολλές εβδομάδες και απαίτησε ολικές ανακατασκευές. Συνολικά χρειάστηκαν 34 αυτοκίνητα (Mustangs, Dodge Rams, Porsches, Jaguars, BMWs, Buick, Fords, Chryslers, Dodges) για να «υποδυθούν» τα 11 πρωταγωνιστικά της ταινίας και τα αυτοκίνητα – κομπάρσους.

• Προκειμένου να μη χαθεί κάποιο πλάνο (δεδομένου ότι πολλές από τις επικίνδυνες σκηνές μπορούσαν να γυριστούν επιτυχώς μονάχα μία φορά) το συνεργείο δεν άφηνε καμία σκηνή δίχως να την καταγράψει. 8 κάμερες, προστατευμένες σε ειδικές κατασκευές προς αποφυγή καταστροφής τους, τράβαγαν από διάφορες και διαφορετικές γωνίες (τόσο από αέρος όσο και από εδάφους), ενώ δεν λείπουν και τα πολλά πολύ κοντινά πλάνα (τα οποία σπάνιζαν στη δεκαετία ‘70-‘80 που γυρίστηκε η πρώτη ταινία).

• Ο εκπαιδευτής Λόγκαν Χουντ (που ήταν από τους εκπαιδευτές - κλειδιά των 300) ανέλαβε την εκπαίδευση των ηθοποιών ώστε να ανταποκριθούν στις πολλές και δύσκολες σκηνές μάχης.

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

ΠΟΛ Γ. Σ. ΑΝΤΕΡΣΟΝ

• Γεννήθηκε το 1965 στην Αγγλία.
• Η πρώτη του ταινία με τίτλο Shopping, του άνοιξε το δρόμο για την Αμερική.
• Το 1995 η ταινία του Mortal Kombat γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
• Είναι λάτρης των κινηματογραφικών μεταφορών video games και των περιπετειών καταστροφής.

Παλαιότερες ταινίες: Shopping, Mortal Kombat, Event Horizon, Soldier, Resident Evil, AVP: Aliens vs. Predator.

TO KAΣΤ

ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ

• Γεννήθηκε το 1972.
• Ήταν από τους καλύτερους δύτες της Βρετανικής ομάδας με πολλές διακρίσεις.
• Έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία Lock, Stock and Two Smoking Barrels του Γκάι Ρίτσι, με τον οποίο συνεργάστηκε και στο Snatch.

Παλαιότερες ταινίες: Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Turn It Up, Ghosts of Mars, The One, Mean Machine, The Transporter, The Italian Job, Collateral, Cellular, Transporter 2, London, Revolver, Chaos, The Pink Panther, Crank, War, The Bank Job.

ΤΖΟΑΝ ΑΛΕΝ

• Έχει προταθεί τρεις φορές για Όσκαρ και θεωρείται από τις πιο πολυάσχολες ηθοποιούς στον κόσμο.
• Είναι και θεατρικά δραστήρια και έχει μοιραστεί το σανίδι του Μπρόντγουεϊ με τους Τζον Μάλκοβιτς, Αντζέλικα Χιούστον κλπ.

Παλαιότερες ταινίες: Compromising Positions, Manhunter, Zeisters, Peggy Sue Got Married, Tucker: The Man and his Dream, In Country, Ethan Frome, Mad Love, Nixon, Face/Off, Pleasantville, All the Rage, When the Sky Falls, The Contender, Off the Map, The Notebook, The Bourne Supremacy, Yes, The Upside of Anger, Bonneville, The Bourne Ultimatum.

ΙΑΝ ΜΑΚ ΣΕΪΝ

• Γεννήθηκε το 1942.
• Έχει παίξει σε πάνω από 30 ταινίες στη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του.
• Έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στο σήριαλ Deadwood.
• Προσεχώς θα τον δούμε στις ταινίες Case 39, Coraline (φωνή).

Παλαιότερες ταινίες: The Wild and the Willing, The Pleasure Girls, Battle of Britain, Tam Lin, Freelance, Villain, Ransom, Journey into Fear, Exposed, Sexy Beast, Bollywood Queen, Nemesis Game, Nine Lives, Scoop, We Are Marshall, Shrek the Third, Hot Rod, The Golden Compass, Kung Fu Panda.

ΤΑΪΡΙΖ ΓΚΙΜΠΣΟΝ

• Γεννήθηκε το 1978.
• Το 1998 ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής, ενώ ήταν και μοντέλο του Τόμι Χίλφιγκερ, αλλά και της φίρμας GUESS.
• Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία Baby Boy.

Παλαιότερες ταινίες: Baby Boy, 2 Fast 2 Furious, Flight of the Phoenix, Four Brothers, Annapolis, Waist Deep, Transformers, The Take.








































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ