ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λουκ Καστάνιος στο SPORT24: "Ο ΟΦΗ στοχεύει ψηλά, ο Σνάιντερ με βοήθησε πολύ στην Ίντερ"

Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα του ΟΦΗ
Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα του ΟΦΗ 24 MEDIA CREATIVE TEAM

Ο επιθετικός του ΟΦΗ Λουκ Καστάνιος μίλησε στο SPORT24 για την πορεία των Κρητικών, τη μεταγραφή του στην Ίντερ, τον Γουέσλι Σνάιντερ, τον Ντάνιελ Ποντένσε και τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Είναι πάντα ωραίο να ακούς την ιστορία ενός ποδοσφαιριστή. Ειδικά αν ο ποδοσφαιριστής έχει πλούσιες παραστάσεις και εμπειρίες, έχοντας αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα ανά την υφήλιο και σε ιστορικές ομάδες στο πλευρό μεγάλων αστέρων. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Λουκ Καστάνιος. Ο επιθετικός του ΟΦΗ με παρουσία σε Ίντερ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φέγενορντ, Άιντραχτ Φρακφούρτης, αλλά και θητεία στη Νότια Κορέα, μπορεί να πει ότι σε ηλικία 28 ετών έχει δει αρκετά πράγματα στο άθλημα.

Ο Λουκ Καστάνιος μίλησε στο SPORT24 και είχε πολλά να πει. Πώς να μην γίνει άλλωστε αυτό, όταν έχει συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές, όπως ο Γκασπερίνι, ο Ρανιέρι, ο Ζόρζε Ζεσούς, ο Νίκο Κόβατς, ο Πάτρικ Κλούιφερτ, ή έχει παίξει μαζί με μεγάλους παίκτες, όπως ο Σνάιντερ, ο Ζανέτι και ο Φιλίπε Κουτίνιο.

Συνέντευξη στους Κώστα Αυγουστάκη και Θωμά Τζουβάρα

Η συζήτηση ξεκίνησε, όπως ήταν φυσικό, από τον ΟΦΗ. Ο 28χρονος Ολλανδός βρέθηκε στους Κρητικούς τον Ιανουάριο, προκειμένου να ενισχύσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας, αλλά και αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά, έπειτα από ρηχές σεζόν στη Νότια Κορέα.

Ο Ολλανδός επιθετικός έμεινε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των Κρητικών, αν και εξαιτίας τραυματισμών δεν κατάφερε να βοηθήσει όσα θα ήθελε, ειδικά σε μία δύσκολη αγωνιστικά περίοδο: "Ήρθα τον Ιανουάριο, οπότε για μένα είναι δύσκολο να πω τι νιώθω σε σχέση με τα παιδιά που ήταν από την αρχή στην ομάδα. Είδα κάποια παιχνίδια της ομάδας και μου άρεσε που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο ο ΟΦΗ μαχόταν για να μπει στα playoffs. Έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα της ομάδας. Όμως είχαμε κάποιες άσχημες στιγμές, η ομάδα άλλαζε τους στόχους της, καθώς έπρεπε να επιβιώσει.

Ο ΟΦΗ δεν είναι μια ομάδα που παίζει για τη δεύτερη κατηγορία, είναι μια ομάδα που στοχεύει ψηλά. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες μαθαίνεις και πρέπει να συνεχίσεις. Προσωπικά δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα όσο θα ήθελα, λόγω τραυματισμών. Ήμουν απογοητευμένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω πολύ την ομάδα. Στο τέλος όμως είμαστε χαρούμενοι που ο ΟΦΗ μένει στη Super League Interwetten. Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε περισσότερες θετικές στιγμές, από ότι αρνητικές".

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα έχουν έντονο ταμπεραμέντο

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με διαφορετικούς στόχους, ωστόσο ένα αρνητικό σερί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τον έμπλεξε σε περιπέτειες, με τον κόσμο να ασκεί έντονη κριτική. Ο Καστάνιος γνώρισε από πρώτο χέρι το μεσογειακό ταμπεραμέντο και την πίεση των ελληνικών ομάδων : "Είχα μια εβδομάδα στον ΟΦΗ και οι οπαδοί ήρθαν στην προπόνηση. Είναι φυσιολογικό σε έναν βαθμό, γιατί ο κόσμος πληρώνει χρήματα να μας βλέπει. Θέλει να παίζουμε καλά.

Οι φίλαθλοι στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο ταμπεραμέντο και το δείχνουν. Αυτό που είδα στα αποδυτήρια ήταν ότι υπήρχε πίεση στην ομάδα. Όλοι μας διαχειριζόμαστε την πίεση με διαφορετικό τρόπο. Πιστεύω ότι με τον τρόπο που τελειώσαμε το πρωτάθλημα και η αλλαγή που δείξαμε στη νοοτροπία μας, δείχνει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε ότι συμβαίνει (καλό ή κακό). Θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε καλά την πίεση".

O Nίκος Νιόπλιας είναι ο άνθρωπος στον ο οποίο πιστώνεται η παραμονή του ΟΦΗ στην κατηγορία. Ο Λουκ Καστάνιος έζησε την μετάβαση στον πάγκο των Κρητικών, έπειτα από την απομάκρυνση του Γιώργου Σίμου: "Αρχικά, ο πρώτος προπονητής ο οποίος με έφερε εδώ (σ.σ. Γιώργος Σίμος), έκανε πολύ καλά πράγματα για τον ΟΦΗ. Το περιβάλλον δεν άλλαξε πολύ, καθώς όλοι είχαμε την ίδια νοοτροπία. Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε ήταν το σύστημα της ομάδας. Πώς έπρεπε να παίζει και να σκέφτεται όλη η ομάδα, άλλοι παίκτες να έχουν κυρίως αμυντικό προσανατολισμό, άλλοι επιθετικό. Άλλαξε μικρά κομμάτια του παζλ. Θεωρώ ότι αυτή είναι η αλλαγή που έφερε και φυσικά όταν κερδίζεις το κλίμα γίνεται καλύτερο".

Ο ΟΦΗ έχει αφήσει πίσω του τη φετινή σεζόν και πλέον σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, έχοντας ήδη προσθέσει στην διοικητική φαρέτρα του τον Μηνά Λυσάνδρου. Τι πρέπει να κάνουν όμως οι Κρητικοί για να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών: "Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τώρα. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, όπου σκεφτόμαστε περισσότερο τη νίκη. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να συνεχίσουμε, να έχουμε καλή προετοιμασία, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Ύστερα να χτίσουμε βήμα-βήμα, αυτό που κάνουμε τώρα".

Όπως προαναφέρθηκε ο Λουκ Καστάνιος έχει αγωνιστεί σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο (Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Νότια Κορέα). Επομένως, μπορεί να διακρίνει τις διαφορές, αλλά και τις ομοιότητες που υπάρχουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο από χώρα σε χώρα. Στην Ιταλία έπαιξα σε μια ομάδα που έγινε πρωταθλήτρια (σ.σ. Ίντερ), υπήρχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η παρουσίαση του Λουκ Καστάνιος στον ΟΦΗ
Η παρουσίαση του Λουκ Καστάνιος στον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS


Επίσης υπήρχε έμφαση στην τακτική. Είναι παρόμοιο με την Ελλάδα, γιατί και εδώ οι ομάδες δίνουν έμφαση στην τακτική, οι άμυνες είναι χαμηλά στο γήπεδο και περιμένουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο κομμάτι της τακτικής. Πρώτο μέλημα είναι η άμυνα και μετά η επίθεση. Δεν μπορεί να συγκριθεί το ποδόσφαιρο στην Ασία με αυτό της Ευρώπης, γιατί ο ρυθμός στην Ευρώπη είναι πιο γρήγορος".

Σε ηλικία 18 ετών ο Καστάνιος αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στη Φέγενορντ προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Ίντερ. Ο Ολλανδός επιθετικός δεν καθυστέρησε να πει το "ναι". Ωστόσο, δεν μένει στο παρελθόν και ο Λουκ θέλει να βιώσει και στο μέλλον μεγάλες στιγμές : "Ήταν μια πολύ καλή σεζόν και ήμουν νέος. Εκείνα τα χρόνια υπήρχε ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες. Είναι κάποιες όμορφες στιγμές που έζησα, αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Απόλαυσα ότι έζησα τότε, αλλά δουλεύω σκληρά για να ζήσω όσα έζησα στο παρελθόν και στο μέλλον.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω μεγάλη τιμή που ήμουν μέλος της καλύτερης ομάδας του κόσμου εκείνη την εποχή. Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, έδειξα ποιος είμαι σε μικρή ηλικία, σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν πολύ όμορφα. Πρέπει όμως να κοιτάξω το μέλλον, προκειμένου να ζήσω ξανά τέτοιες στιγμές".

Ο Σνάιντερ με βοήθησε πολύ στην Ίντερ

Στην Ίντερ έπαιξε δίπλα σε πολλούς αστέρες, όπως ο Σνάιντερ, ο Ζανέτι, ο Καμπιάσο και άλλοι πολλοί. Για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή αυτό είναι ευλογία και ο ίδιος δεν μπορούσε αν αυτό που ζούσε ήταν αληθινό ή ένα όνειρο: “Η πρώτη μέρα ήταν εντυπωσιακή. Ήθελα να τσιμπήσω τον εαυτό μου για να δω αν ονειρεύομαι ή αν είναι πραγματικότητα. Θυμάμαι ότι έξι μήνες πριν να πάω στην Ίντερ, ήμουν με την Κ-19 της Ολλανδίας και βλέπαμε από την τηλεόραση τον τελικό του Champions League ανάμεσα στους νερατζούρι και την Μπάγερν.

Ένα χρόνο μετά, έπαιξα με τους μεγαλύτερους αστέρες, οι οποίοι κατέκτησαν τα πάντα στην Ευρώπη. Ήταν πολύ καλό για την ανάπτυξή μου ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Μπήκα στα αποδυτήριά τους και έμαθα πώς πραγματικά πρέπει να είναι αυτά. Με ανθρώπους που είναι εντός αυτών και βοηθούν τους παίκτες. Βλέπεις επίσης τι κάνουν οι αστέρες για να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο. Αυτά είναι κάποια μικρά πράγματα που πήρα από όλους και πιστεύω ότι έμαθα πολλά".

Το να παίζεις σε ένα εκ των κορυφαίων club στον κόσμο, εκτός από ευλογία, υπάρχει και ανάλογη πίεση. Οι νέοι ποδοσφαιριστές, πέραν της υποστήριξης του προπονητή, θέλουν αντίστοιχη βοήθεια και από τους πιο έμπειρους παίκτες. Ποιος όμως ήταν αυτός που τον βοήθησε περισσότερο στην Ίντερ: "Ο Γουέσλι Σνάιντερ με βοήθησε περισσότερο, γιατί είμαστε συμπατριώτες. Επίσης υπήρχαν και παίκτες που ήταν πιο κοντά στην ηλικία μου, όπως ο Τζόελ Όμπι και ο Φελίπε Κουτίνιο. Οι νεότεροι ήμασταν πιο κοντά μαζί, αλλά όλοι μας βοήθησαν πολύ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου".

Εκτός από τη σοβαρότητα και τη σκληρή προπόνηση, είθισται να υπάρχουν και πολλές πλάκες. Συνήθως οι "θύτες" ήταν οι πιο έμπειροι παίκτες με τους νέους να είναι τα "θύματα". Σύμφωνα με τον Καστάνιος, ο μεγαλύτερος πλακατζής ήταν ο Σνάιντερ: "Μας έκαναν πολλές πλάκες. Ο μεγαλύτερος παίκτης ο οποίος μας πείραζε περισσότερο ήταν δίχως αμφιβολία ο Γουέσλι Σνάιντερ. Ήταν αυτός που έκανε τα περισσότερα αστεία στην ομάδα".

Ο Λουκ Καστάνιος πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ
Ο Λουκ Καστάνιος πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Ίντερ © 2021 PAOLO LAZZERONI/ASSOCIATED PRESS


Στην Ίντερ είχε την τύχη να παίξει υπό την καθοδήγηση του Κλαούντιο Ρανιέρι, ενός τεχνικού που πέρασε από τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, δίχως όμως επιτυχία. Ο Καστάνιος περιέγραψε τον Ιταλό τεχνικό: "Ο Ρανιέρι ήταν ένας ευθύς και τίμιος προπονητής. Μου έδειξε ότι με πιστεύει, γιατί έπαιξα πολλές φορές μαζί του. Επίσης σκόραρα το πρώτο μου γκολ όταν ήταν αυτός προπονητής. Με βοήθησε να έχω αυτοπεποίθηση. Μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα να κερδίζει. Του είμαι ευγνώμων που μου έδωσε αυτές τις ευκαιρίες. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα κερδίσει την Premier League. Θεωρώ ότι κανείς δεν περίμενε ότι θα το κάνει με τη Λέστερ, ακόμα και ο ίδιος".

Συνήθως η απόφαση ενός ποδοσφαιριστή να κάνει το μεγάλο βήμα σε μικρή ηλικία, δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Ωστόσο, ο στράικερ του ΟΦΗ δεν μετανιώνει για την εμπειρία του στην Ίντερ: "Με βοήθησε στην καριέρα μου. Ήμουν πολύ νέος όταν πήγα στην Ίντερ, αλλά όπως σε λέω σε άλλους, αν μπορείς να γίνεις διευθυντής δεν θα το κάνεις; Όλοι θέλουν να κάνουν το βήμα για να πετύχουν κάτι μεγάλο στη ζωή τους. Τότε ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα να πάω εκεί. Δούλεψα σκληρά γι' αυτό, έμαθα πολλά. Φυσικά ήμουν νέος, αλλά πήγα. Αν δεν πάει κάποιος σε μία μεγάλη ομάδα, δεν θα μάθει τι χρειάζεται να κάνει για να γίνει ένας καλός παίκτης, ένας έμπειρος παίκτης ή ένας κορυφαίος αστέρας. Μου έδωσε πολλά η Ίντερ".

Στη συνέχεια, ο Καστάνιος μετακόμισε στη Τβέντε και έπειτα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η Bundesliga είναι από τα πρωταθλήματα που του ταιριάζουν περισσότερο: "Νομίζω ότι στη Γερμανία, τα πρώτα 5-10 παιχνίδια μου ήταν πολύ καλά. Μετά είχα έναν μεγάλο τραυματισμό στον αστράγαλό μου και έπρεπε να περάσω την πόρτα του χειρουργείου. Είχα καλές στιγμές, αλλά είχα επίσης και στιγμές με ατυχίες εξαιτίας τραυματισμών. Θα πω ότι η Γερμανία είναι από τις χώρες που μου ταιριάζουν περισσότερο".

Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης MICHAEL PROBST/AP

Ο Ποντένσε είναι ένας φανταστικός παίκτης

Το ταξίδι του Καστάνιος συνεχίστηκε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Εκεί αγωνίστηκε στο πλευρό γνώριμών μας, όπως ο πρώην ερυθρόλευκος, Ντάνιελ Ποντένσε, και ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Ολλανδός στράικερ εκθείασε τις ικανότητες του εξτρέμ της Γουλβς, ενώ περιέγραψε τις σχέσεις του με τον αμυντικό της ομάδας του Πειραιά.

"Όταν πήγα εγώ στην Σπόρτινγκ, ο Ποντένσε ήταν δανεικός, αλλά επέστρεψε και παίξαμε μαζί για 3-4 μήνες. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Θεωρείς ότι επειδή είναι μικρόσωμος, οι αμυντικοί μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, όμως δεν μπορούν με τίποτα. Έχει τρομερή ικανότητα και έγινε κορυφαίος παίκτης. Έπαιξα και ένα χρόνο με τον Ρούμπεν Σεμέδο. Η σχέση μου μαζί του ήταν καλή, μιλούσαμε και γελούσαμε συνεχώς. Είναι δυνατός και γρήγορος παίκτης και αυτό που έγινε τώρα είναι ό,τι είδα σε εκείνον σε μικρή ηλικία. Μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα".

Τ0 2018 η κατάσταση ξέφυγε στην Σπόρτινγκ, αφού περίπου 50 οπαδοί της πορτογαλικής ομάδας επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές εν ώρα προπόνησης. Ο Καστάνιος βρισκόταν εκείνη την περίοδο δανεικός στη Φίτεσε και ευχαριστεί τον Θεό που δεν ήταν παρών: "Ήταν μία φρικτή μέρα. Ευχαριστώ τον Θεό μου δεν ήμουν εκεί. Όταν γύρισα πίσω άκουσα τις ιστορίες. Ήταν μία πολύ άσχημη περίοδος για την ομάδα, μία άσχημη κατάσταση. Οι παίκτες ήταν λυπημένοι, ευτυχώς δεν ήμουν εκεί. Ήταν ένα πολύ θλιβερό γεγονός".

Ο Καστάνιος αποφάσισε να δοκιμάσει τη τύχη του και στη Νότια Κορέα με την Gyeongnam. Όμως δεν ευδοκίμησε στη χώρα της Ασίας εξηγώντας το πολιτισμό σοκ που βίωσε: "Πρώτα απ' όλα ήταν ένα πολιτισμικό σοκ η μετακίνηση στην Νότια Κορέα. Ο τρόπος που τρως, ο τρόπος που ζεις, όλα είναι διαφορετικά. Στην Ευρώπη ξεκινάμε το πρωινό μας με έναν καφέ, ένα τσάι, ένα ψωμί. Σε αυτές τις χώρες ξεκινούν με ρύζι, με κανονικό φαγητό. Έχουν διαφορετική σκέψη στο ποδόσφαιρο και ήταν μία δύσκολη περίοδος για να προσαρμοστώ.

Λίγοι άνθρωποι ήξεραν αγγλικά, ευτυχώς είχα άλλους δύο ξένους συμπαίκτες που γνώριζαν αγγλικά. Είδα βέβαια και πολλές άλλες χώρες της Ασίας, επειδή παίξαμε στο Asian Champions League, επίσης κάτι ωραίο σαν εμπειρία. Γενικά είχα πρόβλημα να προσαρμοστώ εξαιτίας της κουλτούρας".

Οι Έλληνες προσαρμόζονται τέλεια στην Ολλανδία

Η συζήτηση με τον Λουκ Καστάνιος μεταφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Eredivisie και τα κατορθώματα των Ελλήνων. Φυσικά ξεχώρισε τις επιδόσεις του Κρητικού, Γιώργου Γιακουμάκη, με τη φανέλα της Φένλο: "Τα έχει πάει περίφημα ο Γιακουμάκης στην Ολλανδία. Πώς είναι δυνατόν να υποβιβαστείς και να αναδειχθείς ο πρώτος σκόρερ; Ατομικά όμως τα πήγε φανταστικά, γι' αυτό δουλεύεις ως στράικερ, να πετύχεις δηλαδή όσα περισσότερα γκολ μπορείς. Έχει τη δυνατότητα να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ολλανδία ή εκτός αυτής, γιατί έδειξε σίγουρα ότι μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ".

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Βαγγέλη Παυλίδη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως στους Έλληνες ταιριάζει η Ολλανδία: "Είδα ότι ο Παυλίδης πέτυχε ένα τρομερό γκολ, με σόλο μέσα στην περιοχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την ποιότητά του, νομίζω ότι και πέρσι έκανε πολύ καλή χρονιά. Οι Έλληνες παίκτες προσαρμόζονται τέλεια στην Ολλανδία θεωρώ".

Η ολλανδική παρουσία είναι έντονη και στην Ελλάδα. Άλλωστε από τις Κάτω Χώρες είναι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Ο Καστάνιος περιέγραψε το στιλ του Τζον Φαν Σιπ, χωρίς να έχει δει την Εθνική. Έπεσε μέσα σε όλα αποδεικνύοντας την ολλανδική ποδοσφαιρική φιλοσοφία: "Ο Φαν Σιπ ήταν πρώην προπονητής της Τσβόλε. Εκεί έδειξε ότι ήθελε να παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο. Να πω την αλήθεια, δεν έχω δει πώς παίζει με την Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι παίζει με οργανωμένο τρόπο από τα μετόπισθεν. Είναι προπονητής που βγήκε από τον Άγιαξ και αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Δηλαδή παιχνίδι από πίσω και δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων ευκαιριών".

Ο βοηθός του Κούμαν ο καλύτερος προπονητής μου

Ο Καστάνιος έχει βρεθεί υπό τις οδηγίες μεγάλων προπονητών. Του ζητήσαμε να ξεχωρίσει έναν εξ αυτών και η απάντηση ήταν έκπληξη. Αγαπημένος τεχνικός του Λουκ είναι ο νυν βοηθός του Ρόναλντ Κούμαν στην Μπαρτσελόνα: "Για μένα ο καλύτερος προπονητής που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό μου ήταν ο βοηθός προπονητής του Ρόναλντ Κούμαν στην Μπαρτσελόνα, ο Άλφρεντ Σρέντερ. Κατά τη γνώμη μου ο τρόπος σκέψης του και του παιχνιδιού του είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Για εμένα ο καλύτερος προπονητής που είχα και με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Στον τρόπο της κίνησής μου συγκεκριμένα και στον τρόπο που πρέπει να βλέπω το ποδόσφαιρο".

Ο στόχος του Ολλανδού από εδώ και πέρα είναι να μείνει σε φόρμα και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, κάτι που δεν ήταν δυνατό το προηγούμενο διάστημα: "Πρώτα απ' όλα θέλω να παραμείνω υγιής, να βοηθήσω όσο μπορώ τον ΟΦΗ και να παίξω περισσότερα παιχνίδια. Είμαι έξι μήνες εδώ και έχω ήδη δύο τραυματισμούς, έτσι θέλω να μείνω σε φόρμα. Έπειτα από αυτό να απολαύσω το ποδόσφαιρο και να σκοράρω γκολ. Θέλω να επαναφέρω τις καλές μου στιγμές και να δείξω ποιος είμαι".

Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η σέντρα του Euro και δεν ήταν δυνατόν να μην καταθέσει την πρόβλεψη του. Η απάντηση του Καστάνιος... αναμενόμενη: "Η Ολλανδία θα κερδίσει το Euro. Έχει καλή ομάδα, μας λείπουν καλοί αμυντικοί, όπως ο Φαν Ντάικ, αλλά φυσικά ελπίζω η Ολλανδία. Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο".

Κλείνοντας τη συζήτηση επιστρέψαμε στην Κρήτη και τη φιλοξενία του νησιού: "Είναι όμορφα εδώ. Ο καιρός είναι τρομερός, ο κόσμος ευγενικός και βοηθητικός. Όλα εδώ είναι κοντά, 20λεπτες αποστάσεις με το αυτοκίνητο. Η οικογένειά μου λατρεύει το μέρος, δεν έχουμε τέτοιο καιρό στην Ολλανδία. Μας αρέσει πολύ εδώ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΙΝΤΕΡ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ