LIFESTYLE

Το Spetsathlon σηματοδοτεί κάθε χρονιά το πνεύμα της άθλησης και την αρχή του καλοκαιριού

Το Spetsathlon σηματοδοτεί κάθε χρονιά το πνεύμα της άθλησης και την αρχή του καλοκαιριού

Λίγα λόγια για μια διοργάνωση που τείνει να φύγει από την έννοια του θεσμού και να αποτελέσει ορόσημο για το καλοκαίρι μας και πώς βλέπουμε τον αθλητισμό.

Από όλες τις στιγμές ενός τριημέρου γεμάτου αθλητισμό, δράση, χαμόγελα και ζωή, πάντα διαλέγω δύο.

Η πρώτη είναι η εκκίνηση στον κολυμβητικό αγώνα του Σαββάτου, εκεί που μικροί, μεγάλοι και πολύ μεγάλοι βουτούν στα νερά του Αγίου Μάμα όχι τόσο για τη διάκριση όσο για να τα βάλουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια θάλασσα από σκουφάκια, ιαχές από τους ανθρώπους τους στην άμμο και τα νερά του Σαρωνικού να χορεύουν χαρούμενο με τόσους κολυμβητές μέσα τους. Ναι, πρώτοι βγαίνουν οι προπονημένοι, οι επώνυμοι, οι αθλητές. Αλλά για καμιά ώρα μετά χαζεύεις φωτεινούς ανθρώπους να βγαίνουν από το νερό τρισευτυχισμένοι με τον δικό τους προσωπικό άθλο.

Η δεύτερη είναι ο τερματισμός του τριάθλου, τόσο στη μικρότερη όσο και στη μεγαλύτερη διαδρομή. Ο πόνος στο σώμα, οι ξεψυχισμένες ανάσες και ταυτόχρονα η πηγή της ζωής εκεί μέσα στη μεγάλη κούραση. Τους θαυμάζω πολύ αυτούς τους ανθρώπους. Που σπρώχνουν τα όριά τους παραπέρα, όχι για τη διάκριση, όσο για να νικήσουν τον εαυτό τους.

Το Spetsathlon σηματοδοτεί κάθε χρονιά το πνεύμα της άθλησης και την αρχή του καλοκαιριού


Μέσα σε αυτές τις δύο στιγμές νομίζω κρύβεται και όλη η ουσία αυτού του τριημέρου. Γιατί όπως λέει και το μότο της διοργάνωσης, η νίκη κρύβεται στη συμμετοχή. Και η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που μπήκαν στους αγώνες στις Σπέτσες, δεν ήταν εκεί για τη διάκριση. Ήταν εκεί για να περάσουν ένα τριήμερο σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και ταυτόχρονα να κάνουν εκείνο που αγαπούν.

Βλέπεις, αν έχεις μάθει να προπονείσαι κάθε μέρα στον στίβο, το γυμναστήριο, το δρόμο, το βουνό, την παραλιακή, την πόλη, είναι πραγματική ευλογία να μπορείς να πάρεις μέρος σε έναν αγώνα έχοντας στο πλάι σου την Ντάπια, το Ποσειδώνιο, το παλιό λιμάνι των Σπετσών και κάθε γωνιά αυτού του ευλογημένου τόπου.

Οι Σπέτσες έχουν αυτή την ενέργεια σε κάθε αγώνα. Κι εδώ και μια δεκαετία που γίνονται οι αγώνες με την φροντίδα από την Δρ. Μαρίνα Λυδία Κουταρέλλη, την ακούραστη, ομάδα της, το Δήμο των Σπετσών και μια πληθώρα χορηγών που σπεύδουν κάθε χρόνο να στηρίξουν αυτή τη διοργάνωση, αποτελούν πρότυπο για κάθε αθλητική δραστηριότητα εκτός των τειχών των Αθηνών. Η BWIN, η Herbalife Nutrition, η DHL, η Deloitte, η Arla Protein, η Biotherm, η Melissa, η Garmin, η Under Amour και η Technogym ήταν εκείνες οι εταιρείες που και φέτος στήριξαν έμπρακτα αυτό τον αγώνα.

Το Spetsathlon σηματοδοτεί κάθε χρονιά το πνεύμα της άθλησης και την αρχή του καλοκαιριού


Το Mini Spetses Marathon, το Spetsathlon και η Classic Yacht Regatta που έρχεται σε λίγες ημέρες, έδειξαν από την αρχή το δρόμο. Έναν δρόμο για τον υγιή αθλητισμό, τον συναγωνισμό και την απόλαυση μιας δραστηριότητας. Έδειξαν πώς ένας τόπος μπορεί να αγκαλιάσει μια διοργάνωση και να φανεί φιλόξενος παρά τις απαιτήσεις που έχουν αυτοί οι αγώνες. Γιατί το νησί αναγκάζεται να αλλάξει για τρεις μέρες. Και το κάνει με χαρά κάθε μα κάθε φορά.

Δεν έχει νόημα να σας γράψουμε τόσες ημέρες μετά τη διοργάνωση ποιοι κέρδισαν στα αγωνίσματα. Θα τα βρείτε άλλωστε όλα στην σελίδα του Spetsathlon. Θέλαμε απλά κι εμείς με την σειρά μας να συγχαρούμε τους διοργανωτές για άλλη μια φορά που γέμισαν όλους εμάς που βρεθήκαμε στο νησί των Σπετσών με ανείπωτη χαρά για την αγνή αμόλυντη πλευρά του αθλητισμού που βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας από την πρώτη στιγμή του τριημέρου μέχρι την αυλαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ