LIFESTYLE

Τα καθημερινά rituals μίας γυναίκας στον κόσμο του αθλητισμού

Τα καθημερινά rituals μίας γυναίκας στον κόσμο του αθλητισμού

Το καλοκαίρι για μια αθλητικογράφο είναι η πιο συναρπαστική περίοδος, ειδικά το καλοκαίρι του 2021 έχει μια δική του ομορφιά, που χαρακτηρίζεται από πολλές αθλητικές διοργανώσεις, με κορυφαία τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την ώρα που όλοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν σε κάποιο ελληνικό νησί οι αθλητικογράφοι περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσουν οι αθλητικές διοργανώσεις. Όλα ξεκίνησαν για την Χριστίνα Βραχάλη τον Ιούλιο με το προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ της Εθνικής Ανδρών, εκεί που το σύνολο του Ρικ Πιτίνο κλήθηκε να τα δώσει όλα για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η γαλανόλευκη έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, αλλά είχε να υπερπηδήσει ένα τελευταίο εμπόδιο, αυτό της Τσεχίας και η Χριστίνα να δώσει τη δική της… μάχη ώστε να κρατηθεί ακμαία μέχρι την ώρα του τζάμπολ.

Μαθημένη όμως στις απαιτήσεις της δουλειάς έχει τα δικά της rituals για να πάει καλά η μέρα της, να έχει αυτοπεποίθηση μέχρι το τέλος της βάρδιας και να παραμείνει γεμάτη διάθεση και ενέργεια. Μέσα σ’ αυτές τις ιεροτελεστίες υπάρχει και ένα σημείο κλειδί για να της δώσει ένα energy boost το οποίο δεν είναι άλλο από έναν απολαυστικό απογευματινό καφέ.

Η καλύτερη παρέα: Η μουσική

Δεν μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα της διαφορετικά πριν πάει στο γραφείο. Ακουστικά στα αυτιά, μουσική κι έφυγε. Αν φύγει από το σπίτι χωρίς να έχει βάλει την αγαπημένη της μπάντα να παίζει δεν μπορεί να ξεκινήσει σωστά τη μέρα της, πρέπει να οπλιστεί με το κατάλληλο mood και η μουσική για εκείνη είναι η καλύτερη παρέα. Σαν την τζαζ δεν έχει! Αντί να ακούσει τους ήχους της πόλης που την πετριγυρίζουν και την αγχώνουν σε μια δύσκολη μέρα, αυτός του σαξόφωνου μπορεί να της δώσει αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Βόλτα στο πάρκο

Η μέρα είναι γεμάτη και απαιτητική για την Χριστίνα. Οφείλει να είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και ενέργεια για να συνεχίσει τις προσδοκίες και τα tasks που έχει να ακολουθήσει. Μέσα στις ιεροτελεστίες της είναι και μια γρήγορη μισάωρη βόλτα στο πάρκο. Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική και αποτελεσματική άσκηση, μισή ώρα είναι αρκετή για να την γεμίσει αυτοπεποίθηση και να αποκτήσει διαύγεια για το υπόλοιπο της ημέρας, να ξεφύγει από τις στρεσογόνες καταστάσεις της πόλης και κυρίως τη βαβούρα της. Εξάλλου έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να περπατήσει κάποιος με τις ώρες, μισή ώρα καθημερινά μπορεί να λειτουργήσει άκρως ευεργετικά στον οργανισμό.

Γράψε, γράψε, σβήσε σβήσε

Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι εν έτει 2021 οι αθλητικογράφοι έχουν παρατήσει τα χαρτιά, τα στυλό και τα μολύβια. Αμ δε! Μέρος της ιεροτελεστίας για να κυλήσει σωστά η μέρα της είναι να γράψει ό,τι έχει να κάνει στην ατζέντα της. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Η αίσθηση του να γράψεις στο χαρτί την «to do list» της ημέρας και να σβήνεις δε μπορεί να συγκριθεί με τον ήχο του πληκτρολογίου. Τώρα μπορεί να έχει γεμίσει η ατζέντα και με διάφορα σκίτσα ή τρίλιζες, αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία! Σημασία έχει πως δεν θα ξεχάσει τι να κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το μυστικό για το σωστό recharging

Το τζάμπολ αργεί, η ώρα είναι 19:00, έχει μελετήσει τον αντίπαλο, έχει μάθει τα τελευταία νέα αλλά τώρα ξεκινούν τα ζόρια. Πόση ενέργεια να έχει μ’ αυτούς τους απαιτητικούς ρυθμούς του καλοκαιριού; Η γεμάτη καθημερινότητα είναι μέρος του δικού της παιχνιδιού. Για να συνεχίσει το πρόγραμμα της απολαμβάνει ένα καταλυτικό energyboost, που δεν είναι άλλο από έναν παγωμένο Nescafé Frappé!!

Τα καθημερινά rituals μίας γυναίκας στον κόσμο του αθλητισμού

Γιατί τον επιλέγει θα αναρωτηθείς. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Είναι ο πρώτος καφές που της έρχεται στο νου όταν σκέφτεται την απόλαυση. Εξ’ άλλου, δε θέλει να αλλάξει αυτή τη συνήθεια και μπορεί να τον ετοιμάσει όπως αυτή θέλει, όπου θέλει, είτε στο γραφείο, είτε στο σπίτι. Η διαδικασία παρασκευής ενός παγωμένου Nescafé Frappé κρύβει μια μικρή «τελετουργία». Η δημιουργία του σωστού αφρού, τα πολλά παγάκια που πέφτουν μέσα στο ποτήρι και το αποκορύφωμα… ο ήχος από το ανακάτεμα με το καλαμάκι (επιλέγουμε πάντα μια εναλλακτική φιλική προς το περιβάλλον). Η λαχτάρα για την πρώτη γουλιά που τη γεμίζει αυτοπεποίθηση, την κρατάει δραστήρια και συγκεντρωμένη, αλλά και ο ήχος από το ανακάτεμα που μπορεί να συγκριθεί με μια μουσική συμφωνία. Τώρα ναι, τώρα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη ρουτίνα της.

Sponsored by Nescafè®

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ