LIFESTYLE

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά στις Σπέτσες

Χαρίζοντας για ακόμη μια χρονιά συναρπαστικές εικόνες και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις, ολοκληρώθηκε η 12η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta 2024 (SCYR), του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών που πραγματοποιήθηκε από τις 27 ως τις 29 Ιουνίου στο μαγευτικό νησί των Σπετσών.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Στιγμιότυπο του αγώνα ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Ο αναγνωρισμένος αγώνας με τους αναρίθμητους φίλους και υποστηρικτές, διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), με την υποστήριξη του ιστορικού Poseidonion Grand Hotel και του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών (ΝΟΣΠ) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η σαμπάνια Moët & Chandon, η οποία επιμελήθηκε και το καθιερωμένο Welcome Party, σημαίνοντας την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου.

Με την καθοδήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής που φρόντισε για τον λεπτομερειακό σχεδιασμό όλων των αγωνιστικών σχεδίων, η θαλάσσια λωρίδα που χωρίζει τις Σπέτσες από τις ακτές της Πελοποννήσου πλημμύρισε με σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ για μια ακόμη χρονιά οι ειδικά διαμορφωμένοι στίβοι, προσέφεραν στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από κάθε σημείο του νησιού.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Αλεξάνδρα Προκοπίου, Thibault Testot-Ferry Managing Director Central & Eastern Europe Moet- Hennessy, Γιώργος Προκοπίου, Ελίζα Προκοπίου, Γιάννης Αρτινός, General Manager Amvyx ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό και τις τρεις ημέρες, καθώς ο αέρας, που έφτασε μέχρι και τους 20 κόμβους, επέτρεψε στην επιτροπή αγώνων να δημιουργήσει απαιτητικούς στίβους από το Τρίκερι μέχρι και το γύρο των Σπετσών.

Μέρος έλαβαν τέσσερις κατηγορίες σκαφών, τα κλασσικά σκάφη, τα παραδοσιακά σκάφη, οι παραδοσιακές και οικογενειακές λέμβοι-dinghies και τα rhodes τα οποία χορηγεί η Vichy Laboratoires, με πλήθος ναυτοπροσκόπων να λαμβάνουν μέρος σε μία σπάνια παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής και ξυλοναυπηγικής ιστορίας, ενώ οι επίσημες ιστιοδρομίες SCYR που γέμισαν το τριήμερο, ολοκληρώθηκαν με την κεντρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 12ου Spetses Classic Yacht Regatta, όπου οι νικητές παρέλαβαν τα κύπελα και τα μετάλλιά τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν την τελετή.

Το Moët & Chandon Gold Sponsor Award παρέλαβε το σκάφος NAVISA με κυβερνήτη τον Νικόλα Λυκιαρδόπουλο, ενώ για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο Concours D’ Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα σκάφη, το οποίο παρέλαβαν τα σκάφη ΑΛΚΜΗΝΗ, με κυβερνήτη τον Νίκο Καρακώστα, στην κατηγορία Παραδοσιακά Σκάφη, ΕΡΩΜΕΝΗ, με κυβερνήτη τον Αθανάσιο Γκανάτσα, στην κατηγορία Παραδοσιακοί Λέμβοι και MEM SAB, με κυβερνήτη τον Jenmarie Debrouwer, στην κατηγορία Κλασσικά Σκάφη.

Στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για όλους τους παρευρισκόμενους συνέβαλαν όπως κάθε χρόνο η Βwin με το ειδικά διαμορφωμένο αίθριο στην πλατεία Ποσειδωνίου και το Race Village, με τα ειδικά διαμορφωμένα corners των χορηγών να προσφέρουν πλήθος εκπλήξεων.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Στιγμιότυπο του αγώνα ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής SCYR 2024, Λίζα Σταθάτου, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς και ιδιαιτέρως υπερήφανοι που ο θεσμός του Spetses Classic Yacht Regatta μετράει 12 επιτυχημένα χρόνιας παρουσίας, προσελκύοντας συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε στο πλευρό όλο και περισσότερους νέους ιστιοπλόους να μας στηρίζουν, αλλά και τους ναυτοπροσκόπους που κάθε χρόνο με ρεκόρ συμμετοχής, χαρίζουν στη διοργάνωση μια θέση μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς».

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ, που συνεχίζει να στηρίζει για έβδομη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2024 με την εμβληματική σαμπάνια Moët & Chandon. Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει διαχρονικά την επιτυχία αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων & μικρών στιγμών και του savoir-faire. Η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon που μοιράζεται ένα κοινό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα συνόδευσε όλες τις σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Sonia Herschtel, Marketing Director Turkiye, Poland, Czech Republic and Central Eastern Europe Moet-Hennessy, Κατερίνα Κατώπη, Αντώνης Γεραντώνης, Market Manager Mediterranean Region ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)


Το Spetses Classic Yacht Regatta 2024 στηρίζουν:

Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, θα είναι financial partner της διοργάνωσης.

To Gustavia Yacht Club είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2016 από τον Sir Stelios Haji-Ioannou του οποίου παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Τα μέλη του Gustavia Yacht Club έχουν δικαίωμα χρήσης του Club House, που διαθέτει open bar, και βρίσκεται στο St. Barts και λειτουργεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Τον υπόλοιπο χρόνο τα μέλη έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορα exclusive social and sailing events στο Μονακό και στις Σπέτσες.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Cristiano Talassi General manager Southern Europe and Mediterranean region Moet- Hennessy, Τζόση Βιτζηλαίου, Communications Manager Amvyx, Μαρίνα Κουταρέλλη ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta, η Entain plc με το brand bwin. Η Entain plc αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στην υποστήριξη όλων των αθλημάτων και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή brands της αγοράς που περιλαμβάνουν τις bwin, sportingbet και Ladbrokes.

Η Prospex, η σειρά ρολογιών της Seiko, της καταξιωμένης ιαπωνικής εταιρείας με πάνω από 140 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ρολογιών υψηλής ποιότητας, με μεγάλη χαρά φέτος ήταν για 3η χρονιά χορηγός της διοργάνωσης. Με κύρια χαρακτηριστικά της, την τεχνολογική αρτιότητα, την καινοτομία και την ακρίβεια, ήταν ο Watch Partner καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων δίπλα στους αθλητές.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης Γενικός Έφορος ΝΟΕ με το πλήρωμα του σκάφους Άη Γιώργης ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Επίσημος suncare partner της φετινής διοργάνωσης, η Vichy Laboratoires παρούσα για πρώτη φορά σε αυτή τη σημαντική γιορτή της ναυτοσύνης, φρόντισε για την αντιηλιακή προστασία τόσο των πληρωμάτων, όσο και των επισκεπτών που βρέθηκαν στο νησί των Σπετσών. Η σειρά CAPITAL SOLEIL προσφέρει αντηλιακά µε μοναδικές συνθέσεις, εμπλουτισμένες µε δερματολογικά συστατικά & καινοτόμες υφές, που παρέχουν πολύ υψηλή προστασία από τον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα είναι ανθεκτικά στο νερό και τον ιδρώτα, κάνοντας τα τον τέλειο σύμμαχο καθημερινής φυτοπροστασίας για κάθε αθλητική και μη δραστηριότητα.

Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών προσέφερε τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων.

Υποστηρικτές είναι η Salty Bag, η οποία έραψε τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας.

Η Alpha Lines και η Hellenic Seaways ως Transportation Partners της διοργάνωσης φρόντισαν για τη μεταφορά των επιτροπών αγώνων.

Η Athenian Riviera Cruises, Powered by Yaloou, η εξειδικευμένη υπηρεσία yachting με τον πολυτελή και ιδιαίτερα προσεγμένο στόλο της, εξυπηρέτησε με το ολοκαίνουργιο σκάφος Τesoro 40 τους VIP καλεσμένους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες στη θάλασσα, κάνοντας την εμπειρία τους αξιομνημόνευτη.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών ανέλαβε η εταιρεία Communication Lab και η κα. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη.

Spetses Classic Yacht Regatta 2024: Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών
Δήμαρχος Σπετσών Ευγενία Φραγγιά με το πλήρωμα του σκάφους Άη Μαρίνα. ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΚΕΑΣ (ΠΑΝΟΥΛΗΣ STUDIO)

Παρακάτω ο πίνακας των μεγάλων νικητών:

1η θέση:

 • ΑΗ ΜΑΡΙΝΑ
 • Κυβερνήτης: Μαρίνα Χούντα

2η θέση:

 • ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Κυβερνήτης: Παναγιώτης Σεραφειμίδης

3η θέση:

 • ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
 • Κυβερνήτης: Χρήστος Τριπόδης

Παραδοσιακοί Λέμβοι 2/ Traditional Open Boats 2

1η θέση Σκάφος:

 • ΑΛΚΥΩΝ
 • Κυβερνήτης: Τάσος Μηλιώνης

2η θέση Σκάφος

 • ΑΡΟΚΑΛΙ
 • Κυβερνήτης: Παναγιώτης Παπαδέας

3η θέση Σκάφος

 • ΕΡΩΜΕΝΗ
 • Κυβερνήτης: Αθανάσιος Γκανάτσας

Παραδοσιακοί Λέμβοι 1/ Traditional Open Boats

1η θέση

 • ΝΗΡΕΑΣ
 • Κυβερνήτης: Γιώργος Πετεκίδης

2η θέση

 • ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΕΠ 031
 • Κυβερνήτης: Θοδωρής Καραγιάννης

3η θέση

 • ΚΥΜΟΘΟΗ
 • Κυβερνήτης: Μιχάλης Βλάδος

Παραδοσιακά Σκάφη/ Traditional Boat

Ελληνικά Καίκια Aegean Classic Schooners

Κατηγορία 2

1η θέση

 • ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
 • Κυβερνήτης Αργύρης Μαθιός

2η θέση

 • ΠΑΡΑΛΟΣ
 • Κυβερνήτης Γιώργος Χριστόπουλος

3η θέση

 • ΜΑΡΙΔΑ
 • Κυβερνήτης Στάθης Πάκης

Κατηγορία 1

1η θέση

 • ΒΙΚΙΝΓΚ
 • Κυβερνήτης: Μανώλης Παντελής

2η θέση

 • ΑΙΘΡΑ
 • Κυβερνήτης: Δημήτρης Φωκιανός

3η θέση

 • ΑΛΚΜΗΝΗ
 • Κυβερνήτης: Νίκος Καρακώστας

Παραδοσιακά Καίκια

1η θέση

 • CARETTA CARETTA
 • Κυβερνήτης: Aldrick Delaroche

2η θέση

 • ΑΛΚΥΟΝΗ
 • Κυβερνήτης: Γιάννης Μαρκιανός Δανιόλος

3η θέση

 • SEA SONG
 • Κυβερνήτης: Αντώνης Βορδώνης

Σύγχρονα Κλασσικά Σκάφη / Contemporary Classic

1η θέση

 • STILLETTO
 • Κυβερνήτης: Scot Yeats

2η θέση

 • SAMBA
 • Κυβερνήτης: Κωνσταντίνος Χανιώτης

3η θέση

 • GALOPIN V
 • Κυβερνήτης: Vincent Roubertie

Classical Spirit

1η θέση

 • BACCARA
 • Κυβερνήτες: Nick Larrey

2η θέση

 • SPIRIT OF GALATEA
 • Κυβερνήτης: Άκης Αντωνίου

Κλασικά Σκάφη Κατηγορία Β

1η θέση

 • MAYFLOWER
 • Skipper: Janita Marolia

2η θέση

 • NAVISA
 • Κυβερνήτης: Nicholas Lykiardopulo

Κατηγορία Α

1η θέση

 • FLAMINGO
 • Κυβερνήτης: Γιώργος Προκοπίου

2η θέση

 • GLARAMARA
 • Κυβερνήτης: Στρατής Ανδρεάδης

3η θέση

 • CASSIOPEIA
 • Κυβερνήτης: Γιάννης Καλλίας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ