ΑΓΓΛΙΑ

Γουέστ Χαμ: Πρώην παίκτης κατηγορείται για προσπάθεια πώλησης κλοπιμαίου αγγείου από μουσείο στην Ελβετία

Players line up ahead the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester United at the London Stadium in London, England, Sunday, May 7, 2023. (AP Photo/Ian Walton)
Players line up ahead the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester United at the London Stadium in London, England, Sunday, May 7, 2023. (AP Photo/Ian Walton) 2023 IAN WALTON /AP IMAGES

Πρώην ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, Κέιν Ράιτ φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ένα κλοπιμαίο αγγείο αξίας άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από μουσείο στην Ελβετία.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, Κέιν Ράιτ, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ένα κλοπιμαίο αγγείο αξίας άνω των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από μουσείο στην Ελβετία. Ο ποδοσφαιριστής που σήμερα είναι 26 ετών, συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς του, Ντέιβιντ Λάμινγκ και Λέσλι έπειτα από μυστική επιχείρηση των αρχών.

Το πολύτιμο αντικείμενο, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, είχε κλαπεί τον Ιούνιο του 2019 από το Μουσείο Τεχνών της Άπω Ανατολής στη Γενεύη. Οι τρεις κατηγορούμενοι αρχικά προσπάθησαν να το πουλήσουν έναντι 1,16 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα το έδιναν 520.000 ευρώ, εφόσον οι αγοραστές τούς έδιναν μετρητά.

Ένα χρόνο μετά την κλοπή στις 30 Ιουνίου 2020 ένας άνδρας με το όνομα "Στιλ" έστειλε με mail το αγγείο σε οίκο δημοπρασιών στο Χονγκ Κονγκ, ζητώντας αποτίμηση. Έπειτα από σύγκριση του αντικειμένου με το κλοπιμαίο κατάλαβαν ότι πίσω από το όνομα "Στιλ" κρυβόταν ο Λάμινγκ.

Ο ίδιος άντρας φέρεται να είπε και πάλι μέσω mail ότι ήταν σε επαφή με κάποιον που είχε ένα αγγείο που είχε κλαπεί από την Ελβετία. Οι αρχές τότε άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι τρέχει, έτσι έβαλαν έναν μυστικό να συναντηθεί με τον άλλον κατηγορούμενο, Λέσλι, σε ξενοδοχείο και τότε η αστυνομία τον συνέλαβε.

Στο σπίτι του είχε ένα βιβλίο σχετικό με την δυναστεία Μινγκ, αλλά υποστήριξε πως δεν είχε ιδέα ότι το αγγείο είχε κλαπεί. Δεν γνώριζε ακόμα ούτε την αξία, ούτε και την προέλευσή του. Εκείνη την ημέρα μαζί του ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Αγγλικής ομάδας Κέιν Ράιτ, ο οποίος παραδέχτηκε πως μετέφερε το αντικείμενο από το σπίτι του Λέσλι στο κέντρο του Λονδίνου.

Βέβαια ο Κέιν Ράιτ έχει εμπλακεί σύμφωνα με το "Mirror" και σε ληστεία ενός κοσμηματοπωλείου στην Ιαπωνία. Οι Ιαπωνικές αρχές κατηγόρησαν τον ποδοσφαιριστή για βίαιη ληστεία με δύο συνεργούς στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2015.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ