ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παίκτης της Σεβίλλης θετικός στον κορονοϊό, κρούσμα και στη Σαραγόσα

Sevilla's Lucas Ocampos, number 5, is congratulated after scoring against Betis during their Spanish La Liga soccer match in Seville, Spain, Thursday, June 11, 2020. With virtual crowds, daily matches and lots of testing for the coronavirus, soccer is coming back to Spain. The Spanish league resumes this week more than three months after it was suspended because of the pandemic, becoming the second top league to restart in Europe. The Bundesliga was first. The Premier League and the Italian league should be next in the coming weeks. (AP Photo)
Sevilla, AP Images AP IMAGES

Η Σεβίλλη έβγαλε ανακοίνωση ότι ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό, χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητά του. Κρούσμα και στη Σαραγόσα.

Η Σεβίλλη επιβεβαίωσε ότι ένας παίκτης της πρώτης ομάδας είναι θετικός στον κορονοϊό. Το όνομα του παίκτη δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, παρά μόνο ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι είναι σε καραντίνα στο σπίτι του. Θυμίζουμε ότι η Σεβίλλη είναι εν δυνάμει αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, καθώς ο νικητής του ζευγαριού Ρόμα – Σεβίλλη διασταυρώνεται με τον νικητή του Γουλβς – Ολυμπιακός.

Η ανακοίνωση της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι:

"ΗΣεβίλλη ενημερώνει ότι μετά από τα τεστ που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή (26/07) στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και το υπόλοιπο προσωπικό, των οποίων τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας, 27 Ιουλίου, ένα μέλος της πρώτης ομάδας βρέθηκε θετικό σε τεστ για τονCovid-19.

Ο προσβεβλημένος από τον ιό ποδοσφαιριστής είναι ασυμπτωματικός, σε καλή κατάσταση και απομονωμένος στο σπίτι του. Η Σεβίλληενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αθλητικές και υγειονομικές αρχές σχετικά με το γεγονός, απομόνωσε τον "μολυσμένο" ποδοσφαιριστή, προσωρινά διέκοψε τις προπονήσεις της ομάδας και διεξήγαγε απολυμαντικές εργασίες στις εγκαταστάσεις, ακολουθώντας αυστηρά τα θεσμοθετημένα πρωτόκολλα για τέτοιες καταστάσεις.

Μετά την γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος, η ομάδα διεξήγαγε δύο νέα ατομικά τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό. Στο πρώτο, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των δεύτερων τεστ που έγιναν σήμερα, θα είναι γνωστά την Πέμπτη το πρωί.

Η Σεβίλλη σχεδιάζει να επιστρέψει στις ατομικές προπονήσεις με όλα τα εφαρμόσιμα μέτρα, την Πέμπτη το απόγευμα, όταν τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ είναι και πάλι αρνητικά".

Επίσης στην Σαραγόσα, που συμμετέχει σταplay-offγια την άνοδο στηνLa Liga,βρέθηκε και εκεί θετικός στονcovid-19ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας, κατά τους καθιερωμένους ελέγχους, η ομάδα το έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης ενώ και εκεί τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ