ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Το Λος Άντζελες σκέφτεται απαγόρευση αγώνων για τουλάχιστον έναν χρόνο!

Κορονοϊός: Το Λος Άντζελες σκέφτεται απαγόρευση αγώνων για τουλάχιστον έναν χρόνο!
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις του δημάρχου του Λος Άντζελες, που δεν θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή αγώνων στην πόλη του μέσα στον επόμενο χρόνο!

Σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας -ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες- η ελπίδα, ακόμη σημαντικότερο όμως ο ρεαλισμός. Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χάσει τον έλεγχο, την ίδια ώρα που ως πρόεδρος της χώρας προσπαθεί να την επαναφέρει σε μια κανονικότητα κυρίως μέσω του αθλητισμού, την ίδια ώρα ο δήμαρχος του Λος Άντζελες σκέφτεται πολύ σοβαρά την διακοπή όλων των σπορ στην πόλη του για έναν χρόνο. Όχι για το καλοκαίρι. Όχι για το υπόλοιπο 2020, αλλά για τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο!

Ο Έρικ Γκαρσέτι, λοιπόν, είχε μια ευρεία σύσκεψη την περασμένη Δευτέρα (13/4) στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι επιστήμονες ώστε να γίνει μία εκτίμηση της κατάστασης και μια πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί η πανδημία τους επόμενους μήνες. Όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο ο κορονοϊός θα ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα, με τον δήμαρχο του Λος Άντζελες να είναι πλέον έτοιμος να απαγορεύσει κάθε δημόσιο event, κάθε συναυλία και κάθε αγώνα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων των ΗΠΑ στην πόλη του.

Ο Γκαρσέτι ήταν από τους πρώτους που αποφάσισαν αυστηρούς περιορισμούς, ενώ τώρα δεν θεωρεί πιθανή την επιστροφή στην κανονικότητα πριν περάσουν έξι έως δέκα μήνες. Σταδιακά θα ανοίξουν μικρές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια με λιγότερα τραπέζια που θα πρέπει να έχουν menu μιας χρήσης και σερβιτόρους με μάσκες και γάντια, ωστόσο events όπως για παράδειγμα αγώνες των Λέικερς ή των Κλίπερς δεν θα μπορούν να διοργανωθούν στο Staples Center για αρκετό καιρό ακόμη. Παρόμοιες σκέψεις κάνει και η δήμαχος της Νέας Ορλεάνης, ΛαΤόγια Καντρέλ.

Πλέον η Φλόριντα και το Λας Βέγκας μοιάζουν όλο και πιο πιθανοί προορισμοί σε περίπτωση που το ΝΒΑ αποφασίσει να μεταφερθεί σε ένα μέρος για να ολοκληρώσει τη σεζόν 2019/20, ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει τι θα συμβεί όχι σε έναν ή δύο μήνες από τώρα, αλλά ούτε καν την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ