ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η απόφαση της Φλόριντα που "δείχνει" τον δρόμο στο ΝΒΑ

Κορονοϊός: Η απόφαση της Φλόριντα που "δείχνει" τον δρόμο στο ΝΒΑ
AP Photo/Lynne Sladky AP PHOTO/LYNNE SLADKY

Η πολιτεία της Φλόριντα έβγαλε τις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες από τα μέτρα περιορισμού και ουσιαστικά είπε στο ΝΒΑ ότι μπορεί να το φιλοξενήσει στις πόλεις και τα γήπεδά της.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αποθεώνει τον εαυτό του και αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ, οι κυβερνήτες κάθε πολιτείας ακολουθούν ο κάθε ένας τη δική του πορεία με στόχο η επόμενη μέρα να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απωλειες, ανθρώπων και χρημάτων. Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, ο επαγγελματικός αθλητισμός εξαιρέθηκε από τα μέτρα περιορισμού, με τους παράγοντες της πολιτείας να προσφέρουν μια διέξοδο στο ΝΒΑ.

Στις οδηγίες που μοιράστηκαν στην πολιτεία, αναφέρεται ότι όσοι εργάζονται στα σπορ (ομάδες, τηλεοπτικά δίκτυα, δημοσιογράφοι, παράγοντες) εξαιρούνται από τα μέτρα προστασίας και μπορούν να εργαστούν κανονικά, χωρίς όμως να υπάρχει κόσμος στις εξέδρες. Αυτό είναι άλλωστε προφανές, αν και οι Αμερικανοί το τονίζουν ώστε να μην υπάρξει σύγχυση και λανθασμένη πληροφόρηση/εκτίμηση. Με απλά λόγια, σπορ που μεταδίδονται σε εθνικό δίκτυο (ΝΒΑ, NFL, MLB) μπορούν να διεξαχθούν στη Φλόριντα, υπό την προϋπόθεση οι Κομισάριοι κάθε Λίγκας να τη μεταφέρουν στο Μαϊάμι, το Ορλάντο, σε κάποιο μέρος της πολιτείας που θα έχει τις απαραίτητες υποδομές.

Το WWE εκμεταλλεύθηκε αυτό το γεγονός και διοργάνωσε event το βράδυ της Δευτέρας (13/4) στο Ορλάντο και μένει να δούμε αν η Φλόριντα θα μπει στη συζήτηση πιο δυνατά την ώρα που το Λας Βέγκας συνεχίζει να μοιάζει με πιθανό προορισμό τουλάχιστον για το ΝΒΑ.

Κορονοϊός: Η απόφαση της Φλόριντα που "δείχνει" τον δρόμο στο ΝΒΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ