ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Το Κατάρ "δείχνει" τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ / ΦΙΛΙΚΟ
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ / ΦΙΛΙΚΟ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Υπό κάποιες πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Κατάρ, που ίσως δείχνουν τον δρόμο και στις υπόλοιπες λίγκες του κόσμου.

Την ώρα που τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν κατεβάσει ρολά και ενώ κάποια πατούν το restart πριν μπουν ξανά στον πάγο (όπως το πρωτάθλημα μπάσκετ της Ιαπωνίας), στο Κατάρ φαίνεται πως σιγά-σιγά η κανονικότητα επιστρέφει στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών, έστω και με σημαντικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, οι ομάδες μπορούν να γυρίσου στις προπονήσεις αρκεί να ακολουθούν μερικούς πολύ συγκεκριμένους όρους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, τα αποδυτήρια θα πρέπει να μένουν κλειδωμένα και οι ποδοσφαιριστές να αλλάζουν αυστηρά στο σπίτι τους πριν και μετά από κάθε προπόνηση. Στη διάρκεια του προγράμματος θα πρέπει να έχουν απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι αγώνες 11 εναντίον 11 και φυσικά οποιοδήποτε φιλικό προετοιμασίας. Όλα αυτά, με δεδομένο ότι κάθε προπόνηση θα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, μιας και τα κλειστά γυμναστήρια θα παραμείνουν... κλειστά, δεν θα υπάρχει δηλαδή πρόσβαση σε αυτά μέχρι νεωτέρας.

Με αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Κατάρ θα διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση, ούτως ώστε όταν ανάψει ξανά το πράσινο φως για επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς να μη χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής τους σε συνθήκες επίσημων αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ