ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Συμφώνησαν για μειώσεις στο ΝΒL

Κορονοϊός: Συμφώνησαν για μειώσεις στο ΝΒL
AP Photo/Rick Rycroft AP PHOTO/RICK RYCROFT

Το NBL, οι παίκτες και οι ομάδες συμφώνησαν στις μειώσεις που θα ισχύσουν στα συμβόλαια για την ερχόμενη σεζόν.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων είχαν προτείνει μια σειρά από μειώσεις λόγω της διακοπής εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού και όπως έγινε γνωστό οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Η Ένωση των παικτών στην Αυστραλία (ABPA) συμφώνησε οι αθλητές να μειώσουν κλιμακωτά τους μισθούς από 27,5% για όσους αμείβονται από 80.000 έως 99.000 δολάρια και μέχρι 50% για τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο πάνω από 200.000 δολάρια.

Από κει και πέρα, οι μισθοί για παίκτες που αμείβονται κάτω από 79.000 θα επανέλθουν στο ελάχιστο που είναι 58.584. Οι μισθοί των νεαρών παικτών θα παραμείνουν αμετάβλητοι. Τα ρόστερ θα μειωθούν στους 10 παίκτες με δύο μεταγραφές κι έναν rookie.

" Θέλω να ευχαριστήσω την ABPA με επικεφαλής τον Τζέικομπ Χολμς καθώς και όλους τους συλλόγους για την υποστήριξή τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας κατά τη διάρκεια προφανώς πολύ δύσκολων στιγμών για όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του NBL" σχολίασε ο κομισάριος του NBL Τζέρεμι Λέλιγκερ και πρόσθεσε:

" Ο στόχος μας στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ήταν να προστατεύσουμε τους παίκτες όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ επίσης υποστηρίζουμε τους συλλόγους μας καθώς αντιμετωπίζουν τον αντίκτυπο του COVID-19. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές αντικατοπτρίζει την τεράστια ενότητα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες μας είναι φανταστικοί πρεσβευτές για το άθλημά μας και κατανοούν επίσης τις ευθύνες τους.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε και τις ομάδες μας καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους συλλόγους και τους παίκτες στον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες περιορισμούς και την αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες, εξετάζουμε διάφορες επιλογές και αξιολογούμε σε συνεχή βάση την ικανότητά μας να ξεκινήσουμε την σεζόν εγκαίρως".

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ABPA Τζέικομπ Χολμς τόνισε: " Οι παίκτες αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την κοινότητα και υπάρχουν πολλοί άλλοι Αυστραλοί που το κάνουν πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή. Στόχος ήταν στην επίτευξη συμφωνίας που θα προστατεύει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα προς το ζην των παικτών διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος.

Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να εργαστούμε παραγωγικά σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση με το NBL και τους ιδιοκτήτες, και οι παίκτες ανυπομονούν να βγουν ξανά στο γήπεδο και προσφέρουν θέαμα στον κόσμο όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες".

AP Photo/Rick Rycroft

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ