ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι παίκτες της Ρεάλ που βρίσκονται στην έξοδο

Real Madrid's James Rodriguez, left, is substituted for Real Madrid's Gareth Bale during a Group B Champions League soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Nov. 4, 2014. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's James Rodriguez, left, is substituted for Real Madrid's Gareth Bale during a Group B Champions League soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday Nov. 4, 2014. (AP Photo/Paul White) AP

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσανατολίζεται στην απαλλαγή από τα βαριά συμβόλαια παικτών που δεν υπολογίζονται από τον Ζινεντίν Ζιντάν για να περιορίσει τις απώλειες εσόδων. Δείτε ποιοι μερένγκες βρίσκονται στην έξοδο.

Μπορεί να μην έπραξε όπως η Μπαρτελόνα, η Ατλέτικο, η Εσπανιόλ και η Αλαβές, μπορεί να μην προσέφυγε σε ERTE, μπορεί οι οικονομικοί της δείκτες να μην είναι στο κόκκινο, αλλά η Ρεάλ κάνει ήδη από τώρα σκέψεις για τη νέα σεζόν προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες εσόδων λόγω του κορονοϊού.

Οι μερένγκες επιχειρούν να ρίξουν το μισθολογικό κόστος καθώς πληρώνουν για τους 37 παίκτες της που δεσμεύονται με συμβόλαιο το ποσό των 284.000.000 ευρώ.

Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας θα προσπαθήσει μέσα από αποχωρήσεις και πωλήσεις να εξοικονομήσει 75.000.000 ευρώ από τους μισθούς του τωρινού ρόστερ και η ισπανική εφημερίδα AS ήδη συγκέντρωσε τους παίκτες που βρίσκονται στην έξοδο.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο Ουαλός κοστίζει 29.000.000 ευρώ (μαζί με την Εφορία) τη σεζόν στη Ρεάλ και δεν υπολογίζεται από τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος βελτίωσε το συμβόλαιό του όταν γύρισε από το δανεισμό στη Μπάγερν και κοστίζει 16.400.000 ευρώ (με την Εφορία) στους μερένγκες.

Η αποχώρηση των δυο τους δίνει την ευκαιρία στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας να γλιτώσει 45.400.000 ευρώ. Αποτελούν όμως δυο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την AS η Ρεάλ δεν θα στεκόταν σε μία αποχώρηση του Μπέιλ δίχως να βάλει ευρώ στα ταμεία της, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο με τον Κολομβιανό.

Ο Μαριάνο λαμβάνει 8.000.000 ευρώ μεικτά, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί μόνο 65 λεπτά από τον Ζινεντίν Ζιντάν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπραχίμ Ντίαθ ο οποίος έχει αγωνιστεί μόνο 170 λεπτά και αμείβεται με 7.000.000 (επίσης μεικτά) ευρώ ετησίως, ποσό που κοστίζει και ο Οντριοθόλα που αγωνίζεται δανεικός στην Μπάγερν.

Πιο σύνθετες είναι οι περιπτώσεις των δανεικών Ντάνι Θεμπάγιος και Βαγέχο - 6 εκατ. και 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα μεικτές ετήσιες απολαβές - αν και αμφότεροι είναι δύσκολο να επιστρέψουν στη Μαδρίτη την επόμενη σεζόν.

Ο στόχος της Ρεάλ είναι να εξοικονομήσει 75.000.000 ευρώ σε μισθολογικό επίπεδο από την παραχώρηση ποδοσφαιριστών του τρέχοντος ρόστερ. Μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί για τους μισθούς ποδοσφαιριστών που θα έρθουν, ωστόσο η πολιτική των Μαδριλένων είναι να κινηθούν σε χαμηλότερα μισθολογικά επίπεδα για τους μέλλοντες νεοαποκτηθέντες.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ