Κορονοϊός: Ο Άνταμ Σίλβερ δεν "βλέπει" απόφαση τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο

Ο Άνταμ Σίλβερ μίλησε μέσω Twitter LIVE για την κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ, το conference call με τον Ντόναλντ Τραμπ και την αβεβαιότητα αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία επιστροφής στην δράση.

Το ΝΒΑ συνεχίζει -όπως όλες οι λίγκες στις ΗΠΑ- να αναλύει τα δεδομένα που προκύπτουν από την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για το φινάλε της φετινής σεζόν. Ο Άνταμ Σίλβερ έχει επισημάνει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν βιάζεται να επαναφέρει τους παίκτες και τις ομάδες στα γήπεδα, δεδομένου ότι δεν είναι απόλυτα ασφαλείς.

Το αυτό επανέλαβε ξανά στη συνέντευξη που παραχώρησε μέσω Twitter LIVE στη σελίδα του ΝΒΑ. Ο κομισάριος της Λίγκας μίλησε επίσης για το conference call με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία κράτησε λιγότερο από μια ώρα και είχε ως επίκεντρο το πώς ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά τους πολίτες.

"Αυτό που είπα στους συνεργάτες μου την τελευταία βδομάδα είναι πως θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι τουλάχιστον μέσα στον Απρίλιο δεν θα είμαστε σε θέση να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Δεν πιστεύω πως αυτό συνεπάγεται απόλυτα ότι την 1η Μαΐου, θα είμαστε σε αυτή τη θέση. Επίσης, δεν σημαίνει ότι εσωτερικά δεν εξετάζουμε μέσα από συζητήσεις με τους παίκτες και τις ομάδες τα διαφορετικά σενάρια για την επανέναρξη της σεζόν. Ειλικρινά όμως νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε, δεδομένου τι συμβαίνει τώρα, ακόμη και για να προβλέψουμε πού θα βρισκόμαστε σε μερικές εβδομάδες.

Η ουσία είναι ότι αυτήν την στιγμή ξέρω λιγότερα απ' ότι τότε (όταν διέκοψε προσωρινά τη σεζόν μετά το θετικό δείγμα του Ρουντί Γκομπέρ) και νομίζ πως -ακούγοντας τους γιατρούς και τους ειδικούς που μας συμβουλεύουν- ο ιός πιθανότατα κινείται ταχύτερα απ' ότι νομίζαμε τότε. Οπότε ίσως φτάσει στο ανώτατο σημείο νωρίτερα. Γι αυτό είναι άγνωστο για μένα πότε θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στα γήπεδα, αν αυτό σημαίνει στο τέλος της άνοιξης ή την αρχή του καλοκαιριού" είπε αρχικά ο Άνταμ Σίλβερ και προσέθεσε:

Η προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων. Από την άλλη όμως, με βάση αυτούς τους παράγοντες, πού θα βρισκόμαστε τον Μάιο; Θα υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να γίνουν αγώνες και -πέρα από την στέψη του πρωταθλητή- ποιος θα ήταν ο συμβολισμός της επιστροφής στην δράση; Νομίζω πως αυτό προσπαθούσε να μας πει ο Ντόναλντ Τραμπ στο conference call που είχαμε το Σάββατο. Δεν ήταν μια απλή ομιλία, αλλά μια υπενθύμιση τι σημαίνει ο αθλητισμός για τις ΗΠΑ, για την κουλτούρα μας".

Παρεμπιπτόντως, το ΝΒΑ βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με την Ένωση Παικτών για το ενδεχόμενο παροχής τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, που θα δίνουν ακριβές αποτέλεσμα εντός δεκαπέντε λεπτών. Όπως αναφέρει το ESPN για το θέμα, μία τέτοια λύση -η οποία συζητείται έντονα τελευταία- θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προόδου προκειμένου να επιστρέψουν οι παίκτες στα γήπεδα και να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα.

AP Photo/Gerry Broome, File

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS