ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Serie A θέλει δράση στις 2 Μαΐου

Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Οι ιταλικές ομάδες προτείνουν να ξεκινήσει η Serie A στις 2 Μαΐου και να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου σε περίπτωση που ομαλοποιηθεί και δεν επιδεινωθεί περισσότερο η κατάσταση με τον κορονοϊό.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό με 1.441 νεκρους και 21.157 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Η δράση στο ποδόσφαιρο ανεστάλη και ο αθλητισμός εν γένει έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα όπως και στις περισσότερες χώρες στον κόσμο.

Η Serie A είναι υποχρεωμένη ωστόσο μέσα στις δυσμενείς αυτές συνθήκες να χαράξει την επόμενη ημέρα της επιστροφής στη δράση, όταν αυτή σηματοδοτηθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Repubblica οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος σε κοινή γραμμή θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν και απορρίπτουν πρακτικά την ιδέα των playoffs και playouts.

Το σχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση είναι να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα το Σάββατο 2 Μαΐου, με προϋπόθεση την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση γι' αναστολή της δράσης έχει ισχύ μέχρι και την 3η Απριλίου, αλλά είναι πρακτικά απίθανο στις 4 του επόμενου μήνα να επιστρέψουν οι ομάδες.

Στόχος είναι σύμφωνα με το καλεντάρι να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 28 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πλάνο θα υπάρχουν εννιά κανονικές αγωνιστικές (Σαββατοκύριακο) και τρεις εμβόλιμες για να ολοκληρωθούν οι δώδεκα εναπομείνασες.

Προϋπόθεση είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ιταλία με τον κορονοϊό και να μην υπάρξει επιδείνωση με αύξηση κρουσμάτων και νεκρών. Θυμηθείτε τη βαθμολογία στη Serie A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ