Κορονοϊός: Η ELPA ζητά από τη EuroLeague ζητά νέα πιο δραστικά μέτρα

Ανακοίνωση με την οποία ζητά νέα και πιο ακραία μέτρα από τη EuroLeague εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (11/3) η ELPA, ο σύνδεσμος παικτών της διοργάνωσης.

Η μεταφορά του αγώνα Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός στο Βερολίνο ήταν μια μικρή νίκη για την ELPA, τον σύνδεσμο των παικτών της διοργάνωσης, που το απόγευμα της Τετάρτης (11/3) εξήγησε με σχετική ανακοίνωση πως θα πρέπει να παρθούν κι άλλα μέτρα, ακόμη πιο ακραία, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους από τον κορονοϊό που πλήττει την Ευρώπη.

Αναλυτικά το κείμενο της ELPA:

"Τις τελευταίες μέρες η ELPA βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους των παικτών και τη διοίκηση της EuroLeague σχετικά με τον κορονοϊό και το ζήτημα της διεξαγωγής των αγώνων στην ιταλία. Ένα επίσημο έγγραφο εστάλη την Τρίτη στη EuroLeague και σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή, με στόχο να παρθεί η απόφαση του επαναπρογραμματισμού όλων των αγώνων σε αυτή την περιοχή μεγάλου ρίσκου.

Οι παίκτες εκτιμούν τις προσπάθειες της EuroLeague να διατηρήσει την κανονικότητα της διοργάνωσης και να περιορίσει τους αθλητές σε αγώνες χωρίς οπαδούς. Παρόλα αυτά, για να προστατεύσει ακόμη περισσότερο τους παίκτες και τους εργαζόμενούς της, η ELPA ενθάρρυνε τη EuroLeague και τους συλλόγους να βρουν μια λύση για να επαναπρογραμματιστούν οι αγώνες σε μέρη μεγάλου ρίσκου όπως η Βόρεια Ιταλία.

Το βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ήταν η αναβολή του αγώνα Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός και η μεταφορά του, όμως θα πρέπει να παρθούν και άλλα μέτρα, ακόμη πιο ακραία. Καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι μέρες και οι εβδομάδες είναι γεμάτες από γεγονότα που αναπτύσσονται και θέλουμε να υπενθυμίσουμε στη EuroLeague και τις ομάδες της ότι όταν παίρνεις δύσκολες αποφάσεις, πρέπει πρώτα απ' όλα να σκέφτεσαι την υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.