ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Επιστροφή στις προπονήσεις από 18 Μαΐου στην Ιταλία

Juventus' Cristiano Ronaldo, foreground, and teammates during a training session in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. Juventus will play Lyon in a Champions League, round of 16th, first leg match, in France Wednesday. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo, foreground, and teammates during a training session in Turin, Italy, Tuesday, Feb. 25, 2020. Juventus will play Lyon in a Champions League, round of 16th, first leg match, in France Wednesday. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) AP

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι ομαδικές προπονήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων κηρύσσοντας τη δεύτερη φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο Τζουζέπε Κόντε απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον ιταλικό λαό το βράδυ της Κυριακής (26/4) και ανακοίνωσε ότι η χώρα του μπαίνει στη δεύτερη φάση επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκίνησε το διάγγελμα του με τη φράση "πρέπει να ξεκινήσουμε να μάθουμε να ζούμε με τον ιό" και ξεκαθάρισε ότι 4 Μαΐου θα επιστρέψουν οι ατομικές, ενώ από τις 18 Μαΐου θα επιτρέπονται οι ομαδικές των ποδοσφαιρικών συλλόγων στη χώρα τηρώντας τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

"Από τις 4 Μαΐου οι επαγγελματίες αθλητές ατομικών θα μπορούν να προπονούνται με σεβασμό στους κανόνες τήρησης αποστάσεων και κεκλεισμένων των θυρών", υποστήριξε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Τζουζέπε Κόντε και στη συνέχεια οριοθέτησε την 18η Μαΐου για την επιστροφή στις προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων, μεταξύ αυτών και τους ποδοσφαίρου.

"Στις 18 Μαΐου έχουμε το πρόγραμμα του ανοίγματος σε ομαδικές προπονήσεις. Μετά από την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις θα εξετάσουμε εάν υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρεψουν να ολοκληρωθεί η σεζόν", υποστήριξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ