ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος στο SPORT24: "Να γίνουμε ένα για να λύσουμε τα προβλήματα της κωπηλασίας"

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος στο SPORT24: "Να γίνουμε ένα για να λύσουμε τα προβλήματα της κωπηλασίας"

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αθλητών κωπηλασίας, Βασίλης Αγγελόπουλος, μίλησε στο SPORT24 για τους λόγους της ίδρυσής του, τα προβλήματα που υπάρχουν και τους στόχους του.

Εδώ και λίγες ημέρες οι αθλητές και οι αθλήτριες της κωπηλασίας στη χώρα μας έχουν αποκτήσει τη δική τους φωνή αφού συστάθηκε ο ΣΑΚΕ.

Πρόεδρός του είναι ο Βασίλης Αγγελόπουλος. Γεννημένος μέσα σε μία οικογένεια που αν μη τι άλλο ξέρει να τραβά κουπί αφού τόσο ο αδερφός του Διονύσης, όσο και η αδερφή του Αθηνά - Μαρία έχουν σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα όπως και ο ίδιος.

Πλέον, ο Βασίλης Αγγελόπουλος μαζί με άλλους αθλητές της κωπηλασίας αποφάσισαν να βγουν μπροστά με τη σύσταση του Συλλόγου Αθλητών Κωπηλασίας Ελλάδος και μιλώντας στο SPORT24 εξήγησε τους λόγους, τα προβλήματα που υπάρχουν και τους στόχους του.

Παράλληλα, έκανε κάλεσμα ενότητας ώστε να μπορέσει η κωπηλασία να κάνει βήματα μπροστά και να προσελκύσει περισσότερα παιδιά.

Η συζήτησή μας δε θα μπορούσε να μην ξεκινήσει από τους λόγους που οδήγησαν τους αθλητές σε αυτή την απόφαση: "Ο Σύλλογος αυτός φτιάχτηκε για να υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών μέσα στην Ομοσπονδία. Να βοηθήσουμε όλους τους αθλητές και κυρίως στο άθλημά μας, ώστε να υπάρχει αξιοκρατία. Θέλουμε να έχουμε καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία για να μπορέσουμε να λύσουμε σημαντικά προβλήματα του χώρου. Στόχος μας είναι να έρχονται νέα παιδιά στην κωπηλασία και να γνωρίζουν το άθλημα.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε το παράδειγμα του Στέφανου Ντούσκου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην αποτελεί την εξαίρεση, αλλά να μπορούν και άλλοι αθλητές να φτάσουν σε τέτοιες διακρίσεις. Να βοηθήσουμε δηλαδή ώστε να φτιαχτούν οι συνθήκες για να υπάρχει μία συνέχεια"

Ποια είναι όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της κωπηλασίας στην Ελλάδα; "Προβλήματα υπάρχουν όπως και σε όλα τα αθλήματα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των αθλητών. Πρέπει να γίνουμε όλοι μια φωνή και να μη χωριζόμαστε σε στρατόπεδα. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος στην κωπηλασία. Εμείς δεν δημιουργήσαμε το σύλλογο για να εναντιωθούμε σε κάποιον αθλητή ή στην Ομοσπονδία. Θέλουμε όλοι να γίνουμε ένα για να καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κωπηλασία

Για να μπορέσει ένας αθλητής να φτάσει σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται ατελείωτες ώρες. Έτσι, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μπορέσει ένας αθλητής να συνδυάσει την εκπαίδευσή του με τον πρωταθλητισμό.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα θέματα όπως είναι η διατροφή στον υψηλό αθλητισμό και η επαγγελματική αποκατάσταση" τόνισε αρχικά ο Βασίλης Αγγελόπουλος πριν τον διακόψουμε για να αναφερθούμε στο συχνό φαινόμενο της ελληνικής κωπηλασίας.

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος στο SPORT24: "Να γίνουμε ένα για να λύσουμε τα προβλήματα της κωπηλασίας"

Ποιο είναι αυτό; Η χώρα μας να διαπρέπει στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και πολλοί αθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις να σταματούν στα 24-25 αφού δεν μπορούν να βιοποριστούν.

"Όπως είχε αναφέρει και ο Στέφανος Ντούσκος στη συνέντευξη που σας είχε δώσει ήταν οριακά να σταματήσει την κωπηλασία για να ασχοληθεί με τη σχολή του.

Ο Στέφανος δούλεψε, ρίσκαρε (κάτι που στο άθλημα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό) και πέτυχε. Πολλοί αθλητές δεν έχουν αυτή την κατάληξη διότι δεν έχουν να βιοποριστούν, δεν βλέπουν διέξοδο ή πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και σταματάνε.

Για παράδειγμα εάν ένας αθλητής ή αθλήτρια φτάσει στα 28 και δεν έχει τελειώσει τη σχολή του ή δεν έχει μια δουλειά πως θα συνεχίσει; Μπορώ να σας αναφέρω πολλά παραδείγματα αθλητών.

Πιστεύω ότι πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε την κωπηλασία σε συνεργασία με την πολιτεία να βρούμε έναν τρόπο να βρεθεί μία λύση ώστε να μπορούν να συνδυαστούν η εκπαίδευση με τον πρωταθλητισμό" ανέφερε ο Βασίλης Αγγελόπουλος.

Υπάρχει, όμως, μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από την πλευρά της Ομοσπονδίας σε αυτό το νέο εγχείρημα; "Από την πλευρά της Ομοσπονδίας μέχρι στιγμής είναι σωστοί. Έχουμε στείλει αίτημα για την ενσωμάτωσή μας και περιμένουμε την απάντησή τους. Είμαστε σε επαφή μαζί τους για να συνεργαστούμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία αγαστή συνεργασία. Θεωρώ ότι όλοι θέλουμε το καλό της κωπηλασίας"

Στο τέλος της συζήτησής μας αναφερθήκαμε και στο πονεμένο θέμα του ελληνικού αθλητισμού που δεν είναι άλλο από τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

"Κοιτάξτε οι εγκαταστάσεις του Σχοινιά, στις οποίες προπονείται η Εθνική ομάδα, είναι από το 2004. Σίγουρα έχουν αρκετά θέματα, αλλά σε αυτό το κομμάτι η Ομοσπονδία με τα έσοδα που έχει κάνει ό,τι μπορεί. Εάν έπαιρνε περισσότερα χρήματα από το κράτος θα μπορούσε να κάνει περισσότερα.

Γενικότερα παλεύουμε με τα λίγα και κάνουμε πολλά. Αυτό που κάνουμε εμείς στην Ελλάδα είναι άθλος. Αν σκεφτείτε ότι η Αγγλία με τετραπλάσιο χρηματικό προϋπολογισμό δεν πήρε ένα χρυσό και πήραμε εμείς, καταλαβαίνετε τι εννοώ" επεσήμανε.

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για το ενδεχόμενο βελτιωθούν κάποιες από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα μιας και αρκετοί από τους πρωταθλητές μας είναι από εκεί με τον Βασίλη Αγγελόπουλο να τονίζει: "Αυτό θα ήταν μια καλή λύση. Υπάρχουν αθλητές που είναι από την Καστοριά, τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές. Στα Ιωάννινα έχει γίνει καλή δουλειά. Όλα όμως χρειάζονται φροντίδα και υποστήριξη από το κράτος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ