ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το "κατηγορώ" του Τσαπατάκη: "Άλλη μία φορά που στερούν το δικαίωμα ζωής σε άτομα με διαφορετικό τρόπο κίνησης"

Το "κατηγορώ" του Τσαπατάκη: "Άλλη μία φορά που στερούν το δικαίωμα ζωής σε άτομα με διαφορετικό τρόπο κίνησης"

Με μία ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram ο Αντώνης Τσαπατάκης μοιράστηκε μία προσωπική εμπειρία του επαναλαμβάνοντας την επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σεβασμός προς τα άτομα με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης μοιράστηκε μία προσωπική εμπειρία στον λογαριασμό του στο Instagram επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ζωής και τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σεβασμός προς τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, ο Τσαπατάκης προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό του, έχοντας σταθμεύσει σε ειδική θέση για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό μιας και κάποιος είχε διπλοπαρκάρει, εμποδίζοντας την πρόσβασή του στο αυτοκίνητο και δυσκολεύοντας κατά πολύ την προσπάθειά του να αποχωρήσει από τον χώρο στάθμευσης.

Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Τόκιο, τόνισε την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός στα άτομα που κινούνται με διαφορετικό τρόπο και να μην καθορίζουμε με κινήσεις που διευκολύνουν τον καθένα μας τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσουν ή θα μετακινηθούν.

Θυμίζουμε ότι ο Τσαπατάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση στα στα 100μ. πρόσθιο SB4 των Παραολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ.

"Άλλη μια φορά που διαπίστωσα ότι κάποιοι στερούν αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής ( όπως αναφέρομαι αντί για τον όρο ανάπηροι ή ΑΜΕΑ) και αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν.

Άλλη μια φορά που διαπίστωσα, από προσωπική εμπειρία, ότι πρέπει να συνεχίσω να δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές μήπως και αλλάξει η "α-παιδεία" όλων εκείνων…

Καμιά φορά όμως, δεν θα με σταματήσει από το να πιστεύω ότι θα αλλάξουμε!

Για την ιστορία, είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου σε θέση στάθμευσης για ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου διπλο-πάρκαρε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να ανοίξω όσο χρειάζεται την πόρτα για να μπω και να βάλω το καρότσι μέσα. Τα κατάφερα όμως, όπως κάθε φορά!

Τι θα συμβεί όμως όταν τα χέρια μου θα πάψουν να είναι δυνατά;…", έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ