ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο υγρού στίβου: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου έπειτα απ' την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα σόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ελεύθερο πρόγραμμα σόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου © 2024 LEE JIN-MAN / AP IMAGES

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατάφεραν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την 6η θέση που κατέλαβαν στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Με 236,7834 βαθμούς η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατέλαβαν την 6η θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του ντουέτου, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα και παράλληλα άνοιξαν την πόρτα που οδηγεί στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο πρωταθλήτριες χόρεψαν ένα θέμα που είχε τίτλο "Illusions". Σε χορογραφία της Όλγα Πίλιπτσουκ, Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου που είναι μαζί από το 2022 έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας στο 43.800. Βαθμολογήθηκαν με 87.4500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και με 149.3334 στην εκτέλεση.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισαν οι δίδυμες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ από την Κίνα που μετά το τεχνικό, πήραν την 1η θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα. Οι επίσης δίδυμες αδελφές από την Ολλανδία, Μπρέγκε και Νούρτιε ντε Μπράουβερ, έγραψαν ιστορία με τη 2η θέση που κατέλαβαν (με διαφορά μόλις 0,275β. από τις νικήτριες), καθώς χάρισαν στην χώρα τους το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Στη 3η θέση βρέθηκαν οι Κέιτ Σόρτμαν και Ιζαμπελ Θορπ από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν κατακτήσει το ασημένιο στο τεχνικό πρόγραμμα.

Μαζί με την Ελλάδα εισιτήριο εξασφάλισε η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ.

Η τυπική ανακοίνωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη γαλλική πρωτεύουσα το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει αύριο μετά την ολοκλήρωση και του τελικού του ελεύθερου ομαδικού.

Η αποστολή της καλλιτεχνικής κολύμβησης επιστρέφει στην Αθήνα την Κυριακή στις 11:50 με πτήση QR203 της Qatar Airways.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ