ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο SPORT24: "Είναι μια δικαίωση το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο, πέρυσι θα ήταν θαύμα αν το πετύχαινα"

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη
Η Ευαγγελία Πλατανιώτη 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μίλησε στο SPORT24 λίγη ώρα μετά την κατάκτηση και του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και αναφέρθηκε στη διάκριση της, τον "Ζορμπά" και το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πέτυχε διπλό θρίαμβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα με ένα χρυσό και ένα αργυρό στο σόλο και μίλησε στο SPORT24 για τη διάκρισή της και το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Όταν είδα το πρόγραμμα της Καναδέζας και πόσο ψηλά ανέβασε τη δυσκολία της σκέφτηκα ότι θα είναι σίγουρα πρώτη. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό με τέτοια διαφορά στο βαθμό δυσκολίας. Μετά ήταν η σειρά μου, επίσης με ανεβασμένη τη δυσκολία, αν και θα μπορούσα να τη ανεβάσω λίγο ακόμα. Έμαθα ότι γίνεται μια σύσκεψη, ενδεχομένως επειδή η Ζακλίν Σιμονό ναι μεν είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά η εκτέλεσή της δεν ήταν χωρίς λάθη.

Πιστεύω ότι αξίζαμε το χρυσό και την πρώτη θέση και στο ελεύθερο πρόγραμμα, αλλά θα πω δεν πειράζει. Είναι μια δικαίωση το ένα χρυσό και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησα, κυρίως επειδή ήξερα ότι μπορώ να είμαι κάποια στιγμή στην πρώτη θέση και ήρθε η ώρα που τα κατάφερα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και συνέχισε λέγοντας: "Πέρυσι, θα ήταν θαύμα αν πετύχαινα κάτι τέτοιο διότι η προετοιμασία μου ήταν ελλιπής, αλλά σκέφτηκα αμέσως ότι υπάρχει η Ντόχα μπροστά μου, και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να τα καταφέρω σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αρχίσαμε την προετοιμασία μας τον Σεπτέμβριο στην Ισπανία και τότε δεν είχα σχεδιάσει ακόμα το πρόγραμμά μου, ψάχναμε ακόμα της μουσικές για τα προγράμματά μου.

Τότε, ένας συμπατριώτης και φίλος της Ισπανίδας προπονητρίας, Άνα Ταρές, που είναι πολύ φιλέλληνας και έχει σπίτι στην Ελλάδα μού είπε "Γιατί δεν επιλέγεις τον "Ζορμπά" για το ελεύθερό σου;". Υπερθεμάτισε μάλιστα, λέγοντας ότι έχει έντονο ελληνικό στοιχείο και θα ευχαριστήσει όσους θα με βλέπουν στην πατρίδα μας.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά προβληματίστηκα αν είναι κατάλληλος ο "Ζορμπάς" για το σόλο, επειδή συνήθως το βλέπουμε στα ομαδικά προγράμματα και κοιτάχτηκα με την Άνα Ταρές. Το ξανασκέφτηκα, είπα "γιατί όχι;" και εντέλει το επέλεξα. Σου προκαλεί δέος η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Νιώθω μοναδικά όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου με μια τόσο σημαντική μουσική σύνθεση. Είναι τόσο εμβληματική, θες να την τιμήσεις με έναν ωραίο αγώνα και σε παρασύρει για να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, να το χορέψεις και να το ευχαριστηθείς!"

Αυτά τα δύο μετάλλια έχουν πάνω τους τη σημαία μας

Η Ευαγγελία φούλαρε με ελληνικό στοιχείο το ελεύθερο πρόγραμμά της, ίσως με την ενδόμυχη σκέψη ότι αυτή μπορεί να ήταν η αυλαία της στο σόλο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Στόλισε τα μαλλιά της με ένα μαίανδρο και .φόρεσε ένα γαλανόλευκο μαγιό στα χρώματα της ελληνικής σημαίας,

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επεσήμανε ότι ως σολίστ -προς το παρόν- δεν επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να ήταν αυτή η τελευταία της παρουσία στο αγώνισμα, παρά αφοσιώνεται στο ντουέτο που διεκδικεί την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τόνισε:

"Νιώθω διπλά υπερήφανη όταν αγωνίζομαι φορώντας γαλανόλευκα. Αυτά τα δύο μετάλλια έχουν πάνω τους την σημαία μας, τα αφιερώνω στην Ελλάδα και στην οικογένειά μου και σε όσους ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ".

Τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης έχουν ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά τους, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα την διεκδικήσουν την Πέμπτη (7/2) η Ευαγγελία Πλατανιώτη με τη Σοφία Μαλκογεώργου.

"Είναι όλα τόσο ρευστά στη διοργάνωση που δεν θέλω να πω πολλά για το ντουέτο και την πρόκριση που διεκδικούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φάνηκε και στη διοργάνωση πόσο ότι τα πάντα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη και μπορεί να έρθει ανάποδα η κατάταξη από μια λεπτομέρεια. Με τη Σοφία έχουμε δουλέψει πολύ γι' αυτό το στόχο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ