ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Σπουδαία Πλατανιώτη, κατέκτησε το ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα και έγραψε ιστορία

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Σπουδαία Πλατανιώτη, κατέκτησε το ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα και έγραψε ιστορία
AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου καθώς μετά από το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, κατέκτησε το ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο.

Οι επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου συνεχίζονται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη! Η 29χρονη κολυμβήτρια έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα με την παρουσία της στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και λίγες ημέρες αργότερα εκπροσώπησε εκ νέου επάξια τα ελληνικά χρώματα.

Αυτό έγινε στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να εκτελεί με έναν υπέροχο τρόπο το πρόγραμμά της (είχε έντονο το ελληνικό χρώμα, καθώς εκτελέστηκε με τη μουσική του Ζορμπά και το συρτάκι του Μίκη Θεοδωράκη) και να συγκεντρώνει 253.2833 βαθμούς που την έφεραν στη δεύτερη θέση, πίσω από την Καναδή Ζακλίν Σιμονό (264.8207 βαθμοί) που αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, με την Βασιλική Αλεξανδρή που εκπροσώπησε την Αυστρία να μην τα καταφέρνει (ήταν δυνατή υποψήφια για ένα από τα τρία μετάλλια) και να καταλαμβάνει την 6η θέση, όπως και στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο.

Οι πρώτες έξι θέσεις της κατάταξης

  • 1. Ζακλίν Σιμονό (Καναδάς) - 264.8207
  • 2. Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ελλάδα) - 253.2833
  • 3. Βασιλίνα Χαντόσκα (Λευκορωσία) - 245.1042
  • 4. Χουιγιάν Χου (Κίνα) - 244.2251
  • 5. Κλάρα Μπέγερ (Γερμανία) - 230.8894
  • 6. Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) - 222.8938
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ