ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο: Άλλος ένας τζουντόκα αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Μπουτμπούλ

Ο Ισραηλινός τζουντούκα Μπουτμπούλ στον πρώτο αγώνα του στους Ολυμπιακούς
Ο Ισραηλινός τζουντούκα Μπουτμπούλ στον πρώτο αγώνα του στους Ολυμπιακούς AP PHOTO/VINCENT THIAN

Είχε συνέχεια η κίνηση του Αλγερινού τζουντούκα που αυτοαποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια και ο Σουδανός, που θα τον αντικαθιστούσε, επέλεξε να πράξει το ίδιο.

Ο Αλγερινός Φετί Νουρίν έκανε την αρχή, ο Σουδανός Μοχαμέντ Αμπνταλρασούλ πήρε τη σκυτάλη και απέσυρε επίσης τη συμμετοχή του από το αγώνα με τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ στην κατηγορία των 73 κιλών του ολυμπιακού τουρνουά του τζούντο.

Ο Νουρίν είχε επιλέξει να ξοδέψει την ευκαιρία της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη τού αφαιρέθηκε η διαπίστευση και αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό.

Αντιθέτως για τον Αμπνταλρασούλ δεν δόθηκαν διευκρινήσεις ή έγινε κάποιο άλλο σχόλιο. Αν δηλαδή επρόκειτο για πρωτοβουλία που είχε το ίδιο ακριβώς υπόβαθρο ή μεσολάβησε οτιδήποτε άλλο που τον ανάγκασε να μην κατέβει στην αναμέτρηση με τον Μπουτμπούλ.

Ο Σουδανός βρίσκεται στο νο469 της παγκόσμιας κατάταξης και τύχη δεν θα είχε απέναντι στον έβδομο καλύτερο τζουντόκα της κατηγορίας. Όπως και να 'χει όμως έχουν ενδιαφέρον οι λεπτομέρειες της απόσυρσής του από το τουρνουά στο Τόκιο.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ