ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τζούντο: Αλγερινός τζουντόκα αποβλήθηκε από την Παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν ήθελε να αγωνιστεί με Ισραηλινό

Στιγμιότυπο από αγώνα τζούντο
Στιγμιότυπο από αγώνα τζούντο 2021 VINCENT THIAN / AP PHOTO

Ο Φετί Νουρίν αποβλήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μετά την απόφασή του να μην αγωνιστεί κόντρα σε Ισραηλινό αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η διεθνής ομοσπονδία Τζούντο ανακοίνωσε την τιμωρία, προσωρινή αποβολή, του Αλγερινού, Φετί Νουρίν, ο οποίος προτίμησε να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά ν' αντιμετωπίσει έναν Ισραηλινό αθλητή.

Ο 30χρονος Νουρίν, επρόκειτο ν' αντιμετωπίσει τον Σουδανό, Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ την Δευτέρα (26/7) και στη συνέχεια, θ' ακολουθούσε ο αγώνας με τον Ισραηλινό, Τοχάρ Μουτμπούλ. Αρνήθηκε να παίξει και η διεθνής ομοσπονδία τον απέβαλε, μαζί και τον προπονητή του, Αμάρ Μπενίκχλεφ, τονίζοντας πως «η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες».

Η ομοσπονδία τζούντο της Αλγερίας απέσυρε τις διαπιστεύσεις των δύο ανδρών και θα επιστρέψουν άμεσα στη χώρα τους.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ