ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Μετά την κόντρα Κακλαμανάκη - ΕΙΟ έντεκα Ολυμπιονίκες ζητούν αλλαγή στην Ομοσπονδία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 / ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ - ΜΙΣΤΡΑΛ / ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 / ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ - ΜΙΣΤΡΑΛ / ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ICON PHOTOPRESS

Έντεκα Ολυμπιονίκες, μετά από την κόντρα του Νίκου Κακλαμανάκη με την ΕΙΟ, με ανακοίνωσή τους απηύθυναν κάλεσμα στους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η υπόθεση του Νίκου Κακλαμανάκη και η κόντρα του με την ΕΙΟ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πολλούς αθλητές της ιστιοπλοΐας στη χώρα μας. Συνολικά έντεκα Ολυμπιονίκες, ανάμεσα στους οποίους και ο "γιος του ανέμου", απηύθυναν κάλεσμα στους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Μάλίστα, έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση των σωματείων για να προσφέρουν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: "Το τελευταίο διάστημα, στους ιστιοπλοϊκούς και αθλητικούς κύκλους τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι ο «διασυρμός» του θρύλου του Ελληνικού αθλητισμού, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Νικόλα Κακλαμανάκη στα πολιτικά δικαστήρια.

Η διοίκηση της εθνικής αρχής του αθλήματός μας, καταθέτοντας αγωγή εναντίον του «Γιού του Ανέμου», του αθλητή που έχει βάλει το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε κάθε ελληνικό σπίτι, όχι μόνο αδικεί τις προθέσεις του αλλά εν μέρει αποκαθηλώνει ένα πρότυπο χιλιάδων αθλητών και νέων ανθρώπων. Επιπλέον, με τις διαστάσεις που έχει πάρει πλέον η υπόθεση, δυσφημίζεται το άθλημα της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική κοινωνία αλλά και η χώρα μας διεθνώς.

Ως άνθρωποι του αθλητισμού, τα ιδεώδη μας είναι το ευ αγωνίζεσθε, η ανάπτυξη, η εξέλιξη. Κάθε μέρα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη. Μετά από πολλά χρόνια στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αμέτρητους αγώνες, ανώτατες σπουδές, άπειρες ώρες προπονήσεων και παραστάσεις από όλον τον κόσμο και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματός μας, έχουμε διαμορφώσει μια εικόνα της ιδανικής διαχείρισης του αθλήματός μας.

Θεωρούμε πως η εθνική μας αρχή, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, πάνω και πρώτα απ’όλα, πρέπει να εξασφαλίζει το ιδανικό περιβάλλον για την ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα. Αναλαμβάνοντας συντονιστικό ρόλο, να ενώνει όλους όσους ασχολούνται με το άθλημά μας σε μία μεγάλη οικογένεια. Να καθορίζει το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του αθλήματος και να ελέγχει την τήρηση των κανόνων, επιτρέποντας συγχρόνως τόσο στις περιφέρειες όσο και στους φορείς του αθλήματος, να λειτουργούν με τον τρόπο που θεωρούν καλύτερο για τις ιδιαιτερότητες της δραστηριότητάς τους, προσφέροντας τους στήριξη όπου και όπως την χρειάζονται.

Συντονίζοντας τους φορείς που έχουν κοινούς στόχους όπως ο σύλλογος προπονητών, οι τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ιστιοπλοΐα, οι εθνικές κλάσεις κλπ, να εξασφαλίζει ότι οι δυνάμεις εργάζονται συμπληρωματικά και όχι ανεξάρτητα ή και ανταγωνιστικά.

Τα παραπάνω ακούγονται αυτονόητα, δυστυχώς όμως δεν είναι. Εδώ και τρείς δεκαετίες η ΕΙΟ διοικείται από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα, τα οποία εναλλάσσονται στις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της. Όλα αυτά τα χρόνια οι πράξεις και οι πρακτικές των διοικούντων την ΕΙΟ, με μερικές εξαιρέσεις, δε συνάδουν με τον ρόλο που τα πρόσωπα αυτά καλούνται να επιτελέσουν. Οι αποφάσεις της διοίκησης της ΕΙΟ σε πολλές περιπτώσεις δε λαμβάνονται με κριτήριο την αρχή ίσης μεταχείρισης ούτε με αντικειμενικότητα και αξιοκρατία.

Ενδεχομένως ακόμα πιο σημαντικά, η απουσία οράματος και προγραμματισμού και η συνεχής δυσφήμηση στα διεθνή όργανα, επηρεάζουν αρνητικά το αθλητικό μέλλον των ιστιοπλόων μας και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Το τελευταίο περιστατικό της δικαστικής προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον Ολυμπιονίκη αθλητή και τώρα προπονητή, επειδή άσκησε δημόσια κριτική στη διοίκηση, σε συνδυασμό με τον τρόπο αντιμετώπισης νεαρής αθλήτριας, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι εποχές αλλάζουν, η επιστήμη της διοίκησης του αθλητισμού προοδεύει, οι απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα αυξάνονται. Η ΕΙΟ αξίζει μία διοίκηση η οποία θα διαθέτει την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά και τις φρέσκες ιδέες για να διοικήσει, υιοθετώντας τις Ολυμπιακές αρχές της χρηστής διαχείρισης του αθλητισμού.

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες θα θέλαμε να αφυπνίσουμε τους φίλους του αθλήματος της ιστιοπλοΐας σε όλη την Ελλάδα και να τους επισημάνουμε ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη ανανέωσης της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας έχουμε όρεξη για δουλειά και είμαστε στην διάθεση των σωματείων-μελών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Καλούμε όλους τους φίλους της ιστιοπλοΐας να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας ώστε με νέες ιδέες, όραμα για το μέλλον, διαφάνεια, αξιοκρατία, στόχους, όνειρα και πάνω από όλα με αγάπη για το άθλημά μας, να οδηγήσουμε την ιστιοπλοΐα ακόμα πιο ψηλά. Γιατί μπορούμε καλύτερα!

Δηλώστε την υποστήριξή σας εδώ

Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης

Νικόλαος Κακλαμανάκης Ολυμπιονίκης

Βύρωνας Κοκκαλάνης Ολυμπιονίκης

Ανδρέας Κοσματόπουλος Ολυμπιονίκης

Βιργινία Κραβαριώτη Ολυμπιονίκης

Παναγιώτης Μάντης Ολυμπιονίκης

Σοφία Μπεκατώρου Ολυμπιονίκης

Αιμιλία Τσουλφά Ολυμπιονίκης

Ηλίας Χατζηπαυλής Ολυμπιονίκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ