ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"
INTIME SPORTS

Ο εορτάζων Δημήτρης Πρίφτης απολαμβάνει την δεύτερη χρονιά του ως πρώτος προπονητής του Άρη και μίλησε στο Sport24.gr για την επόμενη μέρα της νίκης στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Nick Galis Hall και αποκάλυψε την επιθυμία του.

Ο Άρης πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τον Δημήτρη Πρίφτη να θεωρεί σημαντική την διαφορά των 12 πόντων και μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο 47χρονος κόουτς, θα σβήσει τα κεράκια του αύριο ενώ έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή και το Sport24.gr του ευχήθηκε δις χρόνια πολλά, απολαμβάνει την δεύτερη χρονιά του ως πρώτος προπονητής στην άκρη του πάγκου της και δείχνει έτοιμος να κερδίσει ένα ακόμη προσωπικό του στοίχημα. Να πετύχει και στην φετινή του χρονιά στην πρώτη του ουσιαστικά της εποχής του Νίκου Λάσκαρη που ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης.

Ο Πρίφτης στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του που παραχώρησε στο Sport24.gr μίλησε τόσο για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, τον Οκάρο Ουάιτ , τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και αν είχε θέση στο φετινό ρόστερ της ομάδας του, για την πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου και της εξόδου στην Euroleague, τον Νίκο Λάσκαρη και τον Νίκο Γκάλη όπως και το δικό του μέλλον.

"Σημαντική η διαφορά των 12 πόντων με τον ΠΑΟΚ"

Καταρχήν στάθηκε στην επόμενη μέρα της νίκης στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στην κατάμεστηNickGalisHallέστειλε το δικό του μήνυμα. “Περιμέναμε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μας ένα κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και στον κόσμο μας για την παρουσία του που μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Το γεγονός ότι παίζαμε στην έδρα μας μας έδωσε την ώθηση που θέλαμε και ήταν πολύ σημαντική για την απόδοσή μας. Ο ΠΑΟΚ παρά το ξεκίνημα που είχε στο πρωτάθλημα με τις δύο ήττες είναι μία έμπειρη ομάδα με ικανούς παίκτες που γνωρίζουν να διαβάζουvτο παιχνίδι του αντιπάλου τους και τις επίμαχες φάσεις του. Γενικά πρόκειται για ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο. Εμείς περιμέναμε ένα κλειστό παιχνίδι που ξεκαθάρισε στα τρία τελευταία λεπτά του και σε σχέση με την εξέλιξή του η τελική διαφορά των 12 πόντων είναι αρκετά καλή για μας”.

Για το αν θεωρεί ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίποντο του ΜακΝίλ που στο 38΄ έκανε το 78-72 και στην αντίδραση που είχανε οι παίκτες του μετά το 0-8 του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου που του επέτρεψε να προηγηθεί με 63-64 ήταν ξεκάθαρος. “Δεν απομονώνω ποτέ ένα παιχνίδι σε μία συγκεκριμένη φάση. Λειτουργήσαμε καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο και ομαδικά και είχαμε το μακρινό σουτ. Είχαμε πολύ καλό ριμπάουντ και διατηρήσαμε την ενέργειά μας σε υψηλό επίπεδο έως το τέλος. Σίγουρα το τρίποντο αυτό έπαιξε τον ρόλο του όπως και ότι αντιδράσαμε σωστά όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και πήγε να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι με λογικές αποφάσεις στην επίθεσή μας”.

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"
Κόσμος Άρης 580 INTIME SPORTS

"Μοναδικός ο κόσμος του Άρη"

Για την παρουσία του κόσμου στην οποία στάθηκε με τους φιλάθλους του Άρη να πραγματοποιούν δεύτερο συνεχόμενοsoldoutστα παιχνίδια πρωταθλήματος μετά από αυτό της πρεμιέρας τηςBasketLeagueΣΚΡΑΤΣ με τον Παναθηναϊκό τον εξήρε λέγοντας: “Ο κόσμος του Άρη είναι μοναδικός και έχει ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα του. Η παρουσία του στην κερκίδα δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα στην διάρκεια των παιχνιδιών μας αλλά μας γεμίζει και με πολλές ευθύνες. Ωστόσο και στην περσινή χρονιά αν δεν είχαμε την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών της έδρας στα παιχνίδια μας με Ολυμπιακό για τα ημιτελικά τωνplayoffsκαι με τον ΠΑΟΚ στους μικρούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ θα είχαμε περισσότεραsoldout. Η νίκη εξάλλου επί του ΠΑΟΚ ήταν σημαντική για τον κόσμο μας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ουσία μας έδωσε απλώς δύο βαθμούς και τίποτα περισσότερο στην 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και έχουμε μπροστά μας άλλα 23 παιχνίδια και μετά αυτά τωνplayoffs. Για αυτό και θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιώσουμε σημεία του παιχνιδιού μας”.

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"
Σίμτσακ_Γουάιτ_ΜακΝίλ INTIME SPORTS

Ο Ουάιτ και η διαμόρφωση του ρόστερ

Για την εμφάνιση του Ουάιτ που με τους 27 του πόντους και με το σύστημα αξιολόγησης να το εκτινάξει στο 36 δεν θέλησε να τον ξεχωρίσει και να τον απομονώσει από τους υπόλοιπους. “Ο Ουάιτ έπαιξε καλά χθες όπως σε άλλα παιχνίδια οι Χάγκινς και ΜακΝίλ ή οι Σίμτσακ και Ξανθόπουλος που και κόντρα στον ΠΑΟΚ δώσανε τις δικές τους λύσεις. Για παράδειγμα ο Ζάρας κόντρα στην Μπουντούτσνοστ έπαιξε 11΄ βάζοντας 8 πόντους κι έχοντας θετική παρουσία. Για μένα είναι ευχάριστο σε κάθε παιχνίδι να διακρίνεται και κάποιος άλλος από τους παίκτες μου”.

Σε εκείνο το σημείο ο Πρίφτης γύρισε τον χρόνο πίσω στο περασμένο καλοκαίρι για να σταθεί στο πως επιλέχθηκε ο κάθε παίκτης του σημερινού ρόστερ του Άρη. “Η επιλογή του καθενός το περασμένο καλοκαίρι έγινε μετά από πολύ μελέτη σύμφωνα με το μπάτζετ που είχε οριοθετηθεί από την διοίκηση της ΚΑΕ. Σύμφωνα με το μπάτζετ ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα σύνολο με αγωνιστική συνοχή αλλά και συναισθηματική και όλοι τους να έχουνε υψηλό κίνητρο όπως αρμόζει στον χαρακτήρα της ομάδας. Οι περισσότεροι εξάλλου παίκτες που ήρθανε στην ομάδα επιλέχθηκαν στην λογική ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία στην καριέρα τους”.

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"
Βεζένκοφ Πρίφτης INTIME SPORTS

"Χωρούσε ο Βεζένκοφ"

Για το αν χωρούσε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στο φετινό ρόστερ του Άρη ο Πρίφτης ήταν κατηγορηματικός. “Φυσικά και χωρούσε. Και μάλιστα αν έμενε από αυτόν θα ξεκινούσε το υπάρχον παζλ του ρόστερ και αφού δεν έμεινε άρχισε να δημιουργείται αφού κατέληξε το θέμα του. Η περσινή ωστόσο πορεία του Βεζένκοφ και χρονιά του όμως ήταν αποτέλεσμα όλης της ομάδας που δούλεψε πολύ για αυτό. Κάτι που είχε να κάνει και με το ταλέντο των παικτών που δούλεψαν για το καλύτερο της ομάδας. Αφού λοιπόν ξεκαθάρισε το θέμα του Βεζένκοφ ακολούθησε η επιλογή των παικτών του ρόστερ μας που έγινε με γνώμονα τρία στοιχεία. Την εμπειρία, την αθλητικότητά και την ωριμότητά τους που σύμφωνα και με τα χαρακτηριστικά τους θα έφερνε και την απαιτούμενη χημεία στο δέσιμό τους. Σίγουρα αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή με εμένα να την έχω και με τα διπλά παιχνίδια σε Ελλάδα καιEurocupνα μας βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Κι όσο για την χημεία μας και την εύρεση αυτή είμαστε σε καλό δρόμο”.

"Πάνω από όλα είναι η ομάδα"

Ο κόουτς του Άρη δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για την εικόνα που έχουνε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του οι Ουότερς και Τσούπκοβιτς φροντίζοντας να είναι κατηγορηματικός. “Πάνω από όλα είναι η ομάδα και το καλύτερο για αυτήν με κάθε παίκτη της να αποτελεί κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Να λειτουργούμε σαν σύνολο με τον κάθε παίκτη να έχει καλή ή καλή βραδιά. Η ομάδα χτίστηκε για να έχει παίκτες σε ρόλο πρωταγωνιστή, συμπρωταγωνιστή και κομπάρσου με τον ρόλο του πολλές φορές να είναι ακόμη πιο σημαντικός. Του παίκτη δηλαδή που κάνει την δουλειά του παρασκηνίου και όχι που είναι στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει θέμα για κανέναν παίκτη. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή που εγώ την έχω και μην ξεχνάμε ότι και πέρσι σε αυτό το σημείο υπήρξε αμφισβήτηση για τους Νέιμικ, Τόμας και Ριντ όχι όμως και στο τέλος της χρονιάς. Λογικό είναι όπως είπα να μην υπάρχουνε καλές βραδιές αλλά ο κάθε παίκτης να υποστηρίζεται από το σύνολο με εμπιστοσύνη όπως και γίνεται σε μας”.

"Ενίσχυση θα υπάρξει του χρόνου"

Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ενίσχυσης του υπάρχοντος ρόστερ ο Πρίφτης δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει και να είναι μάλιστα κάθετος. “Ενίσχυση θα υπάρξει του χρόνου όταν η ομάδα κληθεί να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω σύμφωνα με το πλάνο και την λογική που έχει οριοθετηθεί. Μία χρονιά βέβαια μπορεί να έχει πάντα τα σκαμπανεβάσματά της με εμάς να είμαστε εδώ για να τα αξιολογήσουμε. Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θεωρώ ότι η ομάδα μας χρειάζεται κάτι”.

Πρίφτης: "Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια"
Λάσκαρης Γκάλης INTIME SPORTS

Ο Λάσκαρης και ο Γκάλης

Επί προσωπικού για το αν η φετινή χρονιά αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα για τον ίδιο σχολίασε: “Κάθε χρονιά είναι διαφορετική με νέα δεδομένα. Σίγουρα μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ΚΑΕ Άρης από τον Νίκο Λάσκαρη υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτικές. Η ομάδα είναι πιο άνετη οικονομικά αλλά είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ κάτι όσον αφορά κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Αυτός θα έρθει σταδιακά μέρα με την μέρα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας”.

Ο κόουτς του Άρη αφού σχολίασε την έλευση του Νίκου Λάσκαρη στα διοικητικά της ΚΑΕ Άρης στάθηκε και στο γεγονός της παρουσίας του Νίκου Γκάλη όλο και περισσότερο πιο κοντά στην προσπάθεια που καταβάλλεται. “Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της όλης προσπάθειας με την παρουσία του Νίκου Γκάλη από μόνη της να δημιουργεί πιο δυνατές προϋποθέσεις για το μέλλον του Άρη και δίνει έμπνευση σε όλους μας”.

Για το αν στόχος του Άρη είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ή η επιστροφή του στηνEuroleagueο Πρίφτης τόνισε: “Η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου μας έφερε την χειρότερη δυνατή διασταύρωση καθώς αντίπαλός μας θα είναι ο Παναθηναϊκός και μάλιστα στο ΟΑΚΑ. Θα πάμε ωστόσο όταν έρθει η ώρα του παιχνιδιού (12/12) για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι όσο για την έξοδό μας στηνEuroleagueείναι τελείως ανώριμο να πούμε κάτι τώρα. Στο τέλος του Α΄ της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα έχουμε σίγουρα καλύτερη εικόνα επ΄ αυτού”.

"Το μεγαλύτερο κλαμπ"

Ο Πρίφτης τέλος όσον αφορά την δική του δεύτερη χρονιά της παρουσίας στον πάγκου του Άρη ως πρώτος προπονητής και όσον αφορά το μέλλον του δεν έκρυψε την επιθυμία του. “Το καλοκαίρι συζητήσαμε με τον κ. Λάσκαρη και ήρθαμε σε συμφωνία ενεργοποίησης του όρου του συμβολαίου που είχα υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι. Να παραμείνω στον Άρη αφού η ομάδα πλασαρίστηκε στην πρώτη τετράδα. Ενός στόχου που ήταν δύσκολος να επιτευχθεί όταν ξεκινούσε η χρονιά ενώ είχαμε πει ότι ακόμη και αν τερμάτιζε στην 5η ή 6η θέση να συζητούσαμε για να συνεχίσουμε και πάλι. Είμαι χαρούμενος που παρέμεινα και είναι σημαντικό που αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μακάρι εξάλλου να παραμείνω για πολλά ακόμη χρονιά με τον Άρη να αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κλαμπ που έχω δουλέψει ως πρώτος προπονητής”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ