ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο απεσταλμένος της "As" στη Μελβούρνη: "Ο Τσιτσιπάς έχει κάτι από Ναδάλ, κάτι από Φέντερερ"

Spain's Rafael Nadal, right, sprays sparkling wine on Greece's Stefanos Tsitsipas after winning the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. Nadal defeated Greece's Stefanos Tsitsipas 6-2, 6-1 in the final. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Rafael Nadal, right, sprays sparkling wine on Greece's Stefanos Tsitsipas after winning the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. Nadal defeated Greece's Stefanos Tsitsipas 6-2, 6-1 in the final. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο απεσταλμένος της "AS" στη Μελβούρνη, Νάτσο Αλμπαράν, μιλά στο Sport24.gr για τη μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ράφα Ναδάλ (24/1, 10:30) στα ημιτελικά του Australian Open.

Είναι η σκιά του Ράφα Ναδάλ όπου κι αν παίζει. Άλλωστε, οι Ισπανοί είναι τυχεροί να έχουν έναν τοπ-επιπέδου εκπρόσωπο στο άθλημα για πολλά χρόνια. Βρίσκεται στη Μελβούρνη και καλύπτει για λογαριασμό της "AS" το "Australian Open".

Εκεί όπου ανατέλλει το "άστρο" του Στέφανου Τσιτσιπά. Του δικού μας Στέφανου. Είδε από κοντά τη νίκη του 20χρονου κόντρα στον Μπαουτίστα, θα δει από κοντά και τη μεγάλη μάχη με τον Ράφα Ναδάλ για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδα στη Μελβούρνη, Νάτσο Αλμπαράν, μιλά στο Sport24.gr για τη μεγάλη μάχη του Έλληνα με τον συμπατριώτη του. Έμπειρος, με αρκετές διοργανώσεις στην πλάτη του άραγε περίμενε ή εξεπλάγη από την πορεία του Τσιτσιπά;

"Δεν ξέρω εάν περίμενε κανείς να κάνει ο Τσιτσιπάς μια τέτοια πορεία στο "Australian Open". Αλλά, η αλήθεια είναι ότι μας είχε δείξει κάτι όταν έπαιξε στον τελικό με αντίπαλο τον Ναδάλ στο Rogers Cup. Στο Τορόντο σε μια σκληρή επιφάνεια, έδειξε ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός".

Ο απεσταλμένος της "As" στη Μελβούρνη: "Ο Τσιτσιπάς έχει κάτι από Ναδάλ, κάτι από Φέντερερ"
AP Photo/Andy Brownbill AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρωταγωνιστής του "Australian Open". Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό; Ο Νάτσο Αλμποράν σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει μια πιο αντικειμενική ματιά από τη στιγμή που δεν αφουγκράζεται την ελληνική "τρέλα".

"Είναι ο μοναδικός, ίσως, από τη γενιά του που παίζει με τον παραδοσιακό τρόπο. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν έχει στοιχεία της εποχής μας στο παιχνίδι του. Έχει λίγο από Φέντερερ, λίγο από Ναδάλ και αυτό το μείγμα λειτουργεί.

Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει τη μανία που αυτοκαταστέφει πολλούς αθλητές σε αυτή την ηλικία, σε αυτό το επίπεδο. Για παράδειγμα δεν έχει την τρέλα του Κύργιου ή του Τόμιτς. Αλήθεια, δεν είναι φυσιολογικό για ένα παιδί 20 ετών να είναι τόσο ώριμο".

Ο μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε στον αποκλεισμό του Ρότζερ Φέντερερ. Λογικό, άλλωστε. Είναι και το μέγεθος του αντιπάλου που προκαλεί κρότο. Πώς αντιμετώπισαν οι Ισπανοί τον αποκλεισμό ενός συμπατριώτη τους, του Ρομπέρτο Μπαουτίστα;

"Δεν ήταν και τόσο έκπληξη που απέκλεισε τον Μπαουτίστα. Ο Τσιτσιπάς ερχόταν από νίκη επί του Φέντερερ. Οπότε δεν ήταν έκπληξη να νικήσει τον Μπαουτίστα, ο οποίος έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Αυστραλία. Έτσι κι αλλιώς, ο Μπαουτίστα δεν είναι κάποιος ανίκητος".

Και την Πέμπτη το πρωί (24/1, 10:30) - live η εξέλιξη του ματς από το Sport24.gr - η μεγάλη μάχη με τον Ράφα Ναδάλ. Άραγε να έχει θορυβηθεί ο 32χρονος τενίστας από τη Μαγιόρκα από την άνοδο και τη φόρμα του Στέφανου Τσιτσιπά; Ενδεχομένως να έχει φοβηθεί; Τι πιθανότητες δίνει ο Ισπανός δημοσιογράφος να κάνει την έκπληξη ο Έλληνας και ν' αποκλείσει έναν "θρύλο" του αθλήματος.

"Πιστεύω ότι ούτε ο Ναδάλ, ούτε ο Φέντερερ τον αντιμετωπίζουν πλέον ως ένα φιλόδοξο νεαρό. Τον αντιμετωπίζουν ως πλήρη παίκτη, ξέρουν ότι θα παίξει σε ψηλό ρυθμό εναντίον τους για να τους νικήσει. Τον σέβονται, αλλά δεν τον φοβούνται. Δεν μπορεί ο Ναδάλ με όλο αυτό το βιογραφικό που έχει να φοβάται τον οποιονδήποτε.

Spain's Rafael Nadal, right, pours sparkling wine on Greece's Stefanos Tsitsipas after winning the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. Nadal defeated Greece's Stefanos Tsitsipas 6-2, 6-1 in the final. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Rafael Nadal, right, pours sparkling wine on Greece's Stefanos Tsitsipas after winning the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. Nadal defeated Greece's Stefanos Tsitsipas 6-2, 6-1 in the final. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Αλλά, ότι χτύπησε ένα "alert", ένα καμπανάκι, είναι αλήθεια. Θα το προσέξει περισσότερο, θα προετοιμαστεί καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετικό το στυλ του Ναδάλ από αυτό του Φέντερερ. Εάν υπάρχουν πιθανότητες να νικήσει ο Τσιτσιπάς; Νομίζω ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενοχλήσεις που νιώθει ο Ναδάλ. Φάνηκε και στο τελευταίο ματς ότι έχει ακόμη κάποιες ενοχλήσεις. Αν τις έχει ξεπεράσει, θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον Έλληνα..."

Οι καριέρες "χτίζονται" και με τίτλους ή μόνο με τίτλους; Ο Νάτσο Αλμποράν εξηγεί γιατί έχει τη δική της σημειολογία μια κατάκτηση τουρνουά στην Αυστραλία και γιατί η σκυτάλη από την παλιά στη νέα γενιά δεν έχει δοθεί ακόμη:

"Όλοι βλέπουν ότι πρόκειται για έναν παίκτη με λαμπρό μέλλον. Αλλά και αισθητικά είναι μια ευγενική φυσιογνωμία. Κι αυτό παίζει ρόλο σε ένα τέτοιο άθλημα. Δεν είναι μόνο το χέρι που έχει, είναι κι αυτά που ανεβάζει στα social media. Όλο αυτό αρέσει στον κόσμο.

Νομίζω ότι θα έχει τη σημειολογία του εάν κατακτήσει το τουρνουά. Μιλάμε για την Αυστραλία, το "βασίλειο" των Φέντερερ και Τζόκοβιτς. Ακόμη κι ο Ναδάλ δεν τα πηγαίνει καλά στην Αυστραλία. Πάντα λέμε ότι κλείνει αυτός ο κύκλος των Τζόκοβιτς - Ναδάλ - Φέντερερ, αλλά ποτέ δεν κλείνει. Πώς κλείνει; Αφού οι δύο από τους τρεις είναι στα ημιτελικά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ