ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άλεξ Μπαζντριγιάννης: Ο Έλληνας της Μπάγερν που λατρεύει τον Ρόις

Άλεξ Μπαζντριγιάννης: Ο Έλληνας της Μπάγερν που λατρεύει τον Ρόις

Η συνεργασία με Κλόζε, η δοκιμή στον Ολυμπιακό, η πορεία στις ακαδημίες της Μπάγερν, η Εθνική Ελλάδας και ο Μάρκο Ρόις. Ο Έλληνας ομογενής της Μπάγερν, Άλεξ Μπαζντριγιάννης αποκαλύπτεται στο Sport24.gr.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή, έστω και ομογενή, στις ακαδημίες της Μπάγερν, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άλεξ Μπαζντριγιάννης κατάφερε σε πολύ μικρή ηλικία να πείσει τους σκάουτ της Μπάγερν να τον ενσωματώσουν στις ακαδημίες και πλέον, στα 18 του, κάνει όνειρα για να ξεχωριστή καριέρα.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στην Ελλάδα και πέρασε από δοκιμή από την 19 του Ολυμπιακού, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενώ κι άλλες ομάδες τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό κοιτάζουν με θετικό μάτι με την περίπτωσή του. Άλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, αλλά και για τα καλά τελειώματα. Έχει, άλλωστε, υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Βαυαρούς μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2002 στο Μόναχο της Γερμανίας, από Έλληνα πατέρα και Πολωνή μητέρα. Από μικρή ηλικία του μπήκε το "μικρόβιο" του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα "από πέντε ετών. Ο καλύτερός μου φίλος έπαιζε σε μία ομάδα της γειτονιάς και με πήρε μαζί του. Στη συνέχεια έπαιξα για δύο χρόνια στη Μόναχο 1860 και από εκεί με είδαν οι άνθρωποι της Μπάγερν, σε αγώνες και τουρνουά, και με πήραν στην ακαδημία. Άρχισα στην Κ12 και πλέον αγωνίζονται στην Κ19 του συλλόγου".

Άλεξ Μπαζντριγιάννης: Ο Έλληνας της Μπάγερν που λατρεύει τον Ρόις

Ο Μπαζντριγιάννης με τη φανέλα της Μόναχο 1860

Μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Κ17 της Μπάγερν, έχοντας ως προπονητή τον θρύλο των Βαυαρών, Μίροσλαβ Κλόζε. Βέβαια, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο Κλόζε "δεν ήταν πολύ δίκαιος απέναντί μου. Παρ' όλα αυτά, είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα για την ομάδα. Έχει τεράστια εμπειρία και το σημαντικότερο που μου έμαθε είναι πώς να κινούμαι χωρίς την μπάλα προκειμένου να πετύχω γκολ".

Ο "Μπαζ", όπως είναι τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του, έχει την ικανότητα να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο κι ως φορ. Στον ίδιο αρέσει περισσότερο να αγωνίζεται "στα αριστερά επειδή μπορώ να συγκλίνω και να δοκιμάζω το πόδι μου. Η αλήθεια είναι πως στην ομάδα φοράω το 7, αλλά το αγαπημένο μου νούμερο είναι το 10. Ωστόσο, δεν έχει σημασία το νούμερο. Το σημαντικότερο είναι να παίζεις μπάλα".

Η ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ & ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Όπως προείπαμε, τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να δοκιμαστεί στην Κ19 του Ολυμπιακού. Ο Αντώνης Νικοπολίδης διέκρινε καλά στοιχεία σε εκείνον και τον χρησιμοποίησε σε ένα φιλικό με τον Πανιώνιο, ως δεξί εξτρέμ. Σε σχέση με τους υπολοίπους, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι των "ερυθρολεύκων", ήταν πιο γυμνασμένος, πιο συγκεντρωμένος και με καλά τρεξίματα. Όμως, επειδή υπήρχαν αρκετές επιλογές ποδοσφαιριστών στη θέση του, η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Άλεξ Μπαζντριγιάννης: Ο Έλληνας της Μπάγερν που λατρεύει τον Ρόις

Ο Μπαζντριγιάννης σε αγώνα της Κ17 της Μπάγερν

Από την πλευρά του, ο Μπαζντριγιάννης σχολίασε για τις διαφορές που παρατήρησε μεταξύ ελληνικού και γερμανικού ποδοσφαίρου πως "στο θέμα της οργάνωσης οι δύο χώρες είναι πολύ διαφορετικές. Όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, έκανα 3-4 προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, και διέκρινα διαφορά στην ταχύτητα του παιχνιδιού, στο πρώτο κοντρόλ και στην αντοχή των παικτών", ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες, αλλά "δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή την στιγμή".

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΪΣ

Παρότι έχει γεννηθεί στη Γερμανία, μιλάει εξαιρετικά ελληνικά, τα οποία, όπως μας λέει, έμαθε από τον πατέρα του, ενώ έκανε και τρία χρόνια ελληνικό σχολείο στο Μόναχο. Μάλιστα, τονίζει πως "θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδας. Γιατί όχι".

Η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει πλήξει και το γερμανικό ποδόσφαιρο, με τον Μπαζντριγιάννη να αναφέρει πως "αυτό το διάστημα δεν κάνουμε προπονήσεις. Πηγαίνω, όμως, μόνος μου για τρέξιμο και κάνω ατομικές προπονήσεις για να μην χάσω στον τομέα της αντοχής και της ταχυδύναμης".

Γκολ του Μπαζντριγιάννη κόντρα στην Άιντραχτ

Τελειώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που έχει ως πρότυπο. Η απάντηση μάς ξάφνιασε, αφού παρότι παίκτης της Μπάγερν, λατρεύει "τον Μάρκο Ρόις. Είναι ο αγαπημένος μου παίκτης. Από την Μπάγερν, μ' αρέσει ο Γκνάμπρι και ο Λεβαντόβσκι, αλλά κυρίως ο Γκνάμπρι επειδή αγωνιζόμαστε και στην ίδια θέση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βασίλης Ζήκος Τσούα: Από την Καστοριά στην εθνική Σιγκαπούρης
Μιχαήλ Φουέντες: Ο ελληνικής καταγωγής Χιλιανός φορ και το όνειρο της Εθνικής
Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ