ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός

Γεννήθηκε στην Άκρα από Έλληνα πατέρα και Γκανέζα μητέρα. Αγωνίζεται ως εξτρέμ στη Legon Cities, ομάδα πρώτης κατηγορίας. Το Sport24.gr μίλησε με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο και σας παρουσιάζει την ιστορία του.

Το 1980 ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ταξίδεψε στην Άκρα για δουλειά. Εκεί γνώρισε τη Jane Eminsang. Με τη Γκανέζα επρόκειτο να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Τρία κορίτσια και δύο αγόρια. Ο μικρότερος όλων ο Παναγιώτης. Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1999. Δεν θυμάται πολλά πράγματα από τον πατέρα του, όμως.

Απεβίωσε όταν ο Παναγιώτης ήταν μικρός. Δεν μπόρεσε έτσι να μάθει πολλά πράγματα για τις ρίζες του στην Ελλάδα. Δεν έμαθε ελληνικά, δεν κατάφερε ποτέ να μιλήσει με συγγενείς στη χώρα μας, ούτε την έχει επισκεφθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός

(O Δημήτρης Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του Jane και τον Παναγιώτη)

Ο 21χρονος είναι ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Γκάνας, στη Legon Cities. Στις 3 Ιανουαρίου, μάλιστα, είχε σκοράρει στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Asante Kotoko και έγινε ο πρώτος παίκτης στη Γκάνα που βρίσκει δίχτυα στο 2020. Η θέση στην οποία αγωνίζεται είναι εξτρέμ, κυρίως δεξιά.

"Η αγάπη μου για τη μπάλα γεννήθηκε λόγω του Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι το ίνδαλμά μου" παραδέχτηκε στο Sport24.gr ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τον οποίο οι συμπαίκτες και οι οπαδοί της ομάδας του αποκαλούν "Pano".

Μια μέρα ονειρεύεται να παίξει στην Εθνική Ελλάδας. "Δεν έχω ελληνικό διαβατήριο. Πρέπει όμως να βγάλω. Δεν έχουμε ελληνική πρεσβεία στη Γκάνα. Θέλω πολύ μια μέρα να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας" υποστήριξε ο ακραίος επιθετικός της Legon Cities. Γνωρίζει μάλιστα τις ελληνικές ομάδες, αλλά έχει μία αγαπημένη: " Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Και από τους παίκτες του, αυτός που μου αρέσει περισσότερο είναι ο Αχμέντ Χασάν".

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός

Το πρωτάθλημα στη Γκάνα έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού. " Έχουμε 566 κρούσματα και οκτώ θανάτους. Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχει καραντίνα" ανέφερε ο 21χρονος και πρόσθεσε ότι η ομάδα του έχει στόχο να μπει στην πεντάδα, αν και μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 15η θέση έπειτα από 15 παιχνίδια. " Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στη Γκάνα λατρεύουν τη μπάλα. Και στις περισσότερες αφρικανικές χώρες" σχολίασε.

Ο Παναγιώτης ζει με την οικογένειά του. " Η μητέρα μου κάνει εμπόριο ρούχων. O αδερφός μου είναι ζωγράφος. Η μία μου αδερφή είναι γιατρός, η άλλη δουλεύει σε μαγαζί με ηλεκτρικές συσκευές και η τρίτη διοργανώνει εκδηλώσεις" είπε.

Ο Έλληνας εξτρέμ που παίζει στη Γκάνα και είναι Ολυμπιακός

(Ο Παναγιώτης με τον αδερφό του)

Αυτή είναι η ιστορία του Παναγιώτη, που γεννήθηκε στην Άκρα από Έλληνα πατέρα και Γκανέζα μητέρα. Ποιος ξέρει; Κάποτε ίσως τον δούμε στην Ελλάδα...

Δείτε video με αγώνες του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ