FITNESS

Πάσχεις από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου; Δες την γυμναστική που θα σε βοηθήσει

Meditation, yoga and top view of woman with prayer hands in home for health and wellness. Meditate namaste, zen chakra and female yogi workout, exercise or training for pilates, mindfulness and peace
Meditation, yoga and top view of woman with prayer hands in home for health and wellness. Meditate namaste, zen chakra and female yogi workout, exercise or training for pilates, mindfulness and peace ISTOCK

Ποια είδη άσκησης είναι κατάλληλα, ποια δεν είναι και ποια μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου; 

Καθώς το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια χρόνια πάθηση για την οποία δεν υπάρχει καμία απολύτως θεραπεία, είναι σημαντικό οι ασθενείς να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ζωής, προκειμένου να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα συμπτώματά τους και να τα μειώνουν.

Η τακτική φυσική δραστηριότητα έχει επιστημονικά αποδειχθεί ως μια από τις αποτελεσματικές πρακτικές. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, η άσκηση προσφέρει βασικά οφέλη.

Οι κατάλληλες ασκήσεις για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση. Οι ειδικοί συνιστούν κυρίως το περπάτημα

Αποτελεί αναμφίβολα την ιδανική άσκηση για άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και δεν είναι συνηθισμένα στην ενεργό ζωή.

Είναι μια άσκηση με χαμηλή ένταση, απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό και, όταν πραγματοποιείται συστηματικά, βοηθά στη διαχείριση του στρες και την κινητικότητα του εντέρου.

Για όσους αγαπούν την αθλητική δραστηριότητα:

Το τρέξιμο, χαλαρές βόλτες με το ποδήλατο, η αερόβια γυμναστική με χαμηλή ένταση, η χαλαρή κολύμβηση που έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.

Ασκήσεις με βάρη, εάν δεν υπερβολική κόπωση του σώματος, καθώς βοηθούν στη μείωση της απώλειας μυϊκής μάζας, αλλά και ομαδικά αθλήματα, αρκεί να μην επιδεινώνουν το στρες.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ