ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 3-2: Πήραν και το Σούπερ Καπ οι Βαυαροί

O Νόιερ σηκώνει το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Γερμανίας μετά από τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Ντόρτμουντ
O Νόιερ σηκώνει το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Γερμανίας μετά από τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Ντόρτμουντ ANDREAS GEBERT/POOL VIA AP

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε στο μπρα ντε φερ της απέναντι στην Ντόρτμουντ επικρατώντας με 3-2 στην "Allianz Arena" και συνέχισε τη συλλογή τροπαίων επί εποχής Φλικ, κατακτώντας και το γερμανικό Σούπερ Καπ (VIDEOS).

Ασταμάτητη Μπάγερν! Μετά από την κατάκτηση του νταμπλ στην Γερμανία, του Champions League και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, η ομάδα του Χάνσι Φλικ πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης (30/9) την κατάκτηση του πέμπτο τροπαίου μέσα σε λίγους μήνες, επικρατώντας με 3-2 της Ντόρτμουντ στον τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Τολισό και Μίλερ στα πρώτα 32 λεπτά του τελικού, οι Βεστφαλοί απάντησαν με τους Μπραντ (39') και Χάαλαντ (55'), όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν για μία ακόμα φορά τον τρόπο να πανηγυρίσουν σε κρίσιμο ματς με τον Κίμιχ να γράφει το τελικό 3-2 με πολύ όμορφη προσπάθεια στο 82' και να χαρίζει το τρόπαιο στην Μπάγερν.

Αυτό ήταν το 8ο Σούπερ Καπ στην ιστορία της Μπάγερν που είναι η πολυνίκης του θεσμού (6 κατακτήσεις έχει η Ντόρτμουντ, 3 η Βέρντερ), με τους Βαυαρούς να φτάνουν μάλιστα τις 4 επιτυχίες σε 8 συνολικά Klasiker απέναντι στους Βεστφαλούς στο πλαίσιο του γερμανικού Σούπερ Καπ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο τελικός του γερμανικού Σούπερ Καπ βρήκε γρήγορα ρυθμό και εκείνη που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ ήταν η Μπάγερν, στην πρώτη μάλιστα μεγάλη ευκαιρία της. Οι Βαυαροί βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και ο Λεβαντόβσκι τη γύρισε από δεξιά στον Τολισό, με τον Γάλλο να κάνει το σουτ και τον Χιτζ να αποκρούει με τα πόδια, για να πάρει το ριμπάουντ ο Κοραντίν Τολισό και να την προωθήσει στα δίχτυα με προβολή (1-0).

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλά σουτ με τους Νταχούντ και Ρόις μέσα σε λίγα λεπτά, όμως δεν ήταν αποτελεσματική, με τους παίκτες του Φλικ να βρίσκουν μάλιστα και δεύτερο γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Ο Ντέιβις έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και ο Μίλερ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Χιτζ και να φτάσει τα 4 γκολ στο γερμανικό Σούπερ Καπ (2-0).

Παρά το σοκ των δύο τερμάτων στα πρώτα 32 λεπτά, η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και πέτυχε τη μείωση του σκορ στο 39' που την ξαναέβαλε στο ματς. Ο Ρόις κέρδισε τη μπάλα έξω από την περιοχή της Μπάγερν και τροφοδότησε τον Χάαλαντ, ο Νορβηγός βρήκε τον Μπραντ αμαρκάριστο μέσα στη μεγάλη περιοχή και του έδωσε τη μπάλα και ο Γερμανός μέσος νίκησε με τον Νόιερ με άπιαστο δεξί σουτ (2-1), για να πανηγυρίσει το πρώτο του τέρμα μετά από 20 άγονα ματς.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία της Ντόρτμουντ, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και αφού πρώτα έχασαν μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Μενιέ στο 47', έφτασαν στην ισοφάριση στο 55'. Ο Ακάντζι κέρδισε τη μπάλα και ο Χούμελς πέρασε κάθετη πάσα για τον Χάαλαντ, με τον Νορβηγό επιθετικό να στέλνει με αριστερό σουτ τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Νόιερ για το 2-2.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νορβηγός είχε μάλιστα τεράστια ευκαιρία να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ολική ανατροπή, όμως αυτή τη φορά ο Νόιερ όρθωσε απαγορευτικό, αποκρούοντας το σουτ το Χάαλαντ στο νέο τετ α τετ τους.

Μετά το 60' ο ρυθμός έπεσε, οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές (ο Φαβρ έβγαλε μάλιστα από τον αγωνιστικό χώρο τους Χάαλαντ, Ρόις και Χούμελς) και χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα μέχρι την επόμενη μεγάλη φάση.

Αυτή όμως αποδείχτηκε καθοριστική, με τον Κίμιχ να κλέβει τη μπάλα και να παίζει το 1-2 με τον Λεβαντόβσκι, για να δει τον Χιτζ να αποκρούει αρχικά το σουτ του με τα πόδια αλλά να κυνηγάει τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα πέφτοντας, γράφοντας το τελικό 3-2.

Αποτέλεσμα που σφράγισε μία ακόμα επιτυχία καθώς και τον πέμπτο τίτλο μέσα σε λίγους μόλις μήνες για το πολύ δυνατό σύνολο που έχει φτιάξει μέσα σε έναν χρόνο ο Χάνσι Φλικ.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ (76' Ρίτσαρντς), Ζούλε, Μαρτίνεθ (84' Μουσιάλα), Ερναντέζ, Κίμιχ, Τολισό, Κομάν (54' Γκνάμπρι), Μίλερ, Ντέιβις, Λεβαντόβσκι (83' Ζίρκζι)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτζ, Τζαν, Χούμελς (76' Πίστσεκ), Ακαντζί, Μενιέ (67' Σουλτζ), Νταχούντ, Ντιλέινι, Πάσλακ, Ρόις (72' Ρέινα), Μπραντ (76' Μπέλινχαμ), Χάαλαντ (68' Ρενιέ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ