ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ελλάδα-Φινλανδία 31-26

Ελλάδα-Φινλανδία 31-26
καρυπιδης

Νίκη με 31-26 που της δίνει ελπίδες πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πέτυχε η Εθνική ανδρών επί της Φινλανδίας

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε πολύ κακό "πρόσωπο" και κινδύνευσε απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο. Χαρακτηριστικό είναι πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 26-25, μόλις 5' πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας.
Σε εκείνο το σημείο οι διεθνείς μας αφυπνίστηκαν και με εκπληκτικές άμυνες, αλλά και βασιζόμενοι στον επιθετικό οίστρο του Σάββα Καρυπίδη, μετέτρεψαν το σκορ σε 31-26, αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αυστηρής δίλεπτης αποβολής του Γιώργου Χαλκίδη.

Ο Καρυπίδης τελείωσε την αναμέτρηση με 12 γκολ, οδηγώντας την ομάδα του Νίκου Μάντζου σε μία νίκη που σε συνδυασμό με νέα νίκη το Σάββατο στο Όσιγιεκ επί της πανίσχυρης Κροατίας πιθανότατα θα της δώσει το "εισιτήριο" για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010.

Δεκάλεπτα: 4-5, 9-10, 15-14 (ημίχρονο), 19-19, 25-25, 31-26

ΕΛΛΑΔΑ (Μάντζος-Ιατρούδης): Ευαγγελίδης 6, Κοτελίδας, Τζούφρας 1, Παπαδόπουλος 1, Ζαραβίνας 1, Σαμαράς, Μπαντής 3, Δέλιος, Ριγανάς, Βουτσάς, Κότσιφας, Χαλκίδης 2, Αλβανός 6, Καρυπίδης 11
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Τόμας Βέστερλουντ): Κούρπα, Κάνγκας 8, Κάρλσον 2, Χέρτολα, Βίλγιανσεν 5, Λίνστρομ, Βαχλ, Στένιους 1, Τάμινεν 5, Σιλανπάα 2, Ρόνμπεργκ 3, Βάλο, Ένστρομ, Σιρένιους

Στον άλλο αγώνα του ομίλου μας: Σλοβακία-Κροατία: 26-30

Βαθμολογία

1. Ουγγαρία 8 (4 αγ.)
2. Ελλάδα 6 (5 αγ.)
3. Κροατία 4 (3 αγ.)
4. Σλοβακία 2 (3 αγ.)
5. Φινλανδία 0 (5 αγ.)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Μάντζος (προπονητής Εθνικής): " Κρατάμε τη νίκη και τους βαθμούς, αλλά φυσικά και το πάθος και την προσπάθεια των παιδιών για να πάρουν τη νίκη. Ωστόσο μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε από τη συνολική μας εικόνα. Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια με αδιάφορες ομάδες, εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Η ομάδα εμφάνισε καινούργιο πρόσωπο αφού μπήκαν νέοι αθλητές με ουσιαστικούς ρόλους και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Περιμέναμε ωστόσο να έχουμε μια καλή διαφορά, και είναι ευτύχημα που αυτό έγινε στο τέλος και πήραμε τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που είχε εξελιχθεί σε θρίλερ.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και μπροστά μας έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε δύο παγκόσμιες δυνάμεις, την Κροατία και την Ουγγαρία στο δρόμο για τα τελικά. Μαθηματικά είμαστε στο παιχνίδι και οφείλουμε να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια".

Θοδωρής Ευαγγελίδης (παίκτης Εθνικής): " Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και έστω και με τον τρόπο που έγινε, η νίκη μας άξιζε. Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Δείξαμε ψυχή και πάθος στοιχεία που μας οδήγησαν στη νίκη".

Τόμας Βέστερλουντ (προπονητής Φινλανδίας): " Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου γιατί έδειξαν μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Βέβαια δεν ανταποκριθήκαμε στο τελευταίο καταστροφικό για μας τρίλεπτο, όπου αν και αγωνιστήκαμε και με παίκτη παραπάνω, καταρρεύσαμε, αφού δεν βρήκαμε λύσεις στην αντιμετώπιση των Αλβανού και Καρυπίδη".

























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ