ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Οι Δομπρής και Αραπακόπουλος στο SPORT24: "Δικαιωμένοι που ήρθαμε στον Ολυμπιακό"

Ο Αραπακόπουλος στον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ
Ο Αραπακόπουλος στον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ INTIME

Το πρωτάθλημα στο χάντμπολ άλλαξε χέρια, αλλά όχι για όλους. Κάποιοι σήκωσαν και φέτος το τρόπαιο του πρωταθλητή. Ο Χαράλαμπος Δομπρής και ο Ανδρέας Αραπακόπουλος που πήραν μεταγραφή από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό είναι ξανά πρωταθλητές Ελλάδας και λίγα λεπτά μετά τη στέψη τους τόνισαν στο SPORT24 πόσο δικαιωμένοι νιώθουν.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν κοντοστάθηκαν ούτε λεπτό μπροστά στο δίλημμα "στον πάγκο της ΑΕΚ ή αποχωρούμε". Ενημερώθηκαν ότι δεν θα έχουν χρόνο συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και χωρίς δεύτερη σκέψη απομακρύνθηκαν από την ασφαλή -όπως έμοιαζε τότε- ακτή της Ένωσης, αλλά αποπνικτική για τους ίδιους που επιθυμούσαν να αγωνίζονται στα παιχνίδια.

Αγκυροβόλησαν στο Λιμάνι. Ο πλέι μέικερ Χαράλαμπος Δομπρής και ο πίβοτ Ανδρέας Αραπακόπουλος στέφθηκαν και φέτος πρωταθλητές Ελλάδας (όπως και ο τερματοφύλακας Τόμας Μπάουερ που επίσης αγωνιζόταν πέρυσι με τους “κιτρινόμαυρους”) και είχαν μια λέξη στο στόμα τους μετά την κατάκτηση του τίτλου με τον Ολυμπιακό: “Δικαίωση!”. Τελικά, εκείνη η ενημέρωση από την ΑΕΚ, όσο κι αν τους απογοήτευσε αποδείχθηκε “λαχείο” γι' αυτούς. “Ναι! Λαχείο ήταν και τους ευχαριστούμε γι' αυτό”, είπε γελώντας στο SPORT24 o Αραπακόπουλος που φόρεσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

“Για μένα ήταν δύσκολο το καλοκαίρι και τώρα είναι απίστευτα τα συναισθήματά μου. Είμαι πρωταθλητής με άλλη φανέλα φέτος -με τον Ολυμπιακό- και σίγουρα νιώθω δικαιωμένος, επειδή έχω νιώσει πολλές φορές ότι με έχουν υποτιμήσει. Αλλά, εδώ είμαστε.

Δεν θέλω να μιλάω προσωπικά για 'μένα. Και την ομάδα μου την υποτίμησαν. Συνέβη κι αυτό. Θεωρούσαν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Αυτό το πίστευαν επειδή όντως είναι μια αξιόλογη ομάδα, με πολύ καλούς παίχτες που έχουν ποιότητα. Δεν ξέρω αν μας υποτίμησαν και στο τέλος. Ίσως μόνο στη διάρκεια της σεζόν. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Και για μένα και για τον Δομπρή ήταν δύσκολο, αλλά καταφέραμε και βρήκαμε το δρόμο μας. Δείξαμε ποιοι είμαστε και ως ομάδα και ως αθλητές.

Ο Ολυμπιακός θεώρησε ότι μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε. Είχε φτιάξει μια καλή ομάδα και μάς έδωσε την ευκαιρία να δείξουμε στην ΑΕΚ αυτό που είμαστε. Ωστόσο, δεν ήταν αυτό το κίνητρό μας. Το θέλαμε κι αυτό, αλλά αυτό που μάς ενδιέφερε, ο στόχος μας ήταν να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Ενσωματώθηκα γρήγορα στον Ολυμπιακό, επειδή είχα υπάρξει και στο παρελθόν μέλος της ομάδας (2018-2019, 2019-2020). Με τους περισσότερους είμαστε και συμπαίχτες στην Εθνική και με τα παιδιά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Η Εθνική ενώνει και έχει δείξει χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα. Και το πρωτάθλημα έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό. Για παράδειγμα, εμείς χάσαμε από τον Ιωνικό και την Πυλαία που πήρε το Κύπελλο”, επεσήμανε ο διεθνής πίβοτ.

Το “λαχείο” ήταν διπλό τζακ ποτ, καθώς στέφθηκε πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό και παράλληλα γλίτωσε και τις στραβοτιμονιές των “κιτρινόμαυρων” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το πιο γλυκό πρωτάθλημα της καριέρας μου

Σε αντίθεση με τον Αραπακόπουλο, ο Χαράλαμπος Δομπρής είναι πρωτάρης στον Πειραιά, αλλά εναρμονίστηκε άμεσα με τον Ολυμπιακό. “Η έκβαση της χρονιάς και το φινάλε της είναι μια προσωπική δικαίωση. Eίναι σίγουρα το πιο γλυκό πρωτάθλημα της καριέρας μου κι ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια” είπε για τον τίτλο που πανηγύρισε στη Χαλκίδα κι έπειτα θυμήθηκε τη μετάβασή του από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό: “Πέρυσι το καλοκαίρι έγιναν πολλά και διάφορα, όταν αποφάσισα να αλλάξω “στρατόπεδο”.

Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του Ολυμπιακού με αγκάλιασε. Ένιωσα ότι εδώ υπάρχει κάτι που μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλά. Σε κάτι πολύ μεγάλο. Δεν έχω αντικρίσει σε άλλο σωματείο την οργάνωση που έχει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, από το πιο απλό μέχρι το πιο πολυσύνθετο θέμα. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό για 'μένα και μου άρεσε πολύ.

Ένιωσα ότι τα χνώτα μου ταιριάζουν με αυτά της ομάδας. Όλα τα παιδιά είχαν βλέψεις για να κάνουν πρωταθλητισμό. Δεν μαζευτήκαμε απλά, για συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα, αλλά για να πάρουμε το τρόπαιο. Ακόμα, κι αν στην αρχή της σεζόν πολλοί δεν μας πίστευαν. Θεωρούσαν ότι η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα κάνει περίπατο, φέτος. Όμως, εμείς μέσα μας το πιστεύαμε, χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια. Πηγαίναμε παιχνίδι με το παιχνίδι.

Ο Δομπρής στον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ
Ο Δομπρής στον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ INTIME


Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή αποδείξαμε ότι τους κοιτάμε μέσα στα μάτια και ότι οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες μέσα στο γήπεδο. Μετά τον αγώνα της κανονικής διάρκειας που έληξε 18-18 είπαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να τους κοντράρουμε αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει”.

Ο 28χρονος Δομπρής γεννήθηκε στη Βέροια και έμαθε το χάντμπολ στον Φίλιππο. Κατέβηκε στην Αθήνα για την ΑΕΚ. “Τη γνωρίζω εκ των έσω πολλά χρόνια. Ξέρω τον τρόπο που παίζει. Φυσικά, πρόσθεσε και νέα κομμάτια από τότε που έφυγα. Δεν ήταν η ίδια ομάδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Ήταν κάτι ιδιαίτερο αυτά τα παιχνίδια, επειδή ήμουν πολλά χρόνια στην ΑΕΚ. Μια έξτρα διαχείριση που έπρεπε να κάνω μέσα στο παιχνίδι. Όμως, το διαχειριζόμουν από την αρχή της σεζόν μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών και νομίζω αντεπεξήλθα όπως έπρεπε.

Όπως αποδείχθηκε στους τελικούς ο σχεδιασμός μας ήταν ο καλύτερος!”

Βραχυκυκλώσαμε την ΑΕΚ με το μπρέικ

Ο συμπαίχτης του στον Ολυμπιακό θα προτιμούσε η σειρά των αγώνων του τελικού να είχε ολοκληρωθεί με 3-0 των “ερυθρόλευκων”. “Η ομάδα είχε τη δίψα, επειδή απείχε καιρό από τους τίτλους. Το πιο σημαντικό ματς όλης σειράς, όσο και αν φαίνεται περίεργο ήταν το πρώτο, επειδή έγινε το μπρέικ. Πιστεύω ότι βάλαμε πολλά προβλήματα στην ΑΕΚ, η οποία μάλλον κινήθηκε βεβιασμένα σε κάποια πράγματα και αποσυντονίστηκε. Εννοώ την απομάκρυνση του προπονητή τους. Αυτή η κίνηση μάς έδωσε κάποιο αβαντάζ. Τους βραχυκυκλώσαμε με το μπρέικ.

Είχε προηγηθεί και το αποτέλεσμα με την Πυλαία, στο Κύπελλο. Αυτά τα δύο παιχνίδια με την Πυλαία και με μας τούς τσάκισαν. Εμείς ιδανικά θέλαμε να τελειώσουμε τη σειρά στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά και η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, ποιοτική. Δεν ήταν εύκολο. Όλα τα ματς ήταν πολύ οριακά.

Το θέμα για μένα δεν ήταν πού θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα, αλλά να το πάρουμε. Όπου μπορούσαμε. Αρκεί, να το πάρουμε. Ήμασταν προετοιμασμένοι για μεγάλη σειρά, ακόμα και για πέμπτο τελικό.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολο για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο -επειδή παίζαμε στη Χαλκίδα-, αλλά περίμενα ότι θα έχουμε κόσμο. Όχι τόσο πολύ βέβαια και γι' αυτό τους ευχαριστώ που ήρθαν. Το χρειαζόμασταν. Βοηθάει πολύ. Εγώ θέλω γεμάτα γήπεδα είτε παίζουμε εκτός έδρας είτε εντός. Θέλουμε να μας βλέπει ο κόσμος, επειδή δεν είναι τόσο προβεβλημένο το άθλημά μας”, επεσήμανε ο Αραπακόπουλος.

Αφιερωμένο σε όσους με πίστεψαν και σε όσους μού γύρισαν την πλάτη

Η πίεση που ασκούν οι απαιτητικοί οπαδοί εξιτάρει τον Δομπρή. “Το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού, αυτή την πίεση την ένιωσα από το πρώτο λεπτό. Γι' αυτό αισθάνθηκα ότι ταιριάζω περισσότερο εδώ. Η πίεση μ' αρέσει. Ένας αθλητής γίνεται καλύτερος όταν παίζει υπό πίεση. Αυτό είναι προνόμιο. Έτσι καταφέρνεις να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου στο γήπεδο. Ο Έλληνας νιώθει το βάρος της φανέλας. Είναι σπουδαία τιμή να παίζεις για έναν τεράστιο σύλλογο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν είναι τεράστιος στην Ελλάδα, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ελληνικός κορμός είναι αυτός που φέρνει τα τρόπαια στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί Έλληνες παίχτες κι αυτό φαίνεται από τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας, η οποία διεκδικεί συνεχώς προκρίσεις. Φτάνει πάντα στην πηγή, ασχέτως αν ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει την τεράστια πρόκριση σε τελική φάση ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Εθνική φλερτάρει με το κορυφαίο επίπεδο στο παγκόσμιο χάντμπολ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί Έλληνες παίχτες που πρέπει να πλαισιώσουν όλες τις ελληνικές ομάδες.

Αντί να δίνονται υπέρογκα ποσά σε ξένους παίχτες -εγνωσμένης αξίας, δεν λέω- να κοιτάμε πρώτα τον ελληνικό κορμό. Στην ΑΕΚ υπήρχε ξενολατρεία”.

Ο διεθνής πλέι μέικερ μειδίασε, όταν σκέφτηκε σε ποιους αφιερώνει αυτό το πρωτάθλημα: “Αυτό το τρόπαιο θέλω να το αφιερώσω σε όσους με πίστεψαν και στήριξαν τις επιλογές μου και ταυτόχρονα σε όσους μου γύρισαν την πλάτη όλα αυτά τα χρόνια. Για διαφορετικούς λόγους στους μεν και στους δε”.

Άρχισαν το μέτρημα. “Εγώ έχω δύο σερί πρωταθλήματα, όπως και ο Μπάουερ. Τρία σερί έχει ο Μπάμπης (Δομπρής). Ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του”, είπε και χαμογέλασε ο Αραπακόπουλος. Όταν τού ζητήθηκε να περιγράψει τη σεζόν με μια λέξη επανέλαβε: “Δικαίωση. Η αντίστοιχη λέξη για τον Ολυμπιακό είναι ''μαχητικότητα''. O Ανδρέας είναι καλός και στις προβλέψεις: “Δεν θα κοιμηθώ απόψε!”

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ